CFD: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

I finansvärlden kan vi hitta olika mekanismer som är utformade för att erbjuda olika sätt att investera som CFD. Ett av alternativen som blir populär bland både nybörjare och expertinvesterare, liksom ett alternativ med många fördelar och poäng att ta hänsyn till.

Dessa mekanismer, även kända som kontrakt för skillnad, gör att du kan investera i andra underliggande tillgångar mycket lättare och snabbare. Det är därför vi här berättar allt du behöver veta om det här nya sättet att investera och få dina pengar att växa.

HatVad är exakt CFD?

CFD: er vi kan definiera dem som ett kontrakt För något kallas de avtal för skillnad, där ett institut kan vara en bank eller en mäklare, och en investerare går med på att byta ut skillnaden i pris på en tillgång. Sade skillnaden Den beräknas med hjälp av tillgångens pris vid tidpunkten för undertecknandet av avtalet och försäljningspriset i slutet av det.

På detta sätt äger investeraren inte tillgången när som helst, utan endast avtalet där utbyte av skillnaden överenskommits. Detta gör både hävstången bättre och investeringen lägre.

Genom att fysiskt inte ha tillgången som sådan får investeraren olika fördelar. En av dem är kunna handla med nästan massiv hävstång , det vill säga, gör kontrakt med stora summor pengar, men med små investeringar. Vilket gör marknaden mycket mer tillgänglig.

Tänk på att tillgångens slutvärde kan vara lägre än överenskommet eller att det kan förlora värde, vilket leder till att CFD är negativ. Om du handlar med hög skuldsättning blir risken för förlust mycket hög.

CFD

 

OwHur fungerar CFD: er?

En hävstångs-CFD fungerar genom ett lån från mäklaren , som är ansvarig för att bidra med en del av operationen. På detta sätt kan vi arbeta utan att behöva lägga alla pengar i det, vilket gör investeringar tillgängliga.

vanligtvis Mäklare begär en procentandel av CFD- eller garantikontraktet Vi måste komma ihåg att huset aldrig förlorar. Detta belopp är utformat för att täcka någon form av förlust, även om dessa också debiteras dagligen för avveckling i längre löptid. Garantibeloppet varierar från 5 till 25% av verksamheten plus provisioner från mäklaren.

 

Garantin gäller normalt för verksamheter som stänger samma dag . Om verksamheten inte avslutas på dagen kommer mäklaren att anpassa kontraktet till den nuvarande interfinansiella finansieringsräntan. Detta återspeglas i en ny samling nya positioner trots att de är desamma under en annan tidsperiod.

Vi rekommenderar att du inte inaktiverar de garanterade stoppen, eftersom de fungerar som ett slags varning vid förluster. Om positionen medför en förlust och du inte svarar på marginalanropet för att matcha den minsta insättning som krävs kommer mäklaren att stänga positionerna.

➡Risken för CFD

Inom CFD: er kan vi hitta två viktiga risker enligt experter. Den första risken är hög skuldsättning som, om tillgången tappar värde, kan leda till mycket höga förluster och skulder hos mäklaren. Detta beror på att hävstångseffekt är ett lån att driva.

Den andra risken är att marknaderna är mycket volatila Så en tillgång som verkar stabil och värdefull idag kostar ingenting i morgon. Något liknande hände med oljan under Covid19-pandemin 2020.

FCFD-typer

Innan du investerar i CFD bör du veta att det finns olika klasser. Var och en av dessa typer har speciella egenskaper som du måste ta hänsyn till. Här kommer vi att berätta vad varje typ av CFD handlar om.

 • Finansiella tillgångar: CFD: er för finansiella tillgångar fokuserar på att säkra dessa typer av tillgångar. Med andra ord är de skillnader som bara fungerar med finansiella tillgångar av annan karaktär. Här hittar vi CFD: er fokuserade på tillgångar som: valutor, aktier, obligationer, ETF, räntor, fonder, bland andra alternativ.
 • Icke-finansiella tillgångar: Å andra sidan kan vi hitta CFD: er eller kontrakt för skillnad fokuserade på tillgångar som inte tillhör den finansiella grenen. Här är alternativen många, även om vi kan lyfta fram investeringen i råvaror som metaller, spannmål, olja etc. Vissa index klassificeras också, som vanligtvis är aktiemarknader.

CFD

RosFördelar med CFD

Handel med CFD kommer att ge dig fördelar som:

 • Tillgång till världsmarknader: En av de stora fördelarna med denna typ av kontrakt är att erbjuder tillgång till marknader runt om i världen. Du kan starta en CFD, till exempel på spanska, franska, asiatiska marknader och mer.
 • Garanterade stopp: Med den här funktionen kan du stänga verksamheten när deras förluster överstiger det initiala kapital du satte in. Denna typ av försäkring eller nödstopp är utformad för att förhindra att förluster överstiger dina medel , vilket hjälper till att minska den höga risken för CFD-volatilitet.
 • Kort och långvarig verksamhet: En annan stor fördel med CFD är att låter dig arbeta både på kort och lång sikt . Du kan öppna och stänga affärer samma dag eller lämna dem längre för att dra nytta av marknadsförändringar.
 • Investeringskostnader: Du borde också veta det Med CFD: er kan du handla med en relativt låg investering. Allt du behöver är att täcka initialkostnaden som sträcker sig från 5 till 25%, vilket gör att du kan arbeta med mycket höga pengar, men med en lägre investering.

OnsCons av CFD

Slutligen bör du veta att CFD: er också har en negativ sida, den höga volatiliteten på marknaden kan göra din passhandel värt mycket för att vara värt lite i ögonblick. Dessutom, Detta kan översättas till stora förluster om du inte vet hur du ska utnyttja hävstången ordentligt.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «CFD: Allt du behöver veta»

 1. Matias svar

  Detta företag kommer inte att låta dig dra dig ur. Jag säger dig av min egen erfarenhet, gör det inte, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Matías, tack för att du kommenterar CFD:er: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *