IOTA: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Kryptovalutor som IOTA uppstod inte bara från behovet av att hitta ett alternativt ekonomiskt system som skulle möjliggöra bättre kontroll och jämlikhet i förmögenhet. De är också det naturliga svaret på den ständiga evolution som vi utsätts för efter teknikens ankomst i våra liv.

IOTA framstår som ett naturligt svar på denna process där kryptokurvor blir lösningar och utbytesplattformar. Som vi kommer att berätta senare har IOTA ett tydligt mål, mer än att vara en enkel kryptovaluta, det kommer att vara en huvudperson i digitaliseringen av vår värld.

▶ Vad är IOTA?

IOTA

IOTA är en förkortning för "Internet of Things" som på spanska betyder Internet of Things. Denna term hänvisar till konceptet där det anges att internet kan vara en del av ett stort antal dagliga processer för att integrera teknik och göra det enklare.

Sålunda, IOTA föddes som en kryptovaluta och digital plattform som var utformad för att främja och stödja de nya samarbetsekonomierna. Således är det möjligt att skapa broar mellan användare, datorer och resurser, vilket uppmuntrar till födelsen av dessa nya former av samarbete.

Tanken är enkel, låt människor dra nytta av andras oanvända resurser, till exempel kraft eller kapacitet på din dator eller servrar, i utbyte mot någon fördel. Enkelt uttryckt vill IOTA driva samarbetsnätverk så att ni båda vinner, vinner.

Till skillnad från andra kryptovalutor fungerar IOTA under en teknik som heter Tangle, som skiljer sig från den traditionella Blockchain. Tangle är ett nätverk som består av P2P-protokoll som är decentraliserat och även självreglerat, så det kräver inte block eller gruvdrift eller användarverifiering.

▶ Skillnader mellan IOTA och Bitcoin

Det är viktigt att ta hänsyn till att jämförelsen mellan kryptovalutor är ett bra verktyg för att veta vilket alternativ som uppfyller våra behov och bästa teknik. Här kommer vi att berätta vad som är de fem huvudsakliga skillnaderna mellan IOTA och Bitcoin, den mest använda kryptovalutan i världen.

 • Uppdrag: Ett av sätten att generera inkomst för utvecklare och deltagare i Blockchain -processen är genom att ta ut provisioner. Medan Bitcoin, Ethereum och andra kryptokurvor tar ut provisioner, är det i IOTA praktiskt taget noll, men det är ingen avgift för användningen av denna valuta.
 • Använder inte Blockchain: En av de mest överraskande punkterna är kanske det IOTA fungerar inte genom den berömda blockchain eller Blockchain som kryptovalutor använder. Detta innebär att användarens deltagande inte är nödvändigt för att validera transaktioner och block. Tangle -systemet används här, vilket är ett decentraliserat P2P -nätverk.
 • Obegränsade transaktioner: Huvudpunkten mot Bitcoin är att den har en gräns för transaktioner på grund av bearbetningskapaciteten i dess blocknätverk. I alla fall, IOTA har möjlighet att utföra obegränsade transaktioner tack vare det faktum att varje transaktion får avsändaren att verifiera ytterligare två.
 • Snabbare transaktioner: En annan fördel med att använda Tangle som ett sätt att stödja transaktioner är att deras hastighet blir högre. Ju fler transaktioner som genomförs, desto större kapacitet och snabbhet är att hantera dem.
 • Utan gruvdrift: Man kan säga att födelsen av kryptokurvor uppstod genom ett genesblock, det vill säga att de skapades i början av denna plattform. Det är därför vi bara kan hitta ett begränsat antal IOTA -mynt, de kan inte längre brytas, det kommer inte att öka eller minska, antalet kommer alltid att fixas.

▶ Hur fungerar IOTA?

Blockchainsystemet är välkänt, det är en kedja av block som har information om varje transaktion. När transaktionen är bekräftad och algoritmen krypterad, läggs blocket till kedjan.

Vidare, IOTAs system är annorlunda eftersom det fungerar under Tangle -teknik som är ett parallellt transaktionsprotokoll som fungerar genom DAG (Directed Acyclic Graph). Dess huvudsakliga funktioner är att detta system utför fler transaktioner på kortare tid och med bättre säkerhet.

Inom detta Tangle -system hittar vi en algoritm känd som MCMC som är ansvarig för provtagning av ogiltiga rörelser med hjälp av Tangle -parametrarna. Således distribueras transaktionerna och valideringarna på ett balanserat sätt, vilket gör operationen mer effektiv.

En annan punkt som du måste ta hänsyn till är det faktum att IOTA är programmerat i ett förbättrat grundläggande binärt språk som kallas ternary. Detta system fungerar bättre än det traditionella binära systemet, samt erbjuder möjlighet att lägga till bättre funktioner och mer kompletta verktyg.

▶ Gruvdrift 

Gruvdrift när det gäller IOTA gäller inte, eftersom det inte är nödvändigt att ha gruvarbetare för att validera transaktioner genom att inte ha en Blockchain. Detta är en stor fördel eftersom här validerar användaren en transaktion genom att göra en till, vilket hjälper till att generera en graf.

Genesis -transaktionen, med vilken alla IOTAS lanserades vilket gör det omöjligt att bryta dem i framtiden, är en neutral initial och automatisk transaktion. Detta behövde inte valideras, eftersom det kunde betraktas som moder till alla transaktioner eller Big Bang -transaktionen som startade alla andra.

IOTA

▶ Hur får man det?

Det finns två alternativ för att få IOTA -mynt. Den första är att köpa dessa virtuella tokens som du kan göra genom par, till exempel IOTA / US eller ETH / IOTA. Naturligtvis bör du veta att det här inte är en virtuell valuta som används så ofta så att den inte är tillgänglig i alla växelhus.

Nästa alternativ för att ha din egen IOTA finns i att investera hos en nätmäklare. Nämligen, Du kan köpa MIOTA CFD (IOTA cryptocurrency) som gör att du enkelt kan handla och ha dina pengar säkra i de bästa mäklarna.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «IOTA: Allt du behöver veta»

 1. Luis svar

  Det här företaget är en bluff. Jag säger till dig av egen erfarenhet, gör det inte, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Luis, tack för att du kommenterar IOTA: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *