Om du vill investera i börserna. Det är en bra idé att du lär dig åtminstone vilka som är de viktigaste i världen. Det rekommenderas att du granskar var och en av dem, med tanke på deras storlek, verksamhetsvolym och börsvärde.

Här är en guide för dig att välja den bästa (eller bättre sagt, den mest praktiska) börsen att investera i. Dessa är några av de största och mest populära utbytena med investerare.

Världens viktigaste börser i världen - 1. New New York Stock Exchange (NYSE)

Det är en av de viktigaste börserna i världen. Dess börsvärde representeras av summan av 23,12 biljoner dollar. Det fungerar med nästan 3.000 företag och dess mest använda aktieindex för att observera rörelsen i detta lager, är Dow Jones, består av 30 företag. Vi har inte fel om vi säger att det är den mest populära börsen att investera i idag.

2. 📌NASDAQ -börsen

Det har ett börsvärde på $ 10,93 biljoner. Dess mest använda aktieindex för att observera rörelsen på börsen är Nasdaq 100; består av 100 icke-finansiella företag som är börsnoterade. Definitivt ett utmärkt alternativ. Det är baserat i New York, USA.

NASDAQ: s huvudkontor
NASDAQ: s huvudkontor

3. okTokyo -börsen (TSE)

Det är det viktigaste i Japan och det största i Asien. Den har en volym på 3.575 6,22 företag noterade på denna börs och ett börsvärde på XNUMX biljoner dollar. Dess huvudsakliga aktieindex är Nikkei 225; består av ett urval av 225 företag.

4. hangShanghai -börsen (SSE)

Anses som den största marknaden i Kina. I slutet av 2019 bestod det av cirka 1.814 5 företag. Den har en kapitaliseringsgrad som överstiger XNUMX biljoner dollar. dess huvudaktieindex, det är SSE Composite eller Shanghai Composite.

5. 📌Hong Kong -börsen (SEHK)

Mer än 1950 företag listas här. Kapitaliseringsgraden är cirka 4.46 biljoner dollar. Denna börs fungerar i Hong Kong -dollar. Dess huvudsakliga aktieindex är Hang Seng; produkt av 20 stora börsvärdesföretag.

Hongkongs börs (SEHK)
Hongkongs börs (SEHK)

6. Londonbörsen (LSE)

Det har ett börsvärde på 4,38 biljoner dollar. Marknadsvärdeindexet består av 100 stora börsnoterade företag. Referensaktieindexet för att observera marknadsrörelser är FTSE100; består av 100 företag med högst börsvärde.

London Stock Exchange (LSE)
London Stock Exchange (LSE)

7. 📌Euronext

Det har ett börsvärde på 4,36 miljoner dollar; en volym på 1300 börsnoterade företag och 30 aktieindex för att titta på avkastningen. Dess övervägande index är Euronext 100, som består av de 100 företag med högst kapital. Det är baserat i Paris, Frankrike.

8. 📌 Shenzhen -börsen

En annan av Kinas tre börser, med ett börsvärde på 3,49 biljoner dollar. Indexet är baserat på aktierna i 50 företag noterade på detta börs. Dess viktigaste index är SZSE och består av 50 företag med högt börsvärde.

9. orToronto -börsen (TSX)

Det har ett börsvärde på 3.26 och mer än 1.500 börsnoterade företag. Dess viktigaste index är S & P / TSX Composite. Indexet representeras av 60 företag med hög kapitalisering.

Toronto Stock Exchange - TSX
Toronto Stock Exchange - TSX

Vad tycker du om vår lista över de bästa börserna? 💡 Vill du lägga till eller ta bort något? Lämna oss en kommentar! 💭

Annonsera med oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *