Kryptovalutor: Grundläggande guide 💰

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Internetets ankomst har gjort det möjligt för oss att revolutionera vårt sätt att leva idag, normala aktiviteter som vi gjorde personligen, vi kan göra dem online. Vi ser detta med kryptovalutor, eftersom sådan har varit effekten av teknik att det sägs att pengar kan utvecklas till den digitala världen.

Kryptovalutor är ett av de mest trendiga begreppen, för mer än fiktion är de redan en verklighet. Här kommer vi att berätta allt du behöver veta om dessa valutor så att du till fullo utnyttjar all potential de har för dig och din ekonomi.

HatVad är kryptovalutor?

En kryptovaluta är en virtuell enhet som har ett värde och kan användas för börser och transaktioner som köp, försäljning och betalningar.. Kryptovalutor är virtuella och deras värde är baserat på en serie algoritmer och komplexa matematiska problem i ett system som kallas Blockchain.

Både värdet och stabiliteten hos kryptovalutor finns i hur Blockchain fungerar. Ju fler människor går med i deras verksamhet genom sin öppna källkod, desto mer värde får dessa kryptovalutor och desto mer minskar deras volatilitet.

kryptovaluta

✨ Huvuddragen i kryptovalutor

Trots att de betraktas som virtuella pengar, inte fysiska eller traditionella, av regler runt om i världen, blir kryptokurvor alltmer relevanta. Här kommer vi att berätta vad som kännetecknar denna typ av mynt från någon annan typ av pengar.

 • Utanför traditionella regler: Värdet av kryptovalutor är baserat på förtroende, antalet utförda operationer och lagen om utbud och efterfrågan., detta gör dem immuna mot politiska beslut. Detta beror på att dess verksamhet inte regleras av bankinstitut eller traditionella organisationer.
 • Godkänner ekonomiska kriser: Även om kryptovalutor inte är helt immuna, är de ett bevis på konventionella ekonomiska kriser. Eftersom de inte tillhör det konventionella finansiella systemet har de förmågan att bättre motstå fluktuationer på den ekonomiska marknaden. Dessutom kan de motstå värdeminskningar och till och med politiska kriser.
 • Lägre kostnad för användning: Kryptovalutor har inte långa kedjor av mellanhänder med varandra som banker, nätverk och betalningsprocessorer. Detta reducerar drift- eller användningskostnader avsevärt. Provisionerna är mycket lägre vilket hjälper till att göra användningen mer tillgänglig.
 • De är globala: En annan av de mest slående egenskaperna hos kryptovalutor är att de fungerar globalt, det vill säga att de inte är begränsade till ett land själv. Du kan använda kryptovalutor i vilket land som helst tack vare att de är globala och universella, Detta beror på att de inte är fysiska valutor eller omfattas av policyer.
 • Säker och privat: Som om det inte vore nog gör BlockChain -tekniken bakom dessa kryptovalutor dem mycket säkrare att använda. Deras krypteringsnivå gör det väldigt svårt att bryta dem. Vad mer, operationerna utförs anonymt vilket garanterar skyddet av din information.

✨ Skillnad mellan token och kryptovaluta

Det är mycket vanligt att förvirra båda begreppen, även om du bör veta att token och kryptovalutor är något helt annat. En token är en representation av en värdeenhet som används i alla tillgångar som guld, aktier, rättigheter och mer, inte bara i kryptovalutor.

Å andra sidan är kryptovalutor ett virtuellt och kryptografiskt betalningsmedel som används för operationer eller transaktioner som köp, försäljning och utbyte, samt för investeringar. I ett nötskal, Kryptovalutor är en valuta eller virtuell valuta medan en token representerar värdet på en tillgång, handling etc.

✨ Hur fungerar Blockchain?

En Blockchain är ett stort nätverk av information om transaktioner och rörelser, det vill säga en slags jätte och virtuell huvudbok. Detta består av en serie noder och block som ansvarar för varje användare.

Istället för att ha mellanhänder, som i en bank, det är användarna som ansvarar för driften av detta bokföringsnätverk. Ett annat sätt att se på Blockchain är som en enorm bank där varje nod är en användare och varje länk är en serie transaktioner, information och processer som hanteras av samma användare.

på liknande sätt, Vi kan betrakta Blockchain som en enorm databas som lagrar informationen om transaktionerna. Det sätt på vilket detta genererar värde ligger i det förtroende som användare har i Blockchain, sättet på vilket data behandlas och antalet transaktioner som genomförs.

Allt detta skyddas av en rad komplexa matematiska problem, algoritmer och krypteringslager. Detta gör det mycket svårt att bryta mot dem, eftersom om varje nod inte är synkroniserad är det omöjligt att känna till fullständig information och komma åt nätverket.

Hat Vad är kryptovaluta -gruvdrift?

LCryptocurrency mining är en process där användare, gruvarbetare, ansvarar för att lösa matematiska pussel och algoritmer för att hitta kryptovalutor. Genom att lösa dessa problem hittas kryptokurvor som läggs till nätverket.

För detta bildas ett block som är föremål för godkännande av nätverksanvändarna. Om transaktionen godkänns går blocket med i kedjan och gruvarbetaren får sin kryptovaluta. Denna process kräver en mycket stor operation, eftersom kräver mycket kraftfull datorutrustning för att lösa algoritmerna.

kryptovaluta

Ow Hur många kryptovalutor finns det i världen?

Kryptovalutornas värld har vuxit exponentiellt de senaste åren, det är därför det blir allt vanligare att hitta dessa kryptovalutor. Idag uppskattas det att det finns mer än 1,500 virtuella valutor.

Tänk på att alla inte har samma värde och stöd. Till exempel är Bitcoin en av de mest erkända valutorna medan Ethereum är den som har fått mest värde. Det finns också valutor som inte slutar lyfta på grund av deras volatilitet och låga värde.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Kryptovalutor: Grundläggande guide 💰»

 1. Teresa svar

  Detta företag betalar inte. Min man blev lurad, gör inte det, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Teresa, tack för att du kommenterar Cryptocurrencies: Basic Guide 💰. Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *