Tezos: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Världen med kryptovalutor har varit involverad i snabb tillväxt i både användare och virtuella valutor som Tezos. Detta beror på att digitala pengar blir mer och mer attraktiva som en betalningsform och också som en investeringsmetod.

Med så många kryptovalutalternativ på marknaden blir det viktigt att skilja dig från företag och användare för att ta hänsyn till dig. Här kommer vi att prata om Tezos, en kryptovaluta som har kommit med ett erbjudande som kan verka intressant. Vi berättar allt du behöver veta om det här alternativet.

EMöt Tezos

Det bästa sättet att beskriva Tezos är som en öppen källkod Blockchain-plattform som driver en token eller digital valuta. Tezos, även känd som Tez eller Tezzie, är en annan av de kryptovalutor som vi för närvarande kan hitta tillgängliga på marknaden.

I systemet liknar Ethereum, stöder Tezos både dApps och Smart Contracts eller digitala kontrakt. Huvudskillnaden jämfört med Ethereum är att Tezos har ett annat styrningssystem som är baserat på ett protokoll som gör det möjligt för användare att delta i beslutsfattandet.

Tezos födelse görs som en kryptovaluta som är utformad för att förhindra några av de fel som har uppstått under hela Bitcoin-driften. En av dem är den så kallade förgreningen av Blockchain, en händelse som kallas Hard Fork och som var en stark kris för Bitcoin.

Dess open source-system möjliggör flexibel drift av plattformen som anpassar sig till olika miljöer och behov. Vad mer, möjliggör ett snabbt genomförande av smarta kontrakt för att effektivisera driften. Det möjliggör också utveckling av App från blockchain.

Tezos

EzTezos mot andra kryptovalutor

 1. Konsensus och styrning: En av de viktigaste skillnaderna som vi hittar när det gäller Tezos drift är i dess styrningssystem och det samförstånd det skapar med sina användare. Och till skillnad från Bitcoin eller Ethereum tillåter Tezos direkt och samstämmig kontroll över driftsreglerna.
 2. Gaffelproblem: I världen av kryptovalutor är Bitcoin Hard Fork-händelsen välkänd, vilket resulterade i en parallell valuta med förgreningen av Blockchain. I Tezos finns det ingen risk för en sådan förgrening vid uppdatering av systemet, tack vare användningen av plattformens konsensus-system.
 3. Uppdaterad: För att hålla sitt system uppdaterad, men samtidigt bevara blockkedjans ursprungliga kod, förlitar sig Tezos på användare. Dessa har ansvaret för att godkänna uppdateringarna med hjälp av deras konsensus-system och därmed enkelt integrera dem i Blockchain.
 4. Algoritm: När det gäller algoritmer som används av Tezos, Vi fann att detta använder den flytande Proof-of-Stake och inte PoW, den flytande PoS liknar mycket PoS på andra plattformar. Detta gör att resursförbrukningen kan vara mycket låg under drift.
 5. mekanismer: Tack vare hur det integrerar gemenskap, system och funktioner hittade vi några intressanta mekanismer. Kedjestyrning, självmodifiering, likviditetskonsensus och smarta kontrakt är perfekta exempel på dessa Tezos mekanismer eller åtgärder.
 6. Språk: För att göra kommunikationen mellan plattformens noder mycket enklare och för att effektivisera driften fungerar Tezos på ett annat språk än det konventionella.. Här används Michelson-språket som är optimerat för att arbeta effektivt med intelligent skript.

AtaData om dess teknik som du borde veta

Det första du bör veta är att Tezos Coin använder PoS-protokollet, i en förbättrad version, för att fungera. Detta gör det möjligt för användare att ha större kontroll och användning, kunna behandla betalningar, skapa block i kedjan och ha rösträtt om beslut.

På Tezos är processen att skapa ett nytt block och integrera det i kedjan känt som Baking, eller bakat på spanska, och deltagarna är kända som Bakers, eller bakers. Detta är ett mycket originellt sätt att kalla gruvdrift, i detta fall bakad, av Tezos.

En annan punkt som du bör ta hänsyn till är att Blockchain är mycket lik Ethereum och Bitcoin, bara med förbättrade funktioner. Ett exempel finns i konsensussystemet som undviker förgreningen av kedjan så att den inte baserar vad som hände med Bitcoin och Bitcoin Cash.

✨Minerad

Som vi redan har sagt, här, mer än gruvdrift, följs en "bakning" -process. Deltagarna belönas för att ha deltagit i den öppna samförståndsmekanismen. Det är detta som gör att Tezos har begreppet att styra under självstyrning.

Till skillnad från Bitcoin som bryts under PoW-algoritmen görs i fallet Tezos brytning under PoS-algoritmen i dess flytande version. Detta gör i första hand hårdvaru- och programvarukravet mycket lägre än för andra plattformar.

En annan punkt är att denna likvida bevis på insatsalgoritmen bestämmer intäkterna baserat på mängden ackumulerade tillgångar och blocken som har bakats. Det kan tyckas lite komplicerat, men när du lär dig hur gruvdrift fungerar är allt enklare.

tezos

✨ Hur får man dem?

Förutom att bryta Tezos bör du veta att det också är möjligt att få den här valutan genom att köpa den. För att göra detta måste du gå med en utbyte, även om det inte är svårt, eftersom Tezos är mycket populär, varför de viktigaste utbyteshusen erbjuder denna kryptovaluta i sin lista över mynt.

En annan stor fördel är att paren Tezos varierar. Du kan köpa Tezos med hjälp av andra kryptovalutor, till exempel, eller så kan du köpa Tezos med fiatpengar. Även om denna virtuella valuta kan verka liknar andra, kan styrningssystemet och användarnas styrka skilja sig bra från konkurrenterna.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Tezos: Allt du behöver veta»

 1. Men svar

  De vill att jag ska investera med dem, men jag vill inte att de ska stjäla mina pengar eller lura mig. Kan du hjälpa mig? Välsignelser.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Ale, tack för att du kommenterar Tezos: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *