El kryptovalutamarknaden, varje dag är mer stabil, och fler och fler investeringar koncentreras till denna marknad, och naturligtvis är Bitcoin, som är pionjärkrypto inom denna marknad, en av de mest pålitliga och allmänt accepterade, som mer vikt och värde har i världen av krypto.

➜ Varje dag finns det fler investeringar som hanteras genom denna kryptovaluta, men vad vet vi om hur man köper Bitcoin? Eller tvärtom, försöker vi göra det på ett mer empiriskt sätt?

För närvarande finns det olika system genom vilka du kan utbyta bitcoins runt om i världen, vanligtvis har varje land lokala plattformar som gör att du kan göra dina transaktioner internt och med din lokala valuta och på samma sätt finns det internationella börser som till exempel Detta är fallet med Coinmama, CEX.IO, bland andra populära plattformar för detta.

För att komma in i en process för utbyte och köp av ➜ Bitcoin måste du utföra några ganska enkla steg (som vi vet kan verka komplicerade, men det är de inte), men avgörande för att du ska kunna börja på kryptovalutamarknaden, dessa steg är:

🖐️ Steg 1: öppna en digital plånbok 💳

Du måste skapa ett konto och öppna en plånbok eller plånbok där du kan spara kryptovalutor som du köper i varje transaktion. transaktionsverktyg för att flytta dina tillgångar.

Kapitalisering av Critpomonedas
Kapitalisering av Critpomonedas

Du kan fråga om de alternativ som finns på marknaden, Trots att de inte är de enda är ✔ Blockchain.info, ✔ Coinbase, ✔ Kraken, ✔ Exodus, bland de mest populära. För registrering behöver du i allmänhet ett juridiskt dokument som kan verifieras, förutom alla personuppgifter som krävs i valfri plånbok är det också normalt att bli ombedd att ta en selfie.

🖐️ Steg 2: välj varifrån du ska göra utbytet

Du kan välja lokala plattformar för köp och försäljning av kryptovalutor 💳 (populärt kallad ➜ kryptovalutautbyten), eller så kan du välja alternativen från plånboken som du har valt.

Se till att kontrollera plattformens rykte vad du väljer innan du gör någon typ av transaktion, vissa är mindre pålitliga än andra, och vissa kan vara ganska begränsade, så det är viktigt att välja rätt börs till att börja med.

Förmodligen om du använder en plattform utanför din plånbok måste du slutföra en giltig registrering innan du kan utföra någon typ av transaktion, därför måste du utvärdera villkoren för den plattform du har valt innan du kan göra köpet. för köpet.

📌 Denna process bör i allmänhet inte ta för lång tid, i vissa fall tar det bara 24 timmar att kontrollera giltigheten av din registrering.

Hur man köper Bitcoin

Några av de mest populära plattformarna för denna typ av utbyte är:

  • Binance, Coinbase, Coinmama, för att nämna några av de mest populära. Även om vi rekommenderar att du gör din egen forskning om de mest populära krypto -utbytesplattformarna.

➜ Tänk på att vissa plattformar erbjuder både möjligheten att "spara" dina kryptovalutor såväl som möjligheten att köpa kryptovalutor.

📌Till exempel ✔ Binance eller ✔ Coinbase. I fallet Kraken kan du till exempel bara spara din krypto där, skicka, ta emot eller byta ut dem mot annan krypto, men vid inga tillfällen sälja dem för FIAT -pengar (det vill säga byta Bitcoins mot dollar till exempel) eller köpa kryptovalutor med FIAT -pengar.

🖐️ Steg 3: välj en betalningsmetod för dina transaktioner

Generellt ger plattformar olika alternativ genom vilka du kan betala för kryptokurvor, till exempel för plattformar som t.ex. I Coinbase kan du till exempel använda bankkontoöverföringar och kredit- eller betalkort som betalningsmetod och Paypal för betalningar, så länge den valda betalningsmetoden är länkad till ditt konto innan du kan utföra en transaktion.

🖐️ Steg 4: sidinrätta en börs för att köpa Bitcoin

Bytransaktioner kan ge dig information om mängden bitcoin du kan köpa, men denna typ av kryptokurrency har en flyktig karaktär, så Bitcoin -priser kan variera drastiskt beroende på börsen och från ett ögonblick till ett annat.

Ange plattformen du har valt för transaktionen, ange mängden Bitcoin du vill köpa och välj alternativet Köp. Många plattformar erbjuder en mycket vänlig köp- och försäljningsmeny så att du enkelt kan utföra transaktioner.

På vissa plattformar kan du lägga en gränsorder, som låter dig ange det pris du är villig att betala för ett visst belopp. När du väl har accepterat en utbyte kommer beloppet i bitcoin som du har förhandlat fram att återspeglas i din plånbok.

Dessa medel kan överföras till din plånbok genom att betala en avgift som tidigare fastställts av plattformen för att skicka dina pengar. Det är viktigt att komma ihåg att överföringar i Bitcoin kan ta tid, vanligtvis är väntetiderna oftast längre i timmar med större transaktionalitet, och det kan ta från några minuter till några timmar för att kunna se tillgängliga medel och kunna använda dem.

Hur man köper bitcoin förklaras

📌 anteckning: Du måste komma ihåg det alla transaktioner är föremål för vissa transaktionsavgifter eller provisioner, (som skulle hända med alla banktransaktioner) därför måste du vara bekant med de avgifter som gäller för plattformarna du använder, på så sätt undviker du förvirring med det slutliga beloppet för din transaktion.

Slutligen är det inget du bör oroa dig för mycket för, eftersom dessa avgifter kommer att vara mer hanterbara än någon bankavgift, även om det är en bra idé att ha det i åtanke och jämföra olika plattformar.

🖐️ Steg 5: kanalisera din investering - Slutsats ????

När du har slutfört köpprocessen och du har BTC i din kryptovaluta -portfölj är det dags att kanalisera det primära målet med din investering. Detta mål kan vara att sälja och göra vinst, spendera det eller göra investeringar med kryptovalutan. ➜ Det finns också möjlighet att du bara vill spara det, som besparingar.

Som vi indikerade tidigare har värdet av Bitcoin en ganska stor volatilitet, så att lära sig investeringsmekanismerna att veta när man ska köpa och när man ska sälja kan få dig att uppnå större lönsamhet från dina investeringar i denna kryptovaluta.

📌 Till exempel: tänk dig att priset på Bitcoin faller snabbt, och du vill sälja din eller byta dem mot en annan kryptovaluta (så att de inte sjunker i pris), det är bättre att ha en bra uppfattning om hur man gör det, för att kunna genomföra transaktionen så snabbt som möjligt och förhindra att värdet på din kryptovaluta fortsätter att sjunka ???? .

Annonsera med oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *