Cannabis: Lär dig att investera

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Även om cannabis eller marijuana och dess derivat är olagligt i många länder eftersom det anses vara ett läkemedel har fler och fler regeringar beslutat att legalisera det. Detta har inte bara gett medicinska fördelar, ökad frihet att köpa den eller påverkat dess människohandlare, det har också skapat en ny industri.

Att investera i cannabis kan vara mycket lönsamt om du vet hur du gör det, eftersom exempel på företag som säljer miljontals dollar i ogräs är många. Det är därför vi har förberett den här guiden för dig att investera i cannabis.

▶ Varför investera i cannabis?

 • Regler: Fler och fler länder har gjort sina bestämmelser om marijuana slappare, detta har gjort marknaden mer och mer tillgänglig. Det här är en bra anledning, eftersom du inte kommer att behöva möta besvärliga juridiska processer för att investera i denna sektor.
 • Medicinska tillämpningar: Cannabis potential som ett sätt att behandla vissa sjukdomar och tillstånd är enorm. Och det är att varje dag nya medicinska applikationer upptäcks för denna anläggning, så potentialen i läkemedelsindustrin är enorm, vilket säkerställer dess värde.
 • Lekfulla användningsområden: Som en form av träning och rekreation Cannabis kommer att få mycket mer popularitet bland användare varje dag. Det är därför, som att investera i Netflix, kan investera i marijuana ge dig många fördelar eftersom fler användare börjar använda det som en form av underhållning eller rekreation.
 • Marknadspotential: Dessutom bör du veta att marijuana har stor marknadspotential eftersom den kan användas i ett stort antal former och produkter. Idag, förutom den redan kända formen av rökning, hittar vi marijuana i olja, salvor, piller och till och med i mat.

cannabis

▶ Ekonomiska utsikter för marijuana

Om vi ​​tittar på uppgifterna kan vi se hur cannabis har blivit ett mycket lukrativt företag efter att ha legaliserats. Enligt siffror från olika organisationer översteg marijuanaindustrin 2017 10 miljarder dollar i värde.

Dessutom uppskattas det att upp till 2020 miljarder dollar kan faktureras fram till 47 och generera mer än 340 tusen sysselsättningskällor. Detta är endast på den amerikanska marknaden, eftersom Europa överväger att legalisera cannabis vid sina gränser.

▶ Sätt att investera 

Det finns olika mekanismer som vi kan dra nytta av för att investera i cannabis, eftersom inte allt är begränsat till att plantera din växt och bearbeta den. Här kommer vi att berätta om vilka sätt som finns att investera i denna växt utan att behöva så den, klippa den och komma i kontakt med den.

 1. Börsnoterade cannabisföretag

Det första alternativet att investera i cannabis är via aktiemarknaden. För att göra detta måste du köpa aktier i ett företag som är noterat på aktiemarknaden och som är dedikerat till produktion, försäljning eller bearbetning av denna ört.

Även om det är säkert är det här alternativet svårt, eftersom de flesta av dessa företag endast är noterade på New York Stock Exchange eller den kanadensiska börsen.. Mäklarna som erbjuder tillgång till dessa börser är vanligtvis dyra, särskilt för användare i Latinamerika och Europa.

 1. Handlad fond

En av nackdelarna med att investera i cannabis är att det kan vara något flyktigt. Det är därför många experter rekommenderar att investera genom en börshandlad fond eller ETF. Helst gör du detta genom en börsnoterad fond som samlar företag som ägnar sig åt odling, produktion, bearbetning, distribution och försäljning av cannabis.

För närvarande kan vi hitta olika börshandlade fonder som varierar beroende på de företag de samlar. De vanligaste börshandlade fonderna är ETFMG Alternative Harvest (MJ), Emerging Marijuana Growers Index ETF och Horizons Marijuana Life Sciences ETF. Den största är ETFMG, eftersom den har mer än 1,100 miljarder tillgångar.

 1. Indexera CFD: er

Å andra sidan kan du göra en investering på CFD: er, vilket kan vara mycket enklare, enklare och framför allt tillgängligt. Det finns många alternativ, eftersom mäklare ofta erbjuder denna mekanism till sina investerare.

BITA Cannabis Aktieindex anses vara ett av de bästa indexen, eftersom det grupperar 20 företag relaterade till marijuana. Vi hittar också BITA Global Cannabis Giants USCANNA som täcker 64 företag i segmentet. Således kan vi hitta många fler index att investera på CFD.

▶ Mäklare att investera 

Om du vill investera i marijuana är det de bästa mäklarna.

 • XTB: Denna mäklare erbjuder dig en CFD monterad på BITA Global Cannabis Giants USCANNA index som grupperar 64 företag i branschenBåde från USA och Kanada med stort kapital och bra värde.
 • Plus500: Å andra sidan har vi Plus500, ett index som grupperar 20 kanadensiska företag i cannabissektorn som är börsnoterade. Huvudegenskapen för detta index är att fyra av företagen verkar inom läkemedelssektorn, vilket ger det ett stort stöd.

Det är viktigt att lära sig att välja en mäklare, eftersom detta kommer att påverka resultatet för dina investeringar, samt bestämma hur enkel processen kan vara. Även om det finns fler alternativ är de två mäklarna som nämns ovan det mest valda alternativet av både nybörjare och expertinvesterare.

Cannabis

▶ Vad är nästa för cannabis?

Otvivelaktigt, fler och fler länder godkänner användningen av marijuana både medicinskt och rekreationsmässigt. Det är därför fler och fler företag kommer att bestämma sig för att komma in på denna marknad, vare sig det gäller produktion eller försäljning och distribution.

På kort tid kommer vi att se att denna sektor verkligen exploderar så att vinsten och värdet på din investering kommer till himlen. Vägen har fortfarande en lång väg att gå, men vilket bättre sätt att komma på den när den bara börjar än i slutet, när den redan är mättad.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Cannabis: Lär dig att investera»

 1. Liam svar

  De vill att jag ska investera med dem, men jag vill inte att de ska stjäla mina pengar eller lura mig. Kan du hjälpa mig? Välsignelser.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Liam, tack för din kommentar om Cannabis: Learn to Invest. Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *