Skanner: Guide för att upptäcka det🔎

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

En skanner är ett sätt att ringa något som är bedrägligt eller att det är en bluff. Det stämmer, som du kanske redan vet, här kommer vi att berätta hur du kan upptäcka om din mäklare är en bluff på några punkter.

✨Domän och säkerhetsintyg

Det första du bör titta på är webbplatsens domän. Om detta är http så var misstänkt, för om det inte har s (https) betyder det att webbplatsen inte har säkerhetscertifikat eller användarskydd.

Å andra sidan bör du också vara uppmärksam på domänen eftersom det vanligaste är att hitta .com, .org, .es eller .mx. Om du ser att domänen har en .ico, .live eller .club, är det troligt att mäklaren är opålitlig Tja, många webbplatser som använder exotiska domäner beror på att de har förbjudits från de viktigaste värdtjänsterna.

✨ Riskanmärkning

Om du vill verifiera att din mäklare inte är en skanner, gå sedan längst ner på webbplatsen, eftersom riskmeddelandet eller anteckningen i de europeiska, australiska och amerikanska ESMA-bestämmelserna måste visas i sidfoten.

De mäklare som inte har de riskanteckningar som anges av ESMA längst ner på webbplatsen eller meddelanden av annat slag, då är de inte reglerade. Detta beror på att en oreglerad skanner inte uppfyller ESMA: s krav.

Bedragare

✨ Vem driver mäklaren?

En annan punkt att ta hänsyn till är företaget som ansvarar för driften av mäklaren, eftersom detta kan ge oss en indikation på dess laglighet och ärlighet. För att verifiera det måste du gå till den del av villkoren eller information från mäklaren.

Om du inte hittar någon hänvisning till mäklarens operativa företag eller de bara hänvisar till det som "företaget" eller "operatören", och ingen till det lagliga namnet, är det troligt att det inte finns något företag bakom det som sådant. Detta är ett dåligt tecken, eftersom många handlare är spöken.

✨ Kontorsadress

De som är ganska kräsna användare kommer att älska denna punkt. Och är det Processen är mycket enkel, du måste ta registreringsadressen till mäklarens företag, som du hittar i villkoren.

Ta sedan den adressen, gå till Google Maps och klistra in den. ge enter och vänta på magin. När resultatet av Google Maps-sökningen kommer ut är nästa steg att verifiera platsen och se om en Trader-kontor verkligen kan finnas där. eller om det är en ökenplats.

Rapporter och åsikter

Det finns plattformar speciellt utformade för att rapportera bedrägliga mäklare. Varningar lanseras vanligtvis på dessa plattformar, stödda av användare och organisationer, som fungerar som ett slags klagomål. På detta sätt kan människor veta om mäklaren är pålitlig på ett korrekt sätt.

Åsikter och recensioner är ett annat ganska effektivt sätt att ta reda på om en mäklare är en bluff eller inte.. Till skillnad från rapporter tenderar åsikterna att vara mer informella eftersom de inte har juridisk stöd från en institution. Vi kan hitta många ställen att ge åsikter som sociala nätverk.

✨Allianser

Att ta hänsyn till mäklarens allianser är mycket viktigt eftersom de kan ge oss en indikation på om det är en skanner eller inte. Till exempel, om en mäklare har allierade som handelsapplikationer, plånböcker eller kryptovalutor, kan vi säga att den är tillförlitlig.

Å andra sidan, om du ser att det bland några applikationer finns några konstiga och som du aldrig har hört talas om om, att när du klickar på dem visas på kinesiska eller ryska, bör du vara försiktig. Vad kommer att ge dig mer självförtroende? En mäklare som har som allierad ett fotbollslag eller en bank eller en som använder en konstig app.

ErmVillkor och villkor

Villkoren för en mäklare är som dess lagliga driftsförklaring. Det första sättet du kan verifiera om dessa är äkta är att gå in i detta avsnitt. Om du klickar på det inte omdirigeras någonstans, var försiktig.

Vidare, Om villkoren är tvetydiga, hänvisar inte till mäklarens operativa företag, har stavfel, finns inte på ditt språk eller har löjliga klausuler, återigen står du inför en röd flagga för att ha opålitliga juridiska handlingar.

✨Nödvändig information

Enligt DOS-förordningen, En mäklare kan bara be dig om två juridiska dokument för att registrera ditt konto: ditt ID eller officiella ID och ett bevis på adress eller mottagande av leveranser. Detta beror på att begäran om mer information skulle bryta mot datareglerna.

Om mäklaren ber dig om mycket information, även känslig och mycket personlig information som dina bankuppgifter, bör du vara försiktig. Av någon anledning kan en mäklare be dig om information för att validera ditt konto utöver vad som är auktoriserat i reglerna, om det gör det är det en skanner.

✨ Kontaktformulär

Om det här numret visas som "obefintligt" när du kontaktar mäklarens telefon eller om en Bot svarar dig när du skriver till chatten, är det troligt att sidan inte finns. Detta beror på att många mäklare använder opålitliga eller uppfinnade kontaktformulär för att låtsas att de har dem.

✨ Webbdesign

Slutligen, a Ett av de tydligaste sätten att upptäcka en mäklare som är en föregångare till en som är riktig är designen av webbplatsen. Detta beror på att många bedrägliga plattformar är en kopia av kopian av samma design.

Om du till exempel hittar två mäklare med samma design som använder samma mall, samma färger och till och med liknande logotyper eller samma information, är det troligtvis ett bedrägeri. Detta beror på att många bedrägliga mäklare bara klonar och klonar sina sidor för att ladda upp dem när de tidigare är förbjudna.

Bedragare

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

4 kommentarer om «Skanner: Guide för att upptäcka det🔎»

 1. Hector svar

  God eftermiddag, kan du hjälpa mig och ta reda på om Neotrader FX är bedrägligt?
  Sätt in max 5000 pesos. Och de ringer mig för att sätta in mer.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Hector, de är lögnare, tack för din kommentar om Neotradefx. Denna mäklare anses vara en BLEDRIGER. Vi föreslår att du INTE skickar pengar, de ljuger för att stjäla från dig, verksamheten är fiktiv, pengarna korsas aldrig med marknaden, de simulerar dem och till slut markerar de dig och säger att du har förlorat allt och de behåller det som sätt.

   Du kan läsa en recension och kommentarer om dem här: neotradefx

   Om när du begär ett uttag ber de dig om mer för att betala provisioner, skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det aldrig!Det är en tydlig varning att du är kund hos en bedrägerimäklare, även om du betalar kommer de aldrig att returnera dina pengar.

   All information du lämnar om företaget kommer att hjälpa de som berörs av denna mäklare, förklara i detalj hur allt hände, vilken reklam du såg, namnen på din rådgivare, nummer, e-postmeddelanden från vilka de har kontaktat dig, etc.

   För att få tillbaka dina pengar, prata med vår chatt eller klicka på denna länk: FRÅGA DINA PENGAR

   Hälsningar.

 2. Saints Skomakare svar

  De pressar mig att investera här, men jag vill inte att de ska stjäla mina pengar eller lura mig. Kan du hjälpa mig? Välsignelser.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Santos Zapatero, tack för att du kommenterar Escámmer: Guide to detect it🔎. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *