Litecoin: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Även om det finns digitala valutor som är hegemoniska, eller åtminstone huvudpersoner på marknaden, vilket är fallet med Ethereum och Bitcoin, finns det också andra som har kommit för att kämpa för en plats på toppen som Litecoin. Och det är att det varje dag är oftare att hitta nya blomstrande kryptovalutor på marknaden på grund av deras erbjudande och teknik.

Här kommer vi att prata om en av de mest populära konkurrenterna och den som blir mer framträdande på marknaden. Det stämmer, vi kommer att berätta allt du behöver veta om Litecoin och dess relevans som kryptovaluta i världen av digitala valutor.

HatVad är Litecoin? ✨

Som du kunde läsa i början, en spoiler från oss, Litecoin är en kryptovaluta som har förkortningen LTC och lanserades 2011. Huvudegenskapen för denna kryptovaluta är att den skapades på ett öppen källkod P2P-nätverk som publicerades under en licens från MIT.

Huvudegenskapen för denna virtuella valuta är att den inspirerades av Bitcoin, även om utvecklingen skedde under 6 utvecklare som leds av en tidigare Google-anställd. Dess huvudsyfte är att fungera som ett förbättrat alternativ till Bitcoin.

Dess fördel jämfört med den ledande valutan är att den har en mycket högre bearbetningshastighet vilket påskyndar behandlingen av transaktioner. För det en Scrypt-funktion är införlivad som använder en PoW-algoritm vilket möjliggör en sekventiell funktion. Detta hjälper Blockchain att arbeta mer effektivt.

Dessutom gör införandet av all denna teknik gruvdrift mycket snabbare och mer tillgängligt än andra valutor. Och det är att, för att till exempel mina Bitcoin, krävs en mycket avancerad och kraftfull utrustning, medan Litecoin bara behöver en bra anpassad CPU och GPU.

litecoin

ItLitecoin-värde✨

Även om värdet på Litecoin inte har varit särskilt stabilt, har det, eftersom det började med ett lågt värde som har klättrat och klättrat tills det stabiliserats över 120 euro, stått ut för sina toppar som bergskedja blivit slående för sin släkting låg volatilitet ”.

Detta har uppnåtts tack vare införandet av uppdateringar såsom aktivering av SegWit, som har utformats för att minska skalbarhetsproblem i virtuella valutor.. Detta har gjort det möjligt att öka storleken på blocken, vilket möjliggör större hastighet i blockchain-transaktioner.

Skillnader mellan Litecoin och Bitcoin

 • Bearbetningshastighet: Den första egenskapen som vi kan hitta är att Litecoin har en bearbetningshastighet fyra gånger högre än för Bitcoin. Detta beror på att Bitcoin tar 10 minuter att bearbeta ett block medan LTC tar 2.5.
 • Maximalt antal mynt: En annan skillnad finns i det faktum att den maximala mängden Litecoin redan har ställts till 84 miljoner medan Bitcoin bara har producerat 21 miljoner. Naturligtvis, som med sin konkurrent, minskas belöningen för att bryta dessa tokens då och då.
 • säkerhet: Tack vare det faktum att blockchain har förbättrats, liksom nya algoritmer har införlivats har det varit möjligt att minska sårbarheten som denna virtuella valuta har mot hack. Detta gör operationen mycket säkrare och mer privat.
 • Bredare gruvnätverk: En annan stor fördel är att denna virtuella valuta har en verkligt decentraliserad kedja, liksom teknik som är utformad för att optimera gruvdrift. Detta gör gruvdrift enklare med vanliga datorer, vilket gör nätverk av gruvarbetare mer omfattande.

✨Teknik bakom✨

Den viktigaste tekniken bakom Litecoin är användningen av en Blockchain eller blockkedja, bara förbättrad. Detta gör blockchain mycket effektivare och framför allt mycket snabbare bearbetning 4 gånger snabbare än Bitcoin gör.

Detta system är känt som ett nätverk mellan lika, jämnåriga, Peer to Peer eller P2P, och ansvarar för att ge liv åt valideringen av blocken. På samma sätt läggs Scrypt-funktionen till. Detta gör det möjligt att skapa ett nätverk av noder som möjliggör direkt datautbyte.

➡Mining✨

Litecoin gruvdrift är mycket enklare och lättare tack vare det faktum att Scrypt-funktionen ingår i Proof of Work-algoritmen. Det innebär att det blir möjligt att bryta med GPU: er och datorer som är mycket mindre specialiserade och med en mer tillgänglig genomsnittlig effekt.

Gruvdriften förklaras med Pools, en grupp datorer som tillsammans ansvarar för att lösa kryptografiska problem. När matematikpusslet är löst, Litecoin ansvarar för att ge en belöning eller fördel till deltagarna i processen, det vill säga en token.

Var ska man använda den? ✨

Litecoin har ännu inte räckvidden för andra kryptovalutor som betalningsformJa, det har kämpat för att det ingår som betalningsmetod. Vi kan se detta med förslaget som skickas till Amazon där man försöker implementera LTC som en betalningsform.

OKPAY är ett av de första företagen som har beslutat att acceptera Litecoin som betalningsform vilket ger en stor fördel för användarna. Detta beror på att OKPAY är en bra säkerhetskopia och erbjuder bra alternativ för användning i olika företag som accepterar denna betalningsprocessor.

Litecoin

 

Hur får man det? ✨

Det finns tre alternativ för att få din LTC-token. Lden första är gruvdrift, som erbjuder gruppbelöningar, eftersom brytning sker i pooler eller uppsättningar. Det andra alternativet är investeringar som kan göras med många mäklare och har en process som liknar Forex.

Slutligen kan vi hitta i att köpa kryptovalutor är ett bra alternativ att ha Litecoin snabbt. För att göra detta kan du gå till någon av de viktigaste börshusen som erbjuder denna kryptovaluta, eftersom den är en av de mest värderade på marknaden.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Litecoin: Allt du behöver veta»

 1. Ashley svar

  De vill att jag ska investera med dem, men jag vill inte att de ska stjäla mina pengar eller lura mig. Kan du hjälpa mig? Välsignelser.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Ashley, tack för att du kommenterar Litecoin: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *