Lisk: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Tillväxten av kryptovalutor som Lisk är inte alls en överraskning, det beror på att fler och fler företag och utvecklare har satt ögonen på denna verksamhet. Och det är att högkonjunkturen för digitala valutor verkar hända just nu med förbättringen av tekniken bakom dem.

Det är därför det blir viktigt att analysera vilka som är de viktigaste valutorna på marknaden för att veta hur man tar investeringsbeslut och är beredd på framtiden. Här kommer vi att prata om Lisk, en kryptovaluta som är så lovande att Microsoft har gått med i den.

▶ Vad är Lisk?

Som vi redan förväntat dig, Lisk är en kryptovaluta som inte bara sticker ut för sin symbol utan det är en hel plattform med fokus på att skapa Blockchain-lösningar. Huvudmålet är affärsmarknaden som har sin egen blockchain som heter Mainchain tillsammans med dess LSK-token.

Huvudegenskapen vi kan hitta är att den här miljön tillåter oss att utveckla, skapa och hantera våra egna decentraliserade applikationer använder Blockchain via Java Script-språket. För detta skapas en sidokedja eller lateral kedja som förenas med huvudblockchain.

Detta gör komplexiteten i att utveckla applikationer mycket mindre, eftersom det låter dig utveckla applikationerna inte helt från grunden utan med en grund. Detta gör det mycket lättare att skapa appar och program, liksom lägre kostnader.

Tack vare detta sidkedjesystem kan obegränsade sidokedjor skapas utan att det påverkar soliditeten hos den viktigaste Blockchain. Detta är en stor fördel, eftersom ger fördelarna med blockchain som säkerhet samtidigt som man utvecklar anpassade plattformar även med möjlighet att ha en egen token.

Varje LSK-mynt genererar en sidokedja, som är en kopia av den viktigaste blockkedjan, när de körs. I händelse av misslyckande eller hack, håller sidokedjorna data på kryptovalutorna, liksom samma mynt, säkra i huvudkedjan.

Det sägs att den här virtuella valutan har väckt många förväntningar eftersom möjligheten att skapa sidokedjor gör utvecklingen av nya Blockchain-baserade appar lättare. Dessutom har det varit förväntningsnivån att Microsoft har beslutat att lägga till denna kryptovaluta i sitt Azure-program.

Lisk

▶ Skillnader mellan Bitcoin och Lisk

 1. Mer än ett betalningsmedel: Många tror kanske att Lisk är som Bitcoin, ett virtuellt betalningsmedel. Detta är faktiskt inte så, eftersom Lisk fokuserar på att skapa en miljö som hjälper till att enkelt utveckla Blockchain och token-teknik.
 2. javascript: En annan funktion som skiljer Lisk från andra kryptovalutor är det faktum att den har JavaScript som programmeringsspråk. Detta språk är ett av de mest tillgängliga och enkla i världen, vilket gör utvecklingsmiljön enklare.
 3. Lisk Academy: Få företag anstränger sig för att positivt påverka sitt samhälle. I fallet med Lisk kan vi finna att detta har främjat skapandet av en akademi som försöker utbilda entreprenörer inom området Blockchain för att hjälpa utvecklingen av denna teknik.
 4. Det finns ingen gruvdrift: Eftersom den maximala mängden Lisk släpptes på marknaden, 100 miljoner mynt, är det inte möjligt att bryta dessa mynt. Detta belopp släpptes under försäljningsprocessen till allmänheten, som kallas ICO.
 5. Begränsat antal mynt: Jämfört med andra digitala valutor som har ett antal mynt som kanske inte är obegränsade men mycket större i volym. Lisk är begränsat till 100 miljoner LSK, vilket gör det möjligt att effektivt kontrollera inflationen och volatiliteten.
 6. säkerhet: Slutligen bör du veta att det har mycket större säkerhet att ha sidokedjor eller sidokedjor när du arbetar med Blockchain. Detta beror på att om en sidokedja bryts kan den isolera attacken och därmed förhindra att den påverkar den centrala kedjan.

▶ Teknik bakom 

De flesta kryptovalutor upprätthåller centraliserad verksamhet och transaktionsinformation, det vill säga de fokuserar bara på Blockchain. Istället, Lisk fungerar genom en huvudkedja eller huvudkedja som är sammankopplade med sidokedjor som kallas sidokedjas, som fungerar oberoende men sammankopplade.

Det största problemet med Blockchain är att skalbarheten är begränsad, liksom att kapaciteten för transaktionsprocesser inte är särskilt stor. Genom att använda sidokedjor är det möjligt att lösa detta problem eftersom sidokedjorna fungerar som decentraliserade applikationer som släpper belastning till huvudkedjan.

Sidkedjor ansvarar för att behandla transaktioner självständigt, även om de är sammankopplade med huvudkedjan, Mainchain, och därmed överför informationen. För att påskynda processen, Lisk innehåller Lightning Network, en exklusiv teknik som gör det möjligt att öka transaktionernas hastighet och validering.

För att säkra transaktionerna och valideringsprocessen, Lisk innehåller den berömda DPoS-koncessionsalgoritmen. Antalet delegater som vi kan hitta är 101, vilket kan sägas vara varken mycket stort eller mycket lågt. I händelse av fel minskar alltså risken för skada på Mainchain.

Lisk

▶ Hur kan jag få mynt?

Eftersom det inte finns några alternativ för att bryta Lisk kan vi bara hitta ett tillgängligt alternativ för att ha Token LSK. Detta alternativ är att köpa virtuella valutor, för detta har vi fördelen att Lisk är en mycket populär virtuell valuta.

Det är därför vi kan hitta den i olika utbyteshus med stor prestige på marknaden. Dessutom kan vi hitta dem i mycket vanliga par som Bitcoin eller Ethereum, på samma sätt som vi kan hitta dem med par i konventionella valutor som dollar och euro, för att nämna exempel.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Lisk: Allt du behöver veta»

 1. Ana Maria svar

  Det här företaget kommer att lura dig. Jag försäkrar dig, jag försöker fortfarande dra mig tillbaka och jag kan inte, gör det inte, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Ana María, tack för att du kommenterar Lisk: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *