Skatter i kryptovalutor: lära känna dem

Skatter på kryptovalutor

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Det är inte alls förvånande att regeringar runt om i världen har vänt sig att se den digitala världen som en plats utan regler eller skatter. Det är därför fler och fler länder har beslutat att utveckla lagstiftning med fokus på skattefrågan på digitala plattformar.

Här kommer vi att prata om skatter på kryptovalutor i Europa, i det här fallet i Spanien, ett av de länder som redan har skatteregler i detta avseende. Således kommer du att undvika att hamna i skatteincidenter som kan leda till allvarliga böter från skattemyndigheterna i Spanien eller ditt land.

impuestos

Ow Hur beskattas kryptovalutor? ✨

Det första du borde veta är att kryptovalutor som Bitcoin eller Ethereum, bland andra, betalar skatt . Dessa behandlas enligt inkomstdeklarationssystemet, även om det finns särskilda fall för gruvarbetare och undantag. Här kommer vi att prata om var och en av dessa.

 • Resultaträkning (IRPF)

Denna regim riktar sig till de människor som har investerat, köpt eller sålt kryptovalutor oavsett belopp. Här deklareras de erhållna vinsterna medan förlusterna kompenseras med andra realisationsvinster i enlighet med den rättsliga och skattemässiga ramen.

För att deklarera dem är det första du bör göra att beräkna förlusterna eller vinsterna som genereras av dina kryptovalutor. Sedan, i avsnittet om kapitalvinster eller förluster, måste du lägga till dem, detta i din resultaträkning. När den har lagts till kommer beräkningen av den skatt som ska betalas att göras, vilket följer följande lista:

 • Vinster mellan 0 och 6 tusen euro = 19% skatt.
 • Vinster mellan 6 50 euro och 21 XNUMX euro = XNUMX% skatt.
 • Vinster över 50 tusen euro = 23% skatt.

Vid förluster, om du använder samma koncept som Forex, behöver du inte betala skatt om du avslutade året med förlust.

 • Förmögenhetsskatt

Förmögenhetsskatt är en typ av skatt som fastställs på människors förmögenhet eller förmögenhet. När det gäller kryptovalutor gäller detta bara om du förvarar dem.

När du håller dina virtuella mynt inne i din plånbok tolkas det som att du samlar dem, liksom om du förvarade guld eller pengar i banken. Detta måste naturligtvis deklareras som en förmögenhetsskatt så länge du överskrider den fasta gränsen. För federationen är det 700 tusen euro, även om detta beror på varje autonom gemenskap.

Vi rekommenderar att du kontrollerar vad som är gränsen för tillgångar i din autonoma gemenskap. Om du övervinner det, du måste göra din deklaration så att motsvarande beräkning görs och förmögenhetsskatten betalas.

 • De deklarerar inte skatter

För många är detta den punkt som vi alla vill höra eller läsa i ett e-postmeddelande från skatteförvaltningskontoret. Tro det eller ej, Ja, det är möjligt att vara undantagen från att betala skatt för dina virtuella valutor så länge du uppfyller ett villkor.

Och det är att så länge du inte överskrider den gräns som fastställs i lagen (skatt på förmögenhet) behöver du inte betala skatt. På samma sätt spelar det ingen roll att du samlar dem i din plånbok, så länge den inte når gränsen kommer det inte att finnas några problem, även om det finns undantag att ta hänsyn till.

Om du till exempel byter kryptovalutor mot pengar kan detta betraktas som en transaktion och därför är det nödvändigt att betala skatt. En annan transaktion där du kommer att debiteras skatt är om du byter digitala valutor, till exempel Bitcoin till Ethereum, och detta genererar vinst. I så fall är det nödvändigt att deklarera vinsten och betala din skattesats.

 • Mineros

Cryptocurrency mining betraktas som en ekonomisk aktivitet som beskattas . I enlighet med lagen får en gruvarbetare ekonomisk ersättning (kryptovaluta) för sina tjänster, i det här fallet datagrupp som han får lön för.

I detta fall är deklarationen du måste göra den som motsvarar ekonomisk aktivitetsskatt, liksom avsnittet "ekonomisk verksamhet" i din resultaträkning. Om du överskrider den interprofessionella lönen måste du registrera dig som egenföretagare eftersom skattesystemet ändras.

Du bör veta att vinsterna från denna ekonomiska aktivitet endast deklareras i fiatvaluta, det vill säga i riktiga pengar. på liknande sätt, Du måste dra dina fakturerade driftskostnader från de genererade vinsterna . Dessutom måste du lägga till dem i den skattebas som motsvarar årets inkomstskatt.

➡Andra skatter på kryptovalutor✨

Även om kryptovalutor var föremål för en extra skatt, mervärdesskatt eller moms, har detta sedan 2015 eliminerats från dem. Detta beror på att en ändring av lagstiftningen modifierade begreppet kryptovalutor för lagens syfte.

Det stämmer, sedan det året kryptovalutor accepteras som betalningsmetod, så de är inte längre en produkt eller en tillgång. Detta innebar att mervärdesskatten kunde elimineras från dem, vilket minskade skattebördan som driften av dessa har.

Det finns en modell som kallas modell 720 som deklarerar dina tillgångar och rättigheter utomlands. Även om många gör det som en informationsprocess har det i verkligheten inget att göra med skatter. Detta beror på att både plånböcker och kryptovalutor inte i sig har ett fysiskt tillstånd.

digibyte

ImportanceVikten av att betala skatt✨

Oavsett uppfattningen som många har om skatter, eftersom de ofta inte är så exploaterade som de borde vara, finns det en stor anledning att betala skatt. Och det är att böterna vanligtvis är mycket höga, förutom att utebliven betalning kan påverka lagligt.

Om du inte vill ha problem med lagen, Al capone själv föll för skatteflykt, är det bättre att du följer de förfaranden som krävs. Gör din deklaration i rätt tid och betal dina motsvarande skatter för att undvika att falla i bristande efterlevnad eller skatteflykt.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Skatter i kryptovalutor: lära känna dem»

 1. Emilia svar

  Det här företaget är en bluff. Min man blev lurad, gör inte det, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Emiliaa, tack för att du kommenterar Skatter i kryptovalutor: lär känna dem. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *