Monero: Allt du behöver veta 

Anonymiteten eller integriteten i transaktioner av kryptokurvor som Monero är en av de egenskaper som mest lockat användare till denna nya form av pengar. Och är det att hålla din information dold har blivit ett måste i detta värld av hyperanslutningar.

En av de viktigaste valutorna i denna kategori, eller som åtminstone har ett bättre löfte om värde, är Monero. Många älskar det för att det håller användarna anonyma, medan andra betraktar det som cyberbrottslingars valuta.

"Vad är Monero?"

Som vi redan förväntat dig, Monero är en XMR -token -kryptovaluta som lanserades 2014. Denna kryptovaluta har sin funktionsaxel i en öppen och decentraliserad kod vars huvudsakliga mål är att hålla informationen från användarna helt anonym.

För att göra detta, Monero använder den redan kända Blockchain -tekniken eller kedjan av block som liknar den för andra kryptovalutor. Den största skillnaden är i de två ytterligare funktioner och tekniker som den innehåller. En av dem är de så kallade cirkulära signaturerna, eller ringsignaturerna. Den andra är de så kallade smygadresserna eller Stealth-adressen.

På detta sätt är cirkulära signaturer ansvariga för att blanda transaktioner mellan flera användare med offentliga nycklar (Public Key) för andra användare. Detta innebär att den kryptografiska analysen av Blockchain inte kan avslöja informationen från dem som är involverade i transaktionerna.

Detta, tillsammans med de dolda adresserna, gör det svårt att spåra informationen om personer eller användare som är involverade i transaktionen. Det är därför Ett stort antal människor anklagar Monero som en kryptovaluta att de är ansvariga för att skydda brottslingar och kunna användas som ett bedrägligt fordon.

Monero

➡ Skillnader mellan Monero och andra kryptovalutor✨

  1. Blockchain: Trots att Monero körs på en Blockchain som liknar den som används i andra kryptovalutor, skillnaden är i CryptoNight -funktionen i PoW -algoritmen. Detta gör att Monero Blockchain har block med variabel storlek istället för fasta.
  2. Anonymitet: Även om Bitcoin påstår sig skydda användarinformation, är det känt att skyddsnivån inte är så. Det är därför Monero sticker ut från andra kryptovalutor genom att ha en mycket mer komplex skyddsnivå med cirkulära signaturer och dolda adresser, vilket garanterar din anonymitet.
  3. Transaktionskapacitet: Bitcoin har en fast blockstorlek som begränsar kedjans förmåga att utföra transaktioner. Istället, Monero fungerar genom variabla block (vad vi säger till dig i den första punkten). På detta sätt är det möjligt att öka transaktionskapaciteten enligt kedjans behov.
  4. Fungibel: Det ordet kan tyckas lite konstigt, men det hänvisar till konceptet att Monero har möjlighet att ersätta varje enhet i valutan med en annan enhet eftersom det inte finns någon skillnad mellan dem. Detta är något unikt, lite sett i andra kryptovalutor.
  5. Rik lista: En rik lista är en lista där informationen för varje användare samlas med data från hans plånbok och de olika mängder kryptovalutor han äger. När det gäller Monero finns denna Rich List inte, eftersom den representerar en kränkning av användarens integritet.
  6. värde: Mer än en skillnad, detta är en likhet som Monero delar med många kryptovalutor, eftersom den inte har ett stabiliserat värde. Detta innebär att Det finns inga mekanismer för att stoppa volatiliteten i priset, så det kan ha toppar i värde och faller i det.

"Tekniken bakom"

En av huvuddragen i Monero är att den driver sin egen Blockchain -kedja. Utformningen av detta gjordes inte med språket och koden för Bitcoin, om det inte byggdes på ett protokoll som heter Cryptonote.

Cryptonote har den särart som det gör att man kan utföra de tidigare nämnda funktionerna som cirkulära signaturer och dolda adresser. Utan detta protokoll kunde användarinformationens anonymitet inte garanteras, och transaktionsinformationen kunde inte döljas.

En annan slående egenskap hos Monero -tekniken är det faktum att den fungerar med en Blockchain med variabla block. Detta innebär att varje block har möjlighet att ändra sin storlek för att förbättra transaktionsprocessen, vilket leder till större effektivitet i kedjan.

Det är känt att alla noder är desamma och att det inte finns några Master -noder som utövar någon form av inflytande eller större kontroll över andra. Inget mer är känt om arkitekturen eller programmeringen eftersom informationen om denna kryptovaluta hålls dold av utvecklaren själv.

➡Gruvat✨

Monero kan brytas, du kan använda ASICS -utrustning eller du kan använda GPU: er, även om dessa måste vara lika kraftfulla. För att bryta denna kryptovaluta är det nödvändigt att vara en del av en pool. För närvarande kontrolleras 80% av Hasrate av fyra stora gruvbassänger.

En av punkterna att ta hänsyn till är att Monero har insett risken för hackning som pooler står inför. Och det är tillräckligt för att övertyga 51% av gruvarbetarna att informationen är verklig för att hacka dem och med tre pooler ta kontroll över Blockchain. Det är därför vi redan arbetar med en omedelbar lösning på detta gap.

monero

"Hur får man det?"

Det första alternativet för att få denna kryptovaluta är genom gruvprocessen. Detta kan vara mycket effektivt om du har nödvändig utrustning som kraftfulla datorer eller ASICS.

Ett annat alternativ är att köpa Moneros. Även om dessa inte är så populära, finns det några plattformar eller börser som erbjuder dem som en kryptovaluta för utbyte eller investering. Enligt börserna är de vanligaste paren för XMR (Monero Token): USD, BTC, EUR, ETH och USDT.

Annonsera med oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *