Coinx World under utredning för påstådd bluff: Detaljer och senaste utveckling

coinx värld 1

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Kryptoföretag med stöd av Javier Milei står inför räder och anklagelser om bedrägeri

Inom ramen för en utredning som inleddes 2022 är Coinx World, kryptoföretaget som hade offentligt stöd av den frihetliga presidentkandidaten Javier Milei, under rättvisans granskning. Den federala polisen har genomfört räder på strategiska punkter, som Buenos Aires och Santa Fe, i samband med påstådda bedrägliga aktiviteter.

Räderna och den pågående utredningen

Räderna utförs på order av federal domstol nr 12, som trädde i kraft av Ariel Lijo, i jakt på dokumentation, datorer och pengar relaterade till bedrägeriutredningen. Även om beslaget av kontanter i Santa Fe har bekräftats, hålls detaljerna och själva anklagelsen under strikt konfidentialitet av rättsliga källor.

Bakgrund till Coinx och dess antydan 2022

Coinx hade tidigare beordrats av National Securities Commission (CNV) i juni 2022 att upphöra med alla erbjudanden om rådgivning om investeringar och förhandlingar med överlåtbara värdepapper. Detta inkluderade aktiviteter på deras hemsida, YouTube-kanal och sociala medier. Företaget hade fått offentligt stöd från Javier Milei, som postulerade hans stöd via sitt Instagram-konto.

Den luddiga identiteten hos Coinx

Coinx identitet har visat sig vara diffus och förvirrande. Till skillnad från andra enheter finns det inget register över Coinx-företaget i AFIP-posterna. Det har avslöjats att det är ett registrerat varumärke i National Institute of Intellectual Property, men inte inom området finansiell verksamhet, utan inom mjukvara. Företaget bakom Coinx, Proyectos RSS, har varit registrerat hos AFIP sedan 2018, inte som dedikerat till finansiell verksamhet, utan till elektriska installationer.

Milei-deklarationen och ärendets utveckling

Javier Milei förklarade sitt stöd för Coinx 2021 och berömde dess kontor och team. CNV-utredningen och den senaste razzian har emellertid belyst den påstådda oegentligheten i Coinx verksamhet. Milei hävdade i en intervju att han inte kände till några bedrägerier och att han hade fått ersättning för sitt offentliga stöd, precis som han är för andra åsikter.

Kontexten för kryptoindustrin

Fallet Coinx passar in i den växande atmosfären i domstolarna, där företag som lovar stora vinster stäms för bedrägeri. Företag som Wenance har också ställts inför liknande anklagelser och har ställts inför rätta i jurisdiktioner som staden Buenos Aires och Tierra del Fuego.

Slutsatser och framtidsperspektiv

Fallet Coinx World belyser vikten av due diligence i kryptorymden och hur även offentliga personer stödjer projekt som senare kan möta juridiska utredningar och anklagelser. I en miljö där antagandet av kryptovalutor och tillhörande teknologier växer snabbt, har reglering och juridisk granskning blivit mer relevant än någonsin.

För att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna och utvecklingen i världen av kryptovalutor och blockchain-teknik, inbjuder vi dig att följa oss på våra sociala nätverk (Facebook, Twitter och LinkedIn).

Besök vår blogg och följ oss för att hålla dig uppdaterad om alla nyheter!

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *