Bitcoin Cash: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Bitcoin Cash anses vara pionjärens kryptovaluta i världen, eftersom den var den första som dök upp. Detta har gjort dess relevans och popularitet till en av de största på grund av det stora antalet användare och tid på marknaden som det ackumuleras.

Inom Bitcoin kan vi hitta ett alternativ som har samma koncept som den ursprungliga valutan, men med viktiga förbättringar. Denna kryptokurrency är känd som Bitcoin Cash, och det är just om det som vi kommer att prata med dig här. Vi kommer att berätta allt du behöver veta om dess ursprung, teknik etc.

✨ Vad är Bitcoin Cash? ✨

Bitcoin cash är en kryptovaluta som utvecklats av samma community, som framkom som ett svar på skalbarhetsproblemen med Bitcoin. Bitcoin Cash är baserat på en öppen och decentraliserad källa från Bitcoin -tekniken.

Denna ändring av koden gjorde det möjligt att anpassa denna valuta till en global miljö, vilket gjorde den mycket använd, vilket delvis löste skalbarhetsproblemen. Detta mynt löste Blockchain -överbelastningen som Bitcoin står inför på grund av höga transaktionsvolymer som begränsas av antalet block.

Det kan sägas att Bitcoin Cash föddes efter diskussionen och sökte efter lösningar av samhället. Detta beror på det faktum att Bitcoin har centraliserats, vilket har gjort provisionskostnaderna högre, liksom kontrollen över det.

Känd som FORK, 2017 beslutade utvecklare och användare som inte nått en överenskommelse om Bitcoin att skapa sin egen kryptovaluta. Så här ser Bitcoin Cash ut med sin egen oberoende Blockchain till Bitcoin, vad har hecho att även om de delar ett namn är de helt olika i blockchains.

0x

✨ Skillnader mellan Bitcoin Cash och Bitcoin✨

 1. Block storlek: Huvudskillnaden mellan Bitcoin Cash och Bitcoin är i blockens storlek som utgör kedjan. Den maximala blockstorleken för Bitcoin är 1 MB medan Bitcoin Cash är 8 MB.
 2. Transaktionshastighet: En annan skillnad som vi kan hitta är att transaktionshastigheten är mycket högre i Bitcoin Cash. Detta beror på det faktum att utbyte av information uppnås snabbare genom att ha block av större storlek och kapacitet.
 3. Transaktionskostnader: En av de främsta nackdelarna är att detta har centraliserats, vilket ökar transaktionskostnaderna. Å andra sidan, i Bitcoin Cash är provisionskostnaderna mycket lägre, vilket gör den till en av de mest tillgängliga valutorna när det gäller driftskostnader.
 4. säkerhet: För att erbjuda användare mycket större säkerhet, Bitcoin Cash har införlivat ett SigHas signatursystem. Detta system kommer att ersätta kvadratisk hash, som försöker öka omfattningen av säkerhetssystem. På så sätt täcks både transaktioner och virtuella plånböcker.
 5. Decentralisering: En av de nuvarande nackdelarna med Bitcoin är att dess användning gradvis har blivit centraliserad. Detta har gjort att deras drift och gruvdrift har varit föremål för kontroll av få användare.. Bitcoin Cash kan skryta med att det verkligen är en decentraliserad kryptovaluta.

✨Teknik bakom✨

Det utvecklades på Blockchain -teknik, även om det gjorde några justeringar. Blockchain är öppen källkod Peer to Peer, även om den är helt oberoende av Bitcoin. På detta sätt löses vissa Bitcoin -problem på grund av dess gamla Blockchain.

Det främsta kännetecknet för Bitcoin Cash är att det lyckades lösa Bitcoin skalbarhetsproblem. För detta införlivas större block, 8 MB, dessutom användes en ny algoritm för att justera svårigheten med gruvdrift som kallas EDA. Detta för att göra BCH -gruvdrift mer attraktiv och lönsam.

Denna algoritm ersattes senare med en mycket högre kvalitet som kallas DAA. Dessutom tillkom en ny typ av virtuell signatur som kallas SigHas, som fokuserar på att förbättra kvaliteten och säkerheten för transaktioner.

✨Mining✨

För att lösa gruvproblem och förbättra validering av transaktioner, Bitcoin Cash innehåller ett Proof-of-Work-system och en SHA256-algoritm. På detta sätt är gruvprocessen mycket mer effektiv, liksom dess användning i olika digitala transaktioner.

Och även om många kanske tror att för att få Bitcoin Cash behöver du kraftfulla datorer, men i verkligheten är det inte så. Tack vare användningen av 8 MB block, samt en optimerad Blockchain, visar sig gruvdrift vara mycket enklare, vilket hjälper till att de kan brytas på mindre kraftfulla datorer.

När det gäller gruvdriftskostnader, genom att kräva en lägre effekt är det logiskt att dessa reduceras, även om det i verkligheten inte finns mycket information om det. Om det är möjligt att gruva med en vanlig dator, som vissa användare kommenterar, blir energiförbrukningen mycket lägre.

bitcoin kontanter

✨Hur använder du det? ✨

En av fördelarna med Bitcoin Cash är att, Liksom Bitcoin och andra kryptovalutor har det snabbt fått värde som en digital valuta. Det betyder att vi kan använda det för att betala transaktioner som om det vore en dollar eller en euro, om än digitalt.

Naturligtvis bör du ta hänsyn till att inte alla butiker accepterar Bitcoin Cash eftersom dess användning ännu inte är så utbredd som ett Visa -kreditkort. Det är därför du bör verifiera om du kan använda den som betalningsmetod i digitala eller till och med fysiska butiker.

OwHur får man Bitcoin Cash? ✨

För att få en Bitcoin Cash, om du inte vill gruva, kan du köpa den via de viktigaste växelhusen. Och är det Som en av de mest använda kryptovalutorna är den tillgänglig både i små växelhus och i andra större.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Bitcoin Cash: Allt du behöver veta»

 1. Ana Maria svar

  Det här företaget kommer inte att låta dig dra dig ur. Jag försäkrar dig, jag försöker fortfarande dra mig tillbaka och jag kan inte, gör det inte, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Ana María, tack för att du kommenterar Bitcoin Cash: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *