Förorening av kryptovaluta gruvdrift

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Tro det eller ej, kryptovalutor har en mörk sida som föroreningar. Även om pengarnas framtid övervägs av experter, för här är det krypterade koder av koder som stöder dess värde. Dessa har också nackdelar som går utöver den enkla instabiliteten hos denna digitala valuta.

En av de mest slående negativa punkterna med dessa kryptovalutor är det faktum att de förorenar. Ja, som det är att lyssna, kryptovalutor är en föroreningskälla verkligen viktigt och gör god skada. Här kommer vi att berätta mer om detta ämne så att du förstår det perfekt.

▶ Cryptocurrency mining

Känt som gruvdrift, är detta namnet på processen för produktion och validering av transaktionerna av dessa kryptovalutor. i grund och botten Gruvdrift består i att lösa en rad gåtor eller matematiska problem som gör det möjligt att släppa kryptovalutor från Blockchain.

Kedjorna av algoritmer som utgör Blockchain blir mer och mer komplexa, vilket gör extraktions- eller gruvprocessen svår. Det innebär att resursförbrukningen blir allt högre, både för programvara, hårdvara och människor.

Även om det i början var tillräckligt att ha en gruvarbetare, en människa, bakom, liksom en dator, har komplexiteten i problemen gjort att resurserna för att lösa dem blivit mer robusta. Nu Det är nödvändigt att ha specialutrustning som vanligtvis består av kort, processorer och specialprogram.

Så för att producera eller bryta kryptokurvor idag är det nödvändigt att ha ett stort antal processorer, processorer och kort som körs samtidigt. Detta går hand i hand med olika datorer som ansvarar för att utföra alla processer som gör driftkostnaden hög, åtminstone i elektrisk energi.

gruv

▶ Graden av kontaminering av kryptovaluta -gruvdrift

Som vi redan berättat för dig är det nödvändigt att ha en stor mängd datorutrustning som fungerar för att lösa gåtorna som kryptovalutor håller inom Blockchain. Detta leder till en hög energiförbrukning, utan att lägga till det nödvändiga för att kyla utrustningen och anläggningarna.

Genom att konsumera elektrisk energi direkt från nätet, detta gör att anläggningarna måste öka sin produktion och därmed öka användningen av bränslen och föroreningar . Enligt en Digiconomist -studie 2018 nådde energiförbrukningen för Bitcoin -gruvdrift 73,12 TWh per år.

Energiförbrukningen är så hög att den överstiger mängden energi som används i länder som Danmark eller Bulgarien. Det stämmer, det finns bara 38 länder som förbrukar mer energi än all Bitcoin -gruvdrift per år.

Förutom att konsumera energi för att starta datorutrustning, Cryptocurrency gruvarbetare förbrukar också energi för andra användningsområden. Till exempel kräver utrustningen luftkonditionering på grund av den stora mängden värme de genererar, samt belysning för anläggningarna där utrustningen är placerad.

▶ Varför förorenar de så mycket?

Energiförbrukningen för kryptovalutor är mycket hög, så mycket att många av oss undrar varför detta händer? Först och främst borde du veta det gruvprocessen kräver att många datorer arbetar samtidigt , så i princip finns det miles av datorer som fungerar samtidigt.

Å andra sidan har vi att avsaknaden av regler är en annan punkt att ta hänsyn till, eftersom det i länder som Indien inte finns några lagar kring kryptovaluta -gruvdrift. i grund och botten det finns hundratals och hundratals kryptovaluta -fabriker som förbrukar mycket energi samtidigt.

En annan anledning som vi måste ta hänsyn till är att konventionell datorutrustning inte används här. GPU: er, grafikkort och processorer förbrukar båda mycket el, och de genererar också mycket värme. Detta kräver installation av luftturbiner för att kyla dem och därmed förbruka mer energi.

Det tar också hänsyn till att det inte bara räcker med att slå på datorn och redan, användningen av många fler resurser är också involverad. Vi ser detta till exempel med installation av ledningar, med inköp av brevpapper, förvaring med mera, vilket ökar koldioxidavtrycket.

▶ Kryptovalutor som förbrukar mest energi

 • Bitcoin: Bitcoin är den kryptovaluta som förbrukar mest energi enligt experter. Data visar att dess genomsnittliga förbrukning är mellan 55,63 och 73,12 TWh per år. Detta beror på att den mest kända digitala valutan kräver kraftfullare utrustning för att bryta den.
 • Ethereum: Den näst viktigaste kryptovalutan i världen, det är också den andra som förbrukar mest energi. Enligt Xatakauna är denna kryptovaluta bara i USA, förbrukade motsvarande 65 miljoner tvättmaskiner som körde samtidigt . Detta översätts till ton och ton kol i miljön.

förorening

▶ Hur minskar föroreningar från gruvdrift?

Om du funderar på att öppna din egen bitcoin -gruvdrift eller annan kryptovaluta bör du veta att det finns specialiserade tekniker för att minska all energiförbrukning. Här kommer vi att berätta 3 tips som hjälper dig med detta.

 • Minska ytterligare energiförbrukning: Som vi redan har berättat för att många kryptovalutor ska fungera behöver ytterligare utrustning som belysning och kylning. Om du vill spara energi kan du satsa på användning av till exempel LED -lampor samt naturliga luftflöden för att kyla utrymmena.
 • Nya generationer av utrustning: Ett annat mycket frekvent alternativ för att minska energiförbrukningen är byt din gamla datorutrustning mot nyare datorer. Det finns nya grafikkort, processorer, GPU: er, programmerbara chips och som har en mycket effektivare strömförbrukning för att förorena mindre.
 • Lagar och ersättning: Slutligen, Du kan leta efter de lokala lagarna som fokuserar på att kompensera de skador som orsakas av föroreningarna från din gruvdrift. . På samma sätt kan du kompensera för koldioxidutsläpp som används för åtgärder som fokuserar på att vända och bekämpa klimatförändringar.
DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Förorening av kryptovaluta gruvdrift»

 1. Camila Gold svar

  Jag har en bekant som investerar, men jag vill inte att de ska stjäla mina pengar eller lura mig. Kan du hjälpa mig? Välsignelser.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Camila Oro, tack för att du kommenterar Cryptocurrency Mining Contamination. Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *