Qtum: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Blockchains, även känd som Blockchains, har blivit en grundläggande del av dagens teknik. Även om deras användning ännu inte är så utbredd, har de efterhand fått en nisch bland företag som Qtum.

Fler och fler företag fokuserar på skapandet av plattformar som hand i hand med kryptovalutor ansvarar för att tillhandahålla Blockchain-lösningar. Det är därför vi här berättar allt du behöver veta om Qtum.

EMöt Qtum

Utvecklad av grunden med samma namn, Qtum är en öppen källkodsplattform som fungerar genom en hybriddesign. Huvudsyftet är att hjälpa företag och utvecklare att skapa sina egna smarta kontrakt. En befintlig blockkedja används för detta.

Tekniken bakom Qtum-operationen är utan tvekan överraskande på grund av hur det involverar olika tekniker, varför det är hybrid. För att göra detta kombineras en gaffel av Bitcoin-kärnan med ett abstraktionslager. Detta lager möjliggör integrering av flera virtuella system som Ethereum.

På detta sätt kan man säga att denna Bitcoin-gaffel används med ett integrationslager, Ethereum blockchain och Proof of Stake-algoritmen. Detta ger utvecklare tillgång till ett robust system som möjliggör utveckling av lösningar baserade på Blockchain.

Inom Qtum drivs ett Token som kallas Qtum, vilket är ett mynt baserat på den berömda Ethereum-token, ERC20. Denna symbol är som gasen i en spis, eftersom den håller systemet vid liv genom att garantera genomförandet av smarta kontrakt i transaktioner.

qtum

TumQtum kontra Bitcoin

 • Smarta kontrakt: Smarta kontrakt är ett av de mest effektiva sätten att validera transaktioner. Jämfört med Bitcoin och andra virtuella valutor, Qtum smarta kontrakt erbjuder bättre prestanda, snabbhet och säkerhet. EDetta är tack vare användningen av exklusiv teknik som gör att de kan förbättras, förutom att det är möjligt för utvecklare att använda dem.
 • stabilitet: En av anledningarna till att Qtum är så framträdande är att den använder Bitcoin Improvement Protcol med den virtuella maskinen Ethereum. Detta säkerställer att stabiliteten i den virtuella valutan och plattformen är mycket högre.
 • Användning av innovativ teknik: Bitcoin fokuserar på de tidiga versionerna av Blockchain medan Qtum använder ett innovativt system. Här är det bästa av Bitcoin-teknik införlivat med den bästa Ethereum-tekniken. Detta gör det möjligt att skapa ett innovativt system som aldrig sett tidigare och med mycket större effektivitet.
 • UTXO-modell: Ekosystemets uppbyggnad är unik eftersom den använder en driftsmodell som liknar traditionella bankers. Det stämmer, UTXO används här som en modell för att hantera transaktioner. Funktioner som biljetter och bankväxlar läggs till i ekosystemet.
 • Bättre ekonomisk kontroll: En annan pluspunkt är att detta UTXO-system möjliggör bättre kontroll av vad som spenderas och även vad som är tillgängligt. Detta ger användarna bättre kontroll över sina utgifter och hjälper till att erbjuda större säkerhet. Naturligtvis finns det fortfarande några problem att lösa.
 • Gruvprocess: Qtum-gruvprocessen skiljer sig helt från vad vi kan hitta i andra typer av virtuella valutor. Och det är att för att bryta dessa digitala valutor behöver du inte mycket sofistikerad utrustning eller kraftfull hårdvara, för om den bryts är den mer tillgänglig.
 • Tillgängliga kostnader: Du bör också veta att kostnaden för gruvdrift är mycket lägre än för andra valutor. Om du jämför mängden el som krävs för att bryta Bitcoin är energikostnaden mycket, mycket lägre. Således kan du bryta hemma utan behov av mycket hög spänning.

✨ Teknik bakom

Qtum är förmodligen i mitten, mitt i Bitcoin-infrastrukturen och mitt i den virtuella Ethereum-maskinen. Detta gör det unikt när det skapade en hybridföreställning med två historiska antagonister.

Detta projekt uppstod som ett ekosystem och en plattform utformad så att utvecklare kan använda detta medium för att skapa Blockchain-lösningar för företag. För detta används en decentraliserad operation som skapar sin Blockchain från två motsatta men kompletterande system.

Förresten fungerar det, Qtum är kompatibel med de flesta Blockchain-ekosystem så att du enkelt kan köra dina applikationer. En annan punkt är att den har en VTP som tillåter överföring av värden 2.0. Detta innebär att användare kan flytta sina mynt genom smarta kontrakt som samarbetar med nätverket.

 

✨ Gruvor

Processen med att bryta Qtum kan vara förvirrande. För att starta måste du ha några Qtum-tokens i din plånbok och lämna dem i minst 16 timmar. Under den här tiden måste minst 500 block genereras så att du kan utföra gruvbrytningen.

När du har minst blockeringar, varannan minut som du har en tillgång i din plånbok som gör transaktioner, kommer den att generera en avkastning. Resultatet är att 4 Qtum-token kommer att erhållas efter att ett block har bryts. Det är därför bra hårdvara inte krävs för att bryta dessa mynt.

✨ Hur får man Qtum?

Qtum

 

Det finns två alternativ för att få dina Qtum-mynt. Den första är att bryta dem, vilket kan vara lite besvärligt, men också tillfredsställande. Du behöver inte specialutrustning som ASICS eller hög energiförbrukning. Du sätter bara i din plånbok och det är det.

Slutligen bör du veta att ett annat giltigt alternativ för att få Qtum Token är att köpa dem. De flesta börshus erbjuder möjlighet att köpa denna kryptovaluta eftersom dess användning är relativt populär. De vanligaste paren på Börsen är BTC, USDT och ETH och i vissa EUR och USD.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Qtum: Allt du behöver veta»

 1. Migue svar

  Detta företag betalar inte. Jag försäkrar dig, de lät mig inte dra mig tillbaka, gör det inte, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Migue, tack för att du kommenterar Qtum: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *