Stellar: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Ett av målen för företag och finansinstitut runt om i världen är att minska klyftan i banktjänster. Stellar föddes under detta mål, en ideell organisation, som har lanserat sin egen lösning på detta problem.

Och det är att det idag fortfarande finns en stor del av världens befolkning som inte kan komma åt dessa tjänster. Det stämmer, här kommer vi att prata med dig om Lumens, XLM -plattformen och kryptovaluta som har satt målet att uppfylla Stellars mål.

HatVad är egentligen Stellar?

Som vi redan berättade för dig, Stellar är en ideell organisation vars mål är att ansluta banker och användare runt om i världen. För detta har Stellar skapat en plattform som kallas både Stellar och Lumens som lanserades 2014.

Vi kan definiera Stellar som ett stort nätverk av decentraliserade servrar som har kapacitet att behandla tusentals transaktioner samtidigt med högsta säkerhet.. Detta hjälper banker och individer att utföra operationer med valfri valuta, virtuell eller konventionell, snabbt och till lägsta kostnad.

Genom att göra det möjligt att bearbeta tusentals transaktioner samtidigt blir driftskostnaderna för plattformarna mycket lägre. Således är det möjligt att banker skala sina tjänster och att användare kan göra transaktioner till mycket låg kostnad.

Denna rutt är den som Stellar har dragit som ett sätt att minska klyftan som finns mellan finansiella tjänster och användare. Vad mer, denna plattform kan fungera som en effektiv strategi för att bekämpa fattigdom. Detta beror på att det kan hjälpa pengar att nå människor snabbare och till en lägre kostnad.

Stjärn

Punkter som du bör veta om Stellar.

 • Mindre tid: En av de stora fördelarna som Stellar erbjuder är att det minskar tiden det tar för transaktioner att växla betydligt. I grund och botten reduceras behandlingen av transaktioner mellan banker och institut till några sekunder.
 • Större effektivitet: Att kunna behandla tusentals transaktioner samtidigt ökar systemens effektivitet. På så sätt kan du göra fler transaktioner samtidigt och minska driftskostnaderna. Detta i sin tur gör att försäljningen kan öka, liksom vinster och fördelar för användarna.
 • Bokföringsbok: En annan viktig egenskap är att Stellar har sin egen huvudbok eller huvudbok. Detta finns på varje server och dess uppgift är att verifiera transaktioner, för detta använder den en konsensusmekanism. Den här boken synkroniseras var 2.5: e sekund.
 • Kapacitet: Stellars kapacitet är enorm, detta för att kunna ge större stöd till all verksamhet mellan banker. Enligt data från utvecklarna, Stellar stöder upp till 1 miljard konton med cirka 1,000 XNUMX transaktioner per sekund. Bitcoin stöder bara 7 och Ethereum träffar 25.
 • Transaktionskostnader: Slutligen bör du veta att Stellars provision och driftskostnader är betydligt lägre än för andra valutor. Här hanteras en provisionskostnad på endast $ 001 så det visar sig vara en mycket billig plattform och kryptovaluta.
 • Token: Förutom att vara en plattform, Stellar har sin egen kryptovaluta som kallas XML. Valutan fungerar som en slags bro mellan den inledande transaktionen och den sista, användaren som skickar den och den som tar emot den, så den används mer som en operativ valuta.

✨ Teknik bakom

Att vara ett decentraliserat nätverk av servrar, Stellar innehåller teknik som gör att de kan arbeta i ett nätverk, genom en konstant anslutning, men oberoende av varandra. Målet är att inkludera fler och fler servrar i nätverket så att det finns säkerhetskopiering vid fel.

För att hålla ett bättre register över verksamheten, Stellar kör en programvara som gör det möjligt att skapa en exakt logg över operationer. Den här boken har ett konsensussystem för att säkerhetskopiera den som använder Stellar Consensus Protocol SCP, en förbättrad version av PoW.

Dessutom, de så kallade ankarna används, en bro som bildas mellan myntet och Stellar-nätverket. På detta sätt går pengarna som skickas genom bron till en distributionspåse som kallas Pool som konverterar myntet till Lumens och sedan till det sista myntet.

Denna process görs på några millisekunder, eftersom nätverket fungerar med mycket hög hastighet. Dessutom säkerställer användningen av ankarna att användaren får den bästa växelkursen eller värdet genom att faktiskt minska kostnaderna för provisioner och driftstider.

OwHur får jag mina mynt?

Eftersom det är ett mynt som används som en del av en intern process kan det inte brytas eftersom alla mynt redan har skapats och släppts så ofta. Det är därför det enda alternativet att få Lumens, Stellar virtuella mynt, är att köpa dem.

Stellar är en relativt ny plattform, i verkligheten har dess mynt redan en viss prestige på marknaden. På så sätt kan vi hitta Lumens i de viktigaste växelhusen runt om i världen. Du kan göra ändringar i både kryptovalutor och fiatpengar eftersom de har många par.

Stjärn

✨ Är det värt att använda?

Stellar har en mängd fördelar för sina användare. Möjligheten att göra transaktioner på några sekunder och till en mycket låg kostnad är huvudplatformen för denna plattform. Förutom att vara mångsidig, eftersom den arbetar med många valutor och globala banker.

Dessutom, Stellars mål att minska fattigdom och ojämlikhet inom finansiella tjänster är verkligen värt att lyfta fram. Få är de plattformar som sätter ett socialt syfte som en del av sin struktur och därmed fokuserar på att förändra världen.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Stellar: Allt du behöver veta»

 1. valentino svar

  Det här företaget kommer att lura dig. Min man blev lurad, gör inte det, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Valentino, tack för att du kommenterar Stellar: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *