Investera på aktiemarknaden från 0: En nybörjarguide 

Idag är det inte längre nödvändigt att vara en expert examen från fakulteten för ekonomi eller finans för att investera på aktiemarknaden som en. Tillkomsten av internet har gjort det möjligt att demokratisera kunskap som tidigare verkade exklusiv för ett fåtal av en utvald elit.

För att du ska kunna investera på aktiemarknaden från 0 har vi utarbetat den här lilla guiden som hjälper dig att lära dig att investera enkelt. Om du har beslutat att låta dina besparingar växa genom att investera i aktier, så är det här för dig, här berättar vi hur du kan börja utforska denna underbara värld av aktiemarknaden.

OFör att börja ...

Det första du bör veta för att komma igång är det i aktiemarknaden hanteras ett specifikt jargong eller språk. Detta är vanligtvis tekniskt och i början, lite svårt att förstå, det är därför du bör börja med att lära dig så mycket du kan av investerarens språk.

En annan punkt som du måste ta hänsyn till är börsens struktur och funktion och dess deltagare. Börsen är en organisation som ansvarar för försäljning och köp av tillgångarVare sig det är fonder, aktier och mer. I den hittar vi olika deltagare som mäklare, investerare, fonder och mer.

handlare

Hur fungerar påsen med frukt?

Antag att en säljare öppnar en gatubås och säljer bananer för $ 2 per påse. Eftersom det inte har försäljning eftersom utgångspriset är dyrt, sänker det dem till 1.5 dollar, då börjar det sälja sina produkter.

Nästan vid solnedgången, stängningstid, ser han att han fortfarande har några påsar kvar så han bestämmer sig för att sälja dem för $ 1, så han hamnar med sina varor och kan lämna sin position. Samma sak händer med väskan, priset varierar och beroende på schemat kan du betala mer eller mindre för en tillgång.

➡Investera i aktiemarknaden steg för steg

Följ dessa steg för att investera på aktiemarknaden:

  1. En bra mäklare

Om du vill lyckas när du investerar på aktiemarknaden bör du veta att mäklaren är en grundläggande del. En mäklare är den agent eller institution som låter dig få tillgång till aktiemarknadens tillgångar mycket lättare.

Vi rekommenderar att du tar hänsyn till punkter som mäklarens kvalitet och prestige, de verktyg den erbjuder, tillgångar, provisioner och driftskostnader, samt säkerhet, förtroende och juridiskt stöd för att välja det bästa alternativet.

  1. Ett demo-konto

Många nybörjare i finansvärlden börjar med ett demo-konto som fungerar som en slags simulator. I det kan du gör investeringar med lekpengar som gör att du kan veta på ett realistiskt sätt, men utan att riskera dina pengar, hur aktiemarknaden fungerar.

Vissa experter rekommenderar att du startar med ett demo-konto som ett bra sätt att investera på aktiemarknaden. Du kan använda den som en slags träning för att bekanta dig med mäklarens verktyg och strategier innan du börjar investera dina riktiga pengar. Detta minskar risken för förluster på grund av ett fel.

  1. Initial budget

En annan punkt att ta hänsyn till är budget eller första summan du ska börja med. Tänk på att det finns mäklare som ber om en lägsta insättning, till exempel $ 100, förutom att det finns aktier med priser från några dollar till hundratals.

Idealet är att inte investera mer än 10% av din budget i en enda aktie eller i samma tillgång, eftersom detta kan orsaka förluster. Tänk på analogin med ägg, om du har alla dina ägg i en korg och den går sönder, skulle du förlora dem alla, men om du delar upp dem i olika korgar ...

  1. En bra strategi

Om du vill lyckas bör du veta att strategin är en viktig del av varje blivande investerare. Stora investerare lyckades inte av en slump, de följde en analytisk och intelligent väg som kallas strategi.

Att definiera en strategi kan vara svårt i början, eftersom det finns många varianter att ta hänsyn till. Du kan ha en aggressiv strategi eller en mer passiv strategiDu kan bara satsa på Start Up-företag, läkemedels- eller turistföretag, detta beror på dig.

  1. Vad ska man investera i?

Du måste veta det aktiemarknaden har ett stort antal investeringsalternativ. Vi har till exempel möjligheten att investera i ett stort antal företag, allt från teknik till tjänster, apotek, olja och mer. Vi kan till och med hitta kända Start Up som Airbnb.

Vi kan också hitta tillgångar som olja eller vatten, det stämmer, tillgångar på aktiemarknaden. Det är viktigt att lära sig att definiera en strategi för att välja tillgångar, eftersom detta inte ska göras slumpmässigt. Snarare måste vi följa en linje som måste matcha föregående punkt.

bytecoin

 

Tips för första gången om investering på aktiemarknaden

  • Ständigt lärande: Precis som marknaderna ständigt förändras måste du också vara. Sluta aldrig att lära dig, eftersom att komma efter i kunskap kommer din förmåga att tappa och dina beslut att vara exakta. Dessutom är lärande väldigt enkelt tack vare internet.
  • Konstans och tålamod: För många är detta en av de svåraste punkterna att utveckla, men också en av de viktigaste. Så mycket Konstans och tålamod är två mycket viktiga verktyg när du tar dig in på aktiemarknadens värld, kom ihåg att Rom inte grundades på en dag och inte heller blev miljonärer miljonärer med en enda investering.
  • Minska riskerna: I början är det som vi minst vill ha förluster, det är därför experter rekommenderar att man börjar med att minska riskerna. Vi rekommenderar att du går till mycket säkrare investeringar, kanske med lägre avkastning men också mindre risk.
  • Följ marknaderna noga: Slutligen måste du alltid hålla dig informerad om trender och förändringar på marknaden. Detta beror på att händelser som ett krig, en terroristattack och till och med en förklaring kan orsaka det från en dag till en annan, värdeförändring.

Annonsera med oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *