Dash: Allt du behöver veta💲

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Idag finns det ett stort antal olika kryptovalutor som Dash, var och en med sina egna egenskaper, styrkor, svagheter och driftsmekanismer. Detta innebär att vi kan hitta ett brett utbud av digitala valutor att investera och utföra transaktioner.

Här kommer vi att prata om en av de mest populära kryptovalutorna på marknaden och vilken år efter år upptar TOP 10 av mynten med det bästa värdet eller mest använda. Det stämmer, vi kommer att berätta allt du behöver veta om, från de enklaste punkterna till tekniken bakom.

"Vad är Dash?"

Som vi redan förväntat dig, Dash är en kryptovaluta som är baserad på P2P- eller Peer to Peer -koden. Även känd som XCO, har denna kryptovaluta sitt ursprung under namnet Darkcoin, även om den 2015 bytt namn till Dash, namnet den upprätthåller idag.

Denna valuta var i början utformad för att konkurrera direkt, ansikte mot ansikte, med Bitcoin när det gäller nätverkshastighet och transaktioner, samt integritet. Det är därför som begreppet Blockchain är baserat på ett decentraliserat system som gör allt mer effektivt.

streck

✨ Streckvärde✨

En annan punkt som du bör veta är att priset eller dess värde har varit stabilt över tiden. Det stämmer, trots att kryptovalutamarknaden är mycket volatil, Dash har lyckats behålla mellan 90 och 70 euro i genomsnitt.

Även om vi har både fallande och värdetoppar, med motsvarande små kurvor, är deras värde faktiskt något mer stabilt än andra valutor. Tänk på att den nedåtgående trenden är den här som precis som andra kryptovalutor.

✨ Skillnad mellan Dash och andra kryptovalutor✨

 • Privacy: Det första du bör veta är att det finns en betydande skillnad när det gäller integritet. Dash använder en X11 -algoritm tillsammans med en PrivateSend -funktion som är ansvarig för att skapa helt anonyma transaktioner.
 • Röd: En annan av de mest slående skillnaderna mellan Dash och Bitcoin, till exempel, är att Dash använder ett tvåstegs nätverk. Noderna på den första nivån (Decentralized) ansvarar för gruvdrift av dessa mynt medan den andra nivån i nätverket hanterar anonymitetsfunktionerna, det vill säga PrivateSend och InstantSend.
 • hastighet: En av de största nackdelarna med Bitcoin är det faktum att dess blockchain har riktigt långa transaktionstider. Istället, Dash innehåller funktionen InstantSend med optimerad Blockchain -teknik. Detta gör transaktioner praktiskt taget omedelbara, vilket ökar driftshastigheten.
 • Provision: Slutligen bör du veta att tack vare dess arkitektur är funktionen av detta kodblock snabbare. Således är driftskostnaden mycket lägre, varför vi hittar mycket låga provisioner. Dashprovisionskostnaden är 0.01 medan Bitcoin är 2.

✨Teknik bakom✨

Som vi redan förutsåg fungerar den under en förbättrad Blockchain som innehåller en 2P2 eller Peer to Peer -kod. Detta gör att vissa funktioner delas med Bitcoin, även om andra mycket mer avancerade funktioner också har lagts till.

Algoritmen känd som X11 innehåller funktioner som omedelbara, privata transaktioner och decentraliserad DGBB -styrning. En annan slående egenskap är att den använder en arkitektur på två nivåer som gör att var och en av nivåerna kan fokusera på en specifik process, vilket gör driften mer effektiv.

Den första nivån i Dash -arkitekturen hittar vi gruvarbetarna som ansvarar för att validera och registrera transaktionerna i Blockchain som hjälper till att bygga kedjan av block. Om du ville vara en del av Dash mining skulle du arbeta på denna nivå eller lager.

Å andra sidan har vi i det andra lagret eller nivån Masternoder eller huvudnoder som är ansvariga för att stödja Dash -applikationer. På detta sätt är det möjligt att minska vissa problem med den ursprungliga Bitcoin -algoritmen, till exempel långsamheten vid registrering av transaktioner.

Dash

✨Mining✨ 

Gruvningen av denna kryptovaluta är mycket lik den för andra kryptovalutor, eftersom den är baserad på Blockchain -teknik. Gruvmekanismen som används i detta mynt är PoW eller Proof of Work som fungerar med Blockchain och PrivateSend -funktionen.

Gruvarbetaren ansvarar för att lösa några av de matematiska problemen eller komplexa pussel i kedjan. Om informationen är sann och utvecklaren bekräftar lösningen läggs ett nytt block till i kedjan. Sedan gruvarbetaren får ett Dash -mynt som kompensation för att ha löst pusslet eller matteproblemet.

"Hur kan jag använda den?"

En av nackdelarna med många kryptovalutor är att de ännu inte är lika accepterade som betalningsmedel eftersom deras omfattning är mycket mer begränsad. Detsamma händer med Dash att även om små och små fler företag ansvarar för att acceptera det, är det fortfarande långt ifrån att användas som ett kort.

PayPal är huvudplattformen som låter dig använda Dash som betalningsform På så sätt kan du köpa varor och tjänster med dina Dash -mynt. Detta är en stor fördel, eftersom PayPal används globalt på många webbplatser.

✨Hur kan jag få mina Dash -mynt? ✨

Som vi redan berättade för dig är det första alternativet att få dina Dash -mynt genom att bryta dem. För detta måste du ha kunskap om myntbrytning och lämplig utrustning. Om du löser ett Blockchain -pussel kommer du att tjäna en Dash -token.

Å andra sidan kan du köpa Dash Coins i vissa bytes- eller byteshus, såväl som du kan köpa dem från individer och sedan lagra dem i din plånbok eller handväska. Även Du kan investera i Dash Online, ett alternativ som snabbt blir relevant som ett sätt att skaffa dina egna kryptovalutor.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Dash: Allt du behöver veta💲»

 1. Kevin R svar

  Det här företaget är inte pålitligt. Min man blev lurad, gör inte det, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Kevin R, tack för att du kommenterar Dash: Allt du behöver veta💲. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *