Binära alternativ: grundläggande guide

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

En av de mest populära trenderna för investeringar finns i världen med binära optioner. Och det är att konceptet bakom denna typ av verksamhet gör det väldigt enkelt att investera dem, även om risken naturligtvis också är närvarande.

Det är därför vi har förberett den här guiden åt dig, här kommer vi att berätta allt du behöver veta om binära optioner. Således kommer du att kunna känna till alla fördelar som det erbjuder, liksom de poäng som du måste ta hänsyn till när du investerar, samt vilka strategier du måste följa för att göra det.

▶ Vad är binära optioner?

Medan många av oss skulle kunna klassificera binära optioner som en typ av tillgång, så är det faktiskt inte fallet. Binära optioner är inte tillgångar De är inte heller ett investeringsinstrument som valutor eller aktier.

Snarare kan vi definiera binära optioner som en mekanism, strategi eller investeringsstil. Detta beror på att binära optioner Det är vägen att gå för att investera våra pengar . Skillnaden ligger i hur de fungerar, vilket kan få oss att förväxla dem med tillgångar eller instrument.

opciones binarias

▶ Hur fungerar de?

Mekanismen bakom detta sätt att investera är mycket enkel och Det är baserat på två scenarier, oavsett om du får förutsägelsen rätt eller inte . Detta beror på att binära optioner fungerar under ett spekulationsantagande där du måste gissa tillgångens framtida pris.

Det finns i princip två resultat, det är därför det binära konceptet, att tillgångens pris stiger eller sjunker, det vill säga att det är högre eller lägre än det nominella värdet vid tidpunkten för orderlanseringen efter att den inställda tiden har gått. Förutom att ha två resultat har du två scenarier, du träffar eller missar uppskattningen.

▶ Begrepp som du borde känna till

Det är viktigt att känna till några ord bakom binära optioner. Exempelvis avser termen Call en beställning där tillgångens pris kommer att vara högre, medan termen Put hänvisar till att priset är lägre.

Köpstid avser den tid det tar att göra köpet medan utgångstiden är period för tillgången att nå sitt slutliga värde (hur lång tid det tar att slutföra beställningen). Det här är ord som du bör tänka på, eftersom deras användning är mycket vanligt.

▶ Exempel på användning:

Anta att du gör en beställning Ring när priset på en tillgång är högre på 30 sekunder (utgångstid) och du träffar den, då har du vunnit 100% av ordervärdet, det vill säga om det var 10 vann du 10 Mer. Detsamma gäller om ordern är Put (sänka värdet) och du träffar dem.

Å andra sidan, om du gör en Put-order och istället för att sänka värdet, stiger den och priset stiger, kommer du att ha förlorat din totala order. Om du sätter 10 tappar du alla tio.

▶ Typer av alternativ 

Binära alternativ är dock mycket breda de mest grundläggande är binära alternativ Call and Put , dessa har utvecklats med nya varianter. Här kommer vi att berätta vad som är de viktigaste egenskaperna hos de vanligaste typerna av binära optioner.

  • Europeisk: I dessa alternativ avgörs de binära optionerna endast när utgångstiden löper ut, de har aldrig avvecklats tidigare. Detta inträffar bara om det villkor som överenskommits i operationen är uppfyllt. Europeiska binära optioner , tillsammans med grunderna, är de vanligaste på marknaderna .
  • Amerikansk: Å andra sidan har amerikanska binära optioner den huvudsakliga egenskapen att de tillåter sina avveckling förväntat. Det vill säga du kan avveckla operationen eller beställa innan dess utgångstid, vilket har sina fördelar. Naturligtvis måste de överenskomna villkoren vara uppfyllda.
  • OneTouch/Touch: Denna typ av binära alternativ fungerar som de grundläggande alternativen Call and Put. Den största skillnaden är att här investeraren bestämmer det exakta beloppet för det framtida priset , antingen uppåt eller nedåt. Här har vi ingen utgångsperiod eftersom så snart tillgången når det fasta värdet uppfylls ordern.
  • Range, Tunel eller Rangebet: Vi kan säga att denna typ av binärt alternativ är en blandning mellan det europeiska och One Touch. Här sätter investeraren både ett lägsta och ett maximalt intervall och om verksamheten slutar inom det intervallet kommer investeraren att göra vinst.
  • 60 sekunder: I grund och botten är dessa typer av binära optioner ett slags Call and Put, bara upplevelsetiden är mycket kortare. Här utförs operationerna under en period av 60 sekunder . Detta är en allt vanligare typ av binära optioner.
  • Dubbel One Touch: Inom den amerikanska typen hittar vi de dubbla One Touch-binära alternativen som fungerar som den enkla One Touch. Huvudskillnaden är att dubbla gränser anges här, det vill säga två upp eller två nedgränser, istället för bara en.
  • Inte röra: Till skillnad från tidigare alternativ där ditt alternativ måste nå den fasta gränsen, här är operationen i omvänd ordning . Det vill säga du ställer in en gräns och om operationen når den under den angivna tidsperioden förlorar du din investering.

ontologi

▶ Fördelar med att investera i finansiella optioner

Att investera i binära optioner har många fördelar, en av de mest framträdande är smidighet och snabbhet med vilka dessa investeringar görs. Du kan göra bra investeringar utan att behöva använda stora summor pengar eftersom det finns alternativ för små budgetar.

Lönsamheten är enorm, eftersom det finns binära optioner som i genomsnitt erbjuder mer än 80% vinst, ja, risken för förluster är också mycket hög. Provisionen är vanligtvis låg och dessa typer av plattformar är mycket vanliga. Dessutom, du kan utföra binära operationer från din mobil, dator eller surfplatta.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

4 kommentarer om «Binära alternativ: grundläggande guide»

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *