Tekniker som används av bedragare för att bluffa

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Bedrägerier är ett av sätten som mäklare kallas bedrägliga eller bedragare. För att uppnå sitt uppdrag använder dessa brottslingar alla typer av tekniker för att lura människor i sina fällor.

En av de vanligaste metoderna är manipulation, en teknik som involverar ett stort antal ytterligare strategier. Det är därför vi här kommer att berätta för dig vilka är de vanligaste manipulationsteknikerna som används av dessa scammers för att lura dig och därmed sluta stjäla dina pengar utan att du märker det.

De vanligaste teknikerna

Enligt Javelin Strategy & Research var cirka 16 miljoner människor offer för bedrägerier, bara 2017. Några av de manipulationsmetoder eller tekniker som användes för att uppnå sitt uppdrag var följande:

tekniker

 • Fot i dörren

Anses vara en av de mest använda teknikerna av scammermäklare, det står ut för att vara vanligt och lätt att upptäcka. Foot in the Door handlar om att lova dig ett företag med enorma vinster, rriktigt attraktiv och otrolig, i utbyte mot en minimal investering, liten jämfört med den vinst du ska generera.

Bedrägerierna kommer att be dig om en första insättning, visa "resultat" och berätta att du hade förluster och att du måste sätta in mer. Senare, när du ber om de pengar som genereras tack vare dina investeringar och deras "råd" kommer de att försvinna och de kommer att blockera dig så att du inte kan leta efter dem igen.

 • Dörr i ansiktet

Liknar ovanstående teknik, här kommer du att kontaktas av en förmodad finansiell rådgivare med löfte om att erbjuda dig investeringsstrategier för att få dina pengar att växa. För att göra detta kommer den att be dig om en initialinvestering (något som är mycket vanligt i alla scrammer) för att börja arbeta.

Karakteristiken för Door in the Face är att det begärda initialbeloppet kommer att vara mycket högt, så du kommer att säga nej. Sedan kommer de att erbjuda dig en rabatt eller mycket lägre investering så att du kan finansiera den. Som i känd teknik, när de väl har pengarna försvinner de.

 • Men du är fri

Denna teknik är en serie olika tekniker, eftersom du till exempel kan börja med någon av ovanstående punkter. Detta beror på att mer än denna teknik är som sådan en av manipulation som försöker övertyga dig om att använda olika typer av resurser.

här, vad som används är stilfraser: "Det beror på dig", "Jag tvingar dig inte, jag guidar dig", "Det är ett råd som jag ger dig för att hjälpa dig, men beslutet är ditt". På detta sätt försöker de befria sig från ansvar genom att ge dig en falsk känsla av att du har kontroll.

 • Det är inte allt

Kampanjer är ett bra sätt att bluffa människor, det är därför den här tekniken används för att locka många människor. Det som sticker ut här är användningen av så kallade bonusar som det viktigaste sättet att fånga människor och stjäla deras pengar.

I den här tekniken kommer scrámmer-mäklaren att berätta att du har en 100% bonus om du till exempel sätter in $ 100, då kommer den att berätta att du har en till, men den här gången måste du sätta in 1,000. A) Ja, Så småningom kommer de att öka beloppet, medan de använder olika resurser för att få dig att förlora och stjäla dina pengar.

 • Lure och Low Ball

Slutligen hittar vi denna teknik som huvudsakligen fokuserar på försäljning genom uppgraderingar eller exklusiva kampanjer. Enligt experter är denna teknik en av de minst lagliga, eftersom det är olagligt att ändra villkoren för "kampanjen".

Strategin är enkel, mäklaren erbjuder dig en förmodad kampanj som en uppgradering till ditt konto för att bli en VIP i utbyte mot en insättning. Efter att ha täckt denna insättning kommer mäklaren att kontakta dig och berätta att kampanjen inte gällde eftersom villkoren ändrades och det är nödvändigt att sätta in mer pengar.

Hur undviker du denna typ av bedrägeri? ✨

  • Undersök mäklaren: För att undvika att bli offer för bedrägeri, Vi rekommenderar att du undersöker mäklaren djupt. Kontrollera så mycket information som möjligt för att ta reda på om denna mäklare är en scrammer, eller tvärtom är den pålitlig.
  • Var nyfiken: Även om detta kan verka lite svårt, kan det vara ah att vara nyfiken
   ger dig mycket huvudvärk. Undersök allt du kan om mäklaren och kampanjer, ställa frågor i forumet, hitta andra användare och till och med skriva till mäklaren för att svara på dina frågor.
  • Misstro: När en mäklare snabbt skickar meddelanden till dig, insisterar de mycket på att du sätter in pengar, de slutar inte trycka på dig, de ställer frågor om ditt liv och erbjuder dig orealistiska bonusar eller stora vinster. Var försiktig! Dessa kan vara röda flaggor som är en indikation på att mäklaren är en scrámmer.
  • Bekräfta informationen: Om de säger till dig att en viss valuta har en överdriven framgång som du inte kan missa eller att du kan undvika skatt genom att exempelvis sätta in ett visst belopp, är det bättre att misstänka dig. Det är därför du måste verifiera ja eller ja all information.
  • Kommunikationskanaler: En reglerad mäklare kommer att använda officiella kommunikationskanaler, till exempel e-post. Om mäklaren skriver dig till exempel klockan 10 via WhatsApp eller Instagram DM, är det bättre att vara misstänksam, eftersom Bedrägerier använder inofficiella kommunikationskanaler för att kontakta dig.
  • Vägran att ge dig dina pengar: Om du vill ha dina pengar tillbaka eller bara vill göra ett uttag, då dessa bedragare kommer sannolikt att sätta många hinder eller hinder på dig. Om detta händer, låt oss berätta att det är troligt att du redan har blivit offer för bedrägeri, eftersom om du inte kan få dina pengar beror det på att de redan har stulits.

Tyvärr finns det fortfarande inga mekanismer som tillåter rättsliga åtgärder mot scramister och bedragare. För närvarande återstår det bara att fortsätta lagligt i ditt land, samt att lämna in ett klagomål till internationella organisationer och rapportera din erfarenhet av mäklargranskningsforum.

tekniker

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Tekniker som används av bedragare för att bluffa»

 1. Jose a. frank furu svar

  Jag blev lurad. Jag är pank, jag behöver hjälp jag har inga pengar, jag erbjuder bara det de får från mig 50 % de tog 70.000 XNUMX € Jag väntar på svar tack

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Jose, skriv till vår CHAT eller fyll i formuläret så kommer en lösning att hittas, tack för att du delar med dig av din erfarenhet med WAM-Capital. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, pengarna släpps inte ut på marknaden, de visar bara det och till slut berättar de att du har förlorat och de behåll det.

   De försöker alltid manipulera dig, de kommer inte att returnera dina pengar, varken de ursprungliga eller om du skickar dem senare kommer du inte att se dem längre, försök att göra anspråk genom vår chatt.

   Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela det med oss, särskilt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor att investera i det här företaget.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   Hälsningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *