Företag att investera: Hur väljer man de bästa?

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

En av de stora fördelarna med börserna är att de har ett stort antal företag och tillgångar att investera. Titta bara på den långa listan över tillgångar och organisationer som är noterade på börser som New York eller London för att förstå det.

Det är viktigt att veta hur man väljer vilka företag att investera i för att dra full nytta av alla fördelar som köp av en aktie kan ge dig. Här ger vi dig några nycklar att ta hänsyn till när du letar efter åtgärder för att investera dina pengar.

▶ Nettovinst per aktie

Detta är en av de viktigaste punkterna att ta hänsyn till, eftersom detta direkt påverkar de fördelar som vi kan få av handlingarna. Nettovinsten per aktie kan definieras som den ekonomiska nytta eller värde som vi får för varje köpt aktie.

Att få det är väldigt enkelt, vi måste bara dela nettovinsten efter skatt med antalet aktier. Denna indikator ger oss ett mer realistiskt antal och en bild av de fördelar vi kan uppnå genom att öka eller minska antalet aktier. Det ger oss också en översikt över hur bra företaget är att investera i.

företag

▶ Utdelningsavkastning

Utdelningar de är en slags fördel som vi kan få genom att ha aktier. Även om inte alla företag erbjuder dem finns det några som gör det, vilket kan innebära en ytterligare fördel, eftersom det är pengar vi kommer att ta ut.

Ta hänsyn till den procentandel eller utdelning som du kommer att få för att utvärdera om åtgärden är lönsam i denna mening. Förutom att vara extraintäkter är utdelningsavkastning användbar för att bestämma ett aktiers marknadsvärde.

▶ Finansiella rapporter för företag att investera

En av de faktorer som påverkar när man bestämmer värdet på ett företags aktier att investera är din ekonomiska situation. Och verkligheten är väldigt enkel, få är de som vill investera i företag som verkar i rött.

Om det du vill är att fatta ett mycket mer analytiskt, stödt och informerat beslut måste du hänvisa till uppgifterna. Många länder har lagar där varje företag som verkar på aktiemarknaden är skyldigt att visa sina finansiella rapporter för sina investerare, så att du kan veta om det var lönsamt eller tvärtom har förluster.

▶ Aktiekurs

Inte alla företag att investera har samma pris eller åtgärdskostnad, Detta beror på att varje företag är olika och har olika värderingar. Vi ser ett tydligt exempel med Amazons aktiekurs, som är högre än för andra företag.

Mer än företagets värde bör du ta hänsyn till aktiekursen så att den inte äter upp hela din budget. Naturligtvis måste du vara försiktig, eftersom det är tillfällen då priserna sjunker och de är ett bra tillfälle att investera.

▶ PER

PER är en av de viktigaste ekonomiska indikatorerna att ta hänsyn till. Öst PER är förhållandet mellan noterat pris och vinst per aktie. Denna relation berättar hur många gånger vi betalar de fördelar som ett företag erbjuder oss. Enkelt uttryckt är det typ av valuta för pengarna för handelsvärlden.

Om vi ​​beräknar PER i omvänd riktning kan vi få ytterligare uppgifter av stor betydelse, aktiens årliga lönsamhet. All denna information kan hjälpa oss att se om vår investering är bäst eller om åtgärden är skyldig oss.

▶ Riktpris

Målpriset är en annan punkt som du bör tänka på. Det bästa sättet att definiera målpriset är det pris som aktien förväntas nå, detta enligt konsensus och expertutlåtande.

För att uppnå detta prismål tar analytikerna en rad data, information och till och med nyheter om företagen. Målpriset kan ge dig en överblick över värdet, och prestanda, som du kan få i framtiden för dina aktier, vilket hjälper dig att veta hur mycket du kan sälja dem för.

▶ Typ av företag att investera

En av de faktorer som många av oss förbiser när vi väljer aktier att köpa är typen av företag. Och det är, tro det eller inte, den kategori som företaget ligger i kan påverka värdet på dess aktier.

Till exempel med COVID19-pandemin kan läkemedelsföretag ha ett stort område för sina handlingar. Liknande, teknikföretagen kommer att ha större tillväxt under de följande månaderna. Istället förväntas oljebolagen gradvis minska i värde de närmaste åren.

Latinamerika

▶ Mäklare

Tro det eller ej, Mäklaren kan påverka valet av vissa aktier eller företag att investera. Även om detta inte är så märkbart, ser vi några indikationer på antalet företag som erbjuder eller i de lagliga bestämmelserna.

Att ta mäklaren i beaktande när man väljer ett företag att investera i är en mycket viktig punkt, eftersom det kommer att påverka investeringsprocessen. De bästa mäklarna erbjuder vanligtvis mycket mer tillgängliga villkor, liksom ett stort antal företag så att du kan välja vilken du vill investera i enkelt och utan komplikationer.

▶ Situationen i världen

Inte bara företagets eller mäklarens situation påverkar aktiens pris och prestanda, världen påverkar också. Vi måste komma ihåg att begreppet globalisering har orsakat en händelse i ett avlägset land att generera en fjärilseffekt.

Exempelvis påverkade handelskriget mellan USA och Kina aktiemarknadens uppskattning av många företag. Det är därför du måste ta hänsyn till den nuvarande situationen i världen, liksom marknaderna och deras instabilitet att fatta bättre beslut när du väljer var du ska investera dina pengar.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Företag att investera: Hur väljer man de bästa?»

 1. Gabriel svar

  De bjuder in mig att investera, men jag vill inte att de ska stjäla mina pengar eller lura mig. Kan du hjälpa mig? Välsignelser.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Gabriel, tack för att du kommenterar Företag att investera i: Hur väljer man de bästa? Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *