Maker och Dai: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Det finns kryptovalutor som inte föddes ensamma men har åtföljts av innovationer som utveckling av miljöer och plattformar med fokus på användning av Blockchain-teknik. Vi hittar detta i Maker och Dai, ett av de alternativ som har förvånat marknaden mest.

Och det är att Maker, en plattform för kryptovalutor och Blockchain, inte har kommit ensam utan har gjort det tillsammans med två kryptovalutor, det är rätt Två! Denna tekniska trio verkar vara en riktig uppenbarelse på marknaden. Det är därför vi här berättar allt du behöver veta om Maker och Dai.

▶ Vad är Maker och Dai?

Som vi redan förväntat dig, Maker är en plattform som ansvarar för lanseringen av Maker (Makercoin) och Dai. Man kan säga att MRK är en kryptovaluta för styrning, eftersom den tjänar till att reglera Dai, den virtuella valutan som är utformad för att användas som betalningsform.

Båda kryptovalutorna härrörde från behovet av att skapa en kryptovaluta som är mycket mindre flyktig och att, ytterligare, har dollarbackning. Detta för att surfa på marknadsfluktuationer och därmed undvika plötsliga värdefall.

Sättet att förstå Maker och Dai är att de arbetar under ett symbiotiskt förhållande där huvudmålet är att få Dai att nå en 1 till 1 paritet med dollarn. För detta används Maker som en kontrollvaluta, liksom räntor för att stabilisera priset.

på liknande sätt, Maker, plattformen som ansvarar för båda virtuella valutor, har fokuserat på att locka investerare som litar på stabiliteten i dessa valutor. Detta i syfte att säkerställa att transaktioner som sparkonton eller lån görs i Dai i framtiden.

maker och dai

▶ Maker och Dai-processen

Det hela börjar med skapandet av ett smart kontrakt som heter CDP (säkerhetsskuldsposition). I det här avtalet skickar användarna Ether-kryptovalutor som fungerar som säkerhet för Dai, den här insättningen gör att du kan ta emot och skapa DAI. Allt enligt mängden avsatt eter.

Denna process skapade en slags växelkurs där vi har att 66 Dai motsvarar en eter, vilket i sin tur är lika med $ 1. För att förhindra att en krasch i Ether-värdet påverkar Dai, kommer Maker in i spelet som en regulator genom att avveckla Ether innan priset sjunker under Dai.

▶ Skillnader mellan Maker, Dai och Bitcoin

 • Tillbaka: Den första skillnaden vi kan hitta är i det stöd som varje mynt får. Dai stöds av både dollar och Ethers, liksom MakerCoins. Bitcoin stöds bara av sin Blockchain.
 • Antal mynt: En av de svaga punkterna, relativt eftersom detta fungerar som en slags kontroll, är det faktum att Maker har en mycket mer begränsad mängd mynt än Bitcoin, Dash eller någon annan populär kryptovaluta på marknaden.
 • Block kedja: En annan funktion är att Tillverkaren har inte sin egen Blockchain och fungerar inte utan en, eftersom det använder Ethereum Blockchain som bas. Detta, naturligtvis, med sina respektive justeringar som användningen av sin egen algoritm och integrationen av två kryptovalutor i en plattform.
 • Det har inget eget syfte: Tillverkaren arbetar inte för sig själv, utan jobbar för en annan valuta, Dai. Och det är att till skillnad från Bitcoin som verkar för att få värde på marknaden, Maker fungerar så att Dai förblir reglerad och stabil.
 • säkerhet: En annan egenskap som vi kan hitta är att säkerhet inte finns i blocken eller i externa processer eller protokoll. De är samma användare som är ansvariga för att validera kryptovalutans säkerhet. Detta genom att godkänna transaktioner gjorda med andra kryptovalutor.
 • Symbiosförhållande: Du bör också veta att utan Maker finns ingen Dai och utan Dai finns ingen Maker. Detta på grund av Båda kryptovalutorna ansvarar för att arbeta tillsammans för att säkerställa Dai stabilitet. Som vi redan nämnde hittar vi styrnings- och nödmekanismer där Maker ansvarar för att skydda Dai.

▶ Teknik bakom

För att fungera kopplat till Ethereum Blockchain fungerar Maker och Dai genom ett öppet plattformssystem som är decentraliserat. Dessutom indexeras ett peer-to-peer-protokoll som garanterar jämlikhet mellan noder och utförande av smarta kontrakt.

Maker- och Dai-mynten arbetar genom Ethereum ERC20-token, en av de mest använda som bas för olika kryptovalutor. Detta hjälper dig att göra ditt utbyte mycket enklare genom att göra dem kompatibla med de 20 mest använda kryptovalutorna enligt riktmärken eller riktmärkesindex.

▶ Gruvdrift

Brytningen av både Maker och Dai är något märklig. Detta beror på att Makercoins genereras när det är nödvändigt att stabilisera Dai-värdet, så dess brytning är inte konstant. På detta sätt får gruvarbetaren ingen provision för att validera MKR-transaktioner.

Cnär det finns en större efterfrågan på Dai krävs också fler Makercoins vilket gör att gruvarbetaren tjänar provision för produktion av MKR vilket innebär produktion av DAI. Detta är lite komplicerat, även om vi har stöd för att veta att Makercoins också tjänar för att rösta om riskparametrar för smarta kontrakt.

▶ Hur får man det?

Som du såg är att bryta Dai opraktiskt eller enkelt, såvida inte efterfrågan på Dai ökar, vilket tvingar Maker att bryta. Annars är det bästa alternativet att ha dessa kryptovalutor att köpa dem.

Idag är både Maker och Dai inte lika populära eller upptar höga toppar vilket gör det svårt att hitta dem. Det finns få börshus som erbjuder denna typ av valuta, så det är tillrådligt att göra en djupgående sökning innan du gör en transaktion.

Maker och Dai

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Maker och Dai: Allt du behöver veta»

 1. Gabriel svar

  De vill att jag ska investera med dem, men jag vill inte att de ska stjäla mina pengar eller lura mig. Kan du hjälpa mig? Välsignelser.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Gabriel, tack för att du kommenterar Maker och Dai: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *