Steem: Allt du behöver veta💰

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Framtiden är digital, det råder ingen tvekan om det. Och det är att internetets ankomst har gjort det möjligt för oss att skapa ett stort antal förbättringar för vår vardag som Steem. Idag kan vi kommunicera, köpa och till och med tjäna pengar med bara ett klick. Fantastiskt, eller hur?

Internetets ankomst har också möjliggjort uppkomsten av så kallade kryptokurvor, digitala valutor som fungerar genom användning av Blockchain. Här kommer vi att prata om en av dessa valutor som utmärker sig för att införliva det bästa från två världar. Å ena sidan har vi ett socialt nätverk och å andra sidan en virtuell valuta.

▶ Vad är Steem?

Vi kan säga att Steem är en plattform som förenar både kryptovalutor och konceptet med ett socialt nätverk. I grund och botten är det en gemenskap som tillåter användare att interagera och ta emot belöningar för att generera innehåll eller utvärdera det.

Konstruktionen av Steem utförs på Blockchain -teknik eller kedja av block som beskriver det på ett mer tekniskt sätt som en databas på en Blockchain. Dess gränssnitt är mycket likt det för ett socialt nätverk, eftersom det låter dig skapa en profil, lägga till dina vänner och även generera innehåll.

Även om målet med Steem inte är att vara ett socialt nätverk, försöker det snarare bli en plattform för att driva virtuella valutor utan mellanhänder. Dess födelse använder en del av det som var huvudpelarna i nätverk som Facebook satsar på generering av innehåll, liksom användaren.

Enligt data från plattformen får författaren 75% av belöningen medan utvärderaren 25%. Detta påverkar också prestige hos båda parter, eftersom detta kan göra belöningen saftigare. Denna belöning ges i virtuella valutor på plattformen som har samma namn.

steem

▶ Stempunkter att tänka på

Om vi ​​jämför Steem med andra kryptovaluta -plattformar som Bitcoin eller Ethereum skulle vi hitta några betydande skillnader som följande:

 • 3 kryptovalutor på 1 plattform: Denna punkt är ganska nyfiken att utvärdera, eftersom Steem driver 3 virtuella valutor. Steem är det gratis myntet, det som alla handlar, Steem Power är en slags tidsbegränsad insättning som i en bank och Steem Dollar som har 1 till 1 paritet med dollarn och de är belöningen som innehållsskapare får.
 • Anti -inflation: Genom att använda Steem Power som förvaringsinstrument för Steem -mynt är det möjligt att skapa en effekt som gör att myntet kan bli mer stabilt och mindre flyktigt. Vad mer, Steem använder sina 3 mynt som ett sätt att kontrollera inflationen. Och om det inte är tillräckligt, med Steem Power ger det en prestanda på 1% per dag.
 • Inga uppdrag: En annan fördel som du bör veta om Steem är att den fungerar utan provision, det betyder att mikropåbetalningar mellan medlemmar är gratis. För många är det en fördel jämfört med andra valutor som tar ut provision för deras användning eller hantering.
 • Transaktionshastighet: Jämfört med Bitcoin, till exempel, är transaktionshastigheten mycket högre på Steem. Om vi ​​jämför siffror gör Bitcoin en enda transaktion för varje 1 till 50 som görs av Steem -systemet. Detta är möjligt tack vare att Steems system är förbättrat jämfört med den gamla Bitcoin Blockchain.
 • Interaktivitet: Slutligen, du bör veta att interaktionen mellan användare är mycket högre i Steem. Detta beror på att ju mer innehåll du genererar och utvärderar, desto fler belöningar får du. På få kryptovaluta -plattformar genomförs en liknande process och det finns så mycket interaktion mellan användare.

▶ Teknik i drift 

Att jobba, Steem använder två tekniker på en enda plattform. Å ena sidan har vi databasen och å andra sidan Blockchain. Detta beror på att alla som är öppna system kan registrera sig, se innehållet som genereras och veta hur mycket du tjänat för det.

Dess blockchain, känd som ChainBase9, har betydande förbättringar jämfört med sin föregångare, Graphene10, liksom andra kedjeblock. Förbättringar har lagts till i ChainBase9 som möjliggör mycket snabbare laddnings- och utmatningstider. Det stöder också parallellåtkomst och innehåller bättre brandväggar.

En annan mycket enastående egenskap hos denna plattform är det faktum att den modulerar blocken i kedjan, det vill säga den delar och fördelar dem bland gemenskapen. Detta gör att gemenskapen själv kan ansvara för att hantera blocknätverket. Således uppnås större säkerhet, effektivitet och interaktion.

Användningen av den bästa tekniken i Blockchain gör det möjligt att ha funktioner som ett slags sparkonto. Här kan du lämna dina Steems lagrade för att undvika att slösa dem under en viss tid. Dessutom innehåller den nya säkerhetsåtgärder för att förhindra hack och cyberattacker.

▶ Gruvdrift 

En stor fördel med Steem är att den kan brytas, vilket gör att du enkelt kan få tillgång till dina mynt. Processen är enkel och är känd som 63 × 21, det vill säga rundor på 63 sekunder med närvaro av 21 vittnen eller 21 gruvarbetare, vilket är detsamma.

Proof-of-Work-algoritmen ansvarar för att möjliggöra Steem-gruvprocessen. 90% av belöningarna skickas till en fond som är avsedd att belöna gruvarbetare för deras arbete. Resterande 10% distribueras via innehållsskapare.

steem

▶ Är det värt det?

Denna plattform har flera punkter till sin fördel. Det första är att den dag det lanserades på marknaden var en framgång, användarna fick det mycket bra. Det andra är i sitt koncept som är unikt, en blandning av socialt nätverk och kryptovaluta.

Att ha tre digitala valutor eller mynt är en annan anledning till att förslaget är slående eftersom det är sällsynt. Dessutom har vi det faktum att 3-myntsystemet och dess sparkonton gör att inflationen inte påverkar Steem som med andra valutor.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Steem: Allt du behöver veta💰»

 1. joseph R svar

  Det här företaget är en bluff. Jag försäkrar dig, de lät mig inte dra mig tillbaka, gör det inte, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej José R, tack för din kommentar om Steem: Allt du behöver veta💰. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *