Bitcoin: Allt du behöver veta🙌💰

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

En av de mest populära kryptovalutorna i världen är Bitcoin, pionjären inom detta segment. Och är det att om du någonsin hör termen kryptovaluta är det troligt att den här digitala valutan kommer att tänka på. Det är därför vi inte kan tvivla på dess ställning på marknaden.

Om du planerar att investera i den här valutan eller köpa dem för den stora kapitaliseringen de har, har du kommit till rätt ställe. Här kommer vi att berätta allt du behöver veta om Bitcoin, dess teknik, hur det fungerar, hur man får det, fördelar, bland andra punkter som du borde veta.

HatVad är Bitcoin? ✨

Som vi redan förväntat dig, Bitcoin är en av de mest populära och välkända virtuella valutorna i världen. Man kan säga att Bitcoins ursprung är anledningen till att det är så populärt, eftersom det är den första kryptovalutan på marknaden.

Denna virtuella valuta har sitt värde och sin verksamhet baserad på en informationskedja som kallas Blockchain, som är en kedja av noder som hanterar data genom kedjor. Användarna har ansvaret för att hantera transaktioner, ge dem förtroende eller säkerhet och därmed generera värde.

I grund och botten är processen som följer, en person skickar pengar i form av Bitcoin, transaktionen når nätverket i form av ett block. Senare överför det blocket sin information till alla delar av nätverket, då är parterna ansvariga för att godkänna transaktionen.

Efter godkännande av transaktionen sätts detta block in i kedjan som ytterligare en nod, vilket lämnar en tydlig och outplånlig registrering av processen. När denna process har passerat skickas pengarna eller transaktionen genomförs, oavsett om det är köp, försäljning eller utbyte av Bitcoin.

Bitcoin

RosPros av Bitcoin✨

 • Användningskostnader: Jämfört med traditionella pengar och konventionell bank, kostnaden för att använda Bitcoin är mycket lägre. Detta beror på att processen för att skicka och hantera pengar är mycket enklare och effektivare, vilket minskar kostnader som provisioner för hantering av pengar.
 • Universell: Eftersom den är virtuell är den inte begränsad av fysiska eller politiska gränser, så dess användning är universell. Du kan använda det enkelt och med mycket snabba transaktioner som inte är föremål för gränserna och hindren i varje land. De kan också användas var som helst i världen.
 • Anonym: Om det du vill är att hålla din information och din identitet hemlig är Bitcoin ett av de bästa alternativen. Eftersom det inte finns någon mellanhand mellan transaktionerna förblir informationen mellan två parter, användaren som köper och den som säljer, den som skickar och den som tar emot etc. Din information delas inte mellan noder eller andra användare.
 • Mycket hög säkerhet: En annan punkt till förmån för Bitcoin är att Blockchain är praktiskt taget okränkbart eller mycket svårt att hacka. Det beror på att det är mycket svårt att bryta mot alla noder samtidigt som det består av en serie noder och hanteras av användare. Varje block har sin information isolerad, men i samband med blockchain.
 • Vem som helst kan använda dem: Det är praktiskt taget universellt så alla användare kan använda det, det finns inga begränsningar. Du kan gå, köpa bitcoin och handla dem.
 • Hejdå inflation: Normala valutor som dollar, euro och andra valutor är föremål för effekterna av inflationen, en generaliserad prisökning. Varje år tappar våra pengar värde på grund av inflation, istället Bitcoin påverkas inte av frågan om inflation så att den inte tappar värde.

✨Kontras ✨

 • skalbarhet: Eftersom Blockchain-tekniken för Bitcoin är en av de första som vi kan hitta på marknaden, det har vissa begränsningar. En av dem är det faktum att Bitcoins skalbarhet när det gäller operationer är något begränsad.
 • Flyktighet: En annan mot som vi kan hitta är det faktum att det är mycket flyktigt. Detta innebär att värdet på denna digitala valuta kan gå upp eller ner dramatiskt. Ja OK Bitcoin har varit stabilt, drastiska nedgångar och plötsliga nedåtgående eller uppåtgående trender har sett.

✨Process✨

Låt oss säga att Javier vill köpa en mobil som har ett pris på 2 Bitcoin och Samara kommer att sälja den till honom. Sedan betalar Javier med sin plånbok genom att skicka en Bitcoin till Samara Wallet, denna avsikt att genomföra nämnda transaktion kommuniceras till Blockchain-noderna.

När transaktionen har verifierats genereras ett transaktionsblock som valideras av gruvarbetarna, personer som ansvarar för att validera att informationen i blocket är verklig. Om allt är riktigt godkänns blocket och registreras i Blockchain. Så Javier kommer att ha två mindre bitcoins och Samara 2 mer i sin plånbok.

Hemligheten bakom Blockchain✨

Blockchain är en typ av digital storbok som är en öppen källkod P2P-databas som registrerar alla operationer som utförs med Bitcoin.

Dessa block är kopplade till följande, vilket skapar en kedja av block, Blockchain, som registrerar användarinformation. För att kontrollera de goda avsikterna hos gruvarbetaren, som verifierar blockinformationen, liksom blockinformationen och validerar åsikten från noderna, används en arbetssäkerhetsmekanism.

Blockchain-magin ligger i byggandet av en kedja med nya block och information som hittar dess värde vid valideringen av gruvarbetarna och nodernas deltagande i nya register. Vad mer, värdet stöds av en serie matematiska problem och komplexa algoritmer.

För att få bitcoin kan du köpa dem, även om vi också hittar möjligheten att bryta dem genom att lösa algoritmer och matematiska pussel. Gruvprocessen kräver stor kraft i datorer med processorer, kort och GPU: er som är ansvariga för att lösa dessa operationer och generera Bitcoin.

Bitcoin

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Bitcoin: Allt du behöver veta🙌💰»

 1. Brittany svar

  De vill att jag ska investera med dem, men jag vill inte att de ska stjäla mina pengar eller lura mig. Kan du hjälpa mig? Välsignelser.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Brithany, tack för att du kommenterar Bitcoin: Allt du behöver veta🙌💰. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *