Bedrägliga mäklare och handlare: Se upp

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Medan sociala medier och internet har kommit att revolutionera sättet vi kommunicerar, arbetar och till och med investerar på, har de också utsatt för ett enormt säkerhetsbrott. Nyligen har vi upptäckt uppkomsten av bedrägliga mäklare och handlare.

Detta tack vare användarnas klagomål som rapporterar att de har blivit lurade. Och det är så att bedrägliga användare inte har kommit långt innan. Det är därför vi här kommer att berätta allt om dessa brottslingar så att du undviker att bli offer för denna typ av bedrägeri.

➡Modus operandi av falska mäklare och handlare✨

De flesta av dessa bedragare är människor du inte känner till och aldrig har haft kontakt med. De kontaktar dig, skickar ett meddelande för att be om möjligheten att berätta om ett projekt.

Så småningom kommer de att få ditt förtroende genom att berätta att de är finansiella rådgivare och att de kan multiplicera dina pengar. De kommer att be dig göra en första insättning och de kommer att skicka skärmdumpar av hur dina pengar genererar, tills du en dag kommer att ha förluster och De kommer att be dig att sätta in mer pengar för att inte stanna vid 0.

När det är dags att be om dina inkomster kommer de att lägga upp många ursäkter som problem med plattformen, någon form av blockering eller förluster för att inte ens betala dig. Sedan, från ett ögonblick till ett annat, kommer de att blockera dig och sluta svara på dina meddelanden och därmed kommer du att ha blivit ännu ett offer för dessa bedrägerier.

Mäklare och handlare

➡Funktioner hos mäklare och handlare bedragare: ✨

Att identifiera en bedragare kan verka som en enkel sak, eftersom de flesta delar element som:

 • livsstil: Bedrägliga mäklare och handlare kommer att sträva efter att visa dig sin lyxiga livsstil som de har uppnått tack vare sin "kunskap". Det är därför du kommer att se många bilder av resor, smycken, bilar, kontanter och annan lyx från en miljonär.
 • anhängare: Om du kontrollerar anhängarna av dessa typer av konton ser du att de flesta har samma gemensamma nämnare, de följs av bots. Detta beror på att de flesta av hans anhängare köptes från en Bot-gård för att ge det falska utseendet att vara "Influencer".
 • Löjliga intäkter: Ett annat vanligt element är att de flesta av dessa bedragare kommer att lova att tjäna dig stora pengar. Det är så det är, de kommer att erbjuda dig vinster som är större än 50% eller till och med 100%, något som inte ens Jeff Bezos har sett i sitt liv.
 • Komplicerat språk: För att få dig att se ut som okunniga och dem som experter kommer dessa människor att använda mycket komplicerat jargong eller språk med dig. De kommer att använda ord och begrepp som inte ens de förstår 100%, bara för att visa att de vet vad de pratar om. De kommer att visa upp vad de inte har.
 • Modellutseende: Slutligen, många delar skönhetsstandarder som är typiska för en modell. Målet mellan fotografierna av lyx, rikedom, livsstil och deras fysiska utseende är att framstå som framgångsrika människor som tilltalar den projektion som vissa människor kan generera.

Hur undviker man att bli offer för bedragare på Instagram? ✨

Följ dessa tips för att undvika att bli offer för dessa tricksters:

 • Officiella certifikat: Denna artikel försöker inte generalisera att alla mäklare på Instagram är bedrägliga. De som är ärliga och verkar under den rättsliga ramen är registrerade inför lagen så att de har officiella certifikat.
 • kontrakt: Avtal, när de görs med ett företag, undertecknas mellan användaren och mäklaren som ett företag, inte direkt med en individ. Liknande, Kontrollera att avtalen har motsvarande juridiska data, t.ex. företagsnamnet.
 • Skicka aldrig pengar: Sätt aldrig in pengar till din mäklare, eftersom de inte begär pengar i förväg. Innan du gör en insättning ska du kontrollera att mäklaren uppfyller alla lagkrav. Om han är rådgivare kommer han aldrig att be om insättningar, eftersom han berättar hur man investerar mer inte hanterar dina pengar.
 • Var försiktig med meddelandena: Om du inte har begärt information från en mäklare och handlare och plötsligt får ett meddelande från en person som erbjuder dig dessa tjänster, var försiktig. Mode operandi är att leta efter offer som låter sig luras genom att skicka meddelanden till dem utan att de tidigare har letat efter dem.
 • Kontrollera deras profil: Ett annat tips som du bör ta hänsyn till är att granska profilen för personen i fråga. Om du får ett meddelande från en mäklare, eller om du letar efter ett, innan du svarar eller skriver, besök din profil. Så du kan se om den uppfyller de egenskaper som nämns ovan.
 • Be om referenser: Slutligen kan du använda forum och webbplatser för att lära dig mer om den mäklaren genom att be om referenser om den.. Du kan till och med be den förmodade mäklaren att skicka certifikat eller dokument som garanterar dess laglighet.

Mäklare och handlare

Vad ska jag göra om jag upptäcker falska mäklare och handlare? ✨

Det första du bör göra är att verifiera att mäklaren eller handlarna verkligen är falska. Om den uppfyller ovannämnda egenskaper är det förmodligen en falsk profil. Om han på samma sätt skrev till dig och ville övertyga dig, är det förmodligen bedrägligt.

När du har verifierat att du verkligen står inför en falsk profil är nästa steg att rapportera profilen. Du kan till och med ta en skärmdump och dela den med dina vänner och kontakter för att varna dem för personen och deras potentiella risk för bedrägeri.

HatVad ska jag göra om jag blev offer för bedrägeri av en falsk mäklare och handlare? ✨

Processen att rapportera bedrägerier online kan vara lite svår, men det är möjligt. Det första steget är att dokumentera allt bedrägeri och samla in bevis, sedan måste du gå till cyberpolisavdelningen i din stad.

Där måste du inleda motsvarande klagomål enligt den lag som föreskrivs. Du måste också kontakta en advokat I teorin skulle klagomålet också involvera det sociala nätverket för att tillåta denna aktivitet, liksom banken för att tillåta dessa bedrägliga betalningar.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

4 kommentarer om «Bedrägliga mäklare och handlare: Se upp»

 1. Patricia svar

  Kan du hjälpa mig med denna sida www. ultimateinvestmenttrades.com, de rekommenderade en handlare därifrån, han säger att han heter logan max, men det verkade konstigt för mig, han skickar en plånboksadress till oss där han säger att han ska skicka kryptovalutorna och att han skapar ett utrymme på den sidan där vi kan övervaka handeln och göra uttag när du vill, vilket tar ut 15 % i provision på vinsten.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Patricia, allt som den här sidan erbjuder är piratmäklare, om du investerar kommer du att förlora dina pengar, var försiktig.

   Hälsningar.

 2. joseph R svar

  Det här företaget är inte pålitligt. Min man blev lurad, gör inte det, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej José R, tack för att du kommenterar bedrägliga mäklare och handlare: Var försiktig. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *