Zcash: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Med utbyggnaden av kryptovalutor på marknaden kan vi lite efter lite se hur nya alternativ finns som Zcash. Och det är att fler och fler företag satsar på att skapa sin egen elektroniska valuta för att konkurrera på den nya marknaden.

Ett perfekt exempel finns i Zcash, en kryptovaluta som har kommit med allt som många vill ha; ett attraktivt erbjudande, en oklanderlig marknadsintroduktion och absolut anonymitet för sina användare är dess huvudsakliga skillnader. Det är därför vi här kommer att prata om denna virtuella valuta.

 

➡Vad ska du veta om Zcash? ✨

En pocas palabras, Zcash är en kryptovaluta som hittar sin verksamhet, som de flesta, i blocknätverk eller Blockchain. Även om det kan verka detsamma som de andra skiljer sig ZEC från resten på det sätt som det skyddar sina användare.

Det är rätt, för att göra verksamheten säker och användarnas information är 100% skyddad, har Zcash implementerat en rad förbättringar av sin teknik. På det här sättet, när det slog på marknaden, gav det en verklig myndighetskupp eftersom det var en av få kryptovalutor som helt fokuserade på människors integritet.

Systemet bakom Zcash är enkelt, å ena sidan har vi krypteringsteknik på högsta nivå som gör att vi kan hålla användarinformation säker. Å andra sidan används nätverkets konsensus för att validera transaktionen, vilket decentraliserar beslutsfattandet.

Det sägs bland experter att den dagen Zcash gick ut på marknaden välkomnade användarna det med stor förväntan, för i början planerade detta projekt att förbättra Bitcoin, men i slutändan valde det att skapa sin egen kryptovaluta.

zcash

 

Ow Hur skiljer sig Zcash från andra kryptovalutor? ✨

 • Informationsrekord: Den första skillnaden som vi kan hitta här är att registreringen av informationen är helt anonym. Till skillnad från Bitcoin, Zcash registrerar inte information om offentliga nycklar, transaktionsbelopp eller användardata.
 • Algoritm: En annan skillnad som vi hittar mellan Zcash och andra kryptovalutor som Bitcoin är krypteringsalgoritmen de använder. I det här sammanhanget, ZEC använder en zk-SNARK-algoritm som gör det möjligt att hålla information helt dold och privat, vilket garanterar operationer mellan plattformar.
 • Gruvdrift: Gruvkommissionen är en annan punkt som vi måste ta hänsyn till, eftersom Zcash debiterar en provision på 10% för gruvdrift under myntets första 4 år. Detta beror på att kommissionen fungerar som en slags belöning för grundarna.
 • Belöningar: Du bör veta att gruvprocessen inte kommer att hålla belöningen densamma över tiden. Detta beror på att beloppen minskar för att stabilisera värdet på de virtuella mynten när åren går. Var fjärde år minskas betalningen med hälften.

 

Teknik bakom Zcash✨

Zcashs teknik visar sig vara lite knäpp. För det första har vi en plattform som fungerar på en Blockchain som liknar Bitcoin, så transaktionerna och processerna är nästan identiska. Dess säkerhet är den enda skillnaden vi hittar mellan båda blockkedjorna.

Och det är att när hanterar transaktioner, Zcash lagrar inte offentliga nycklar, kontaktinformation, personuppgifter eller transaktionsbeloppet. Detta är möjligt tack vare introduktionen av algoritmer och förbättringar av Blockchain med fokus på integritet.

En av dessa förbättringar är användningen av zk-SNARKs-algoritmen, även känd som Zero Knowledge Proof. Denna algoritm ansvarar för att verifiera att det inte finns några hemliga nycklar eller någon form av dataläckage utan att visa användarinformation. Dessutom fungerar det som ett slags skydd för att skydda användarens personliga information.

Dessutom, Denna plattform ger dig möjlighet att välja om du vill att överföringen av mynt ska vara offentlig eller privat. I båda fallen erbjuder plattformen skyddade och transparenta adresser, med säkerhet att din information är skyddad mot hack. Således minskar riskerna med att använda denna plattform.

 

➡Förbättringar för att lösa potentiella fel✨

Medan säkerhet och anonymitet verkar vara hörnstenarna i Zcash, finns det faktiskt en punkt som väcker lite tvivel. Och det är att dess påstådda säkerhet ifrågasätts eftersom under dess aktivering genererades en stor mängd kryptografiskt avfall.

Sådant kryptosopor fungerar kontraproduktivt för plattformen, eftersom detta kan lämna dörren öppen för hack och säkerhetsintrång. Det är därför många användare och analytiker fortfarande inte helt litar på Zcash och dess säkerhetsalgoritm.

Ow Hur får man ZEC? ✨

Zcash

För att få ZEC, mynt från Zcash, har du två alternativ. Den första är att genomföra en gruvprocess som baseras på Equihash-algoritmen, Zcashs PoW-algoritm.. Varje brytad eller validerad block ger dig belöningar, även om detta kräver bra kraftmaskinvara.

Du kan också få ZEC-mynt genom att köpa dem, för detta måste du gå till ett av de mest kända Exchange-husen som Kraken eller Bitfinex. Här kan du hitta de par som är tillgängliga för utbyte av ZEC. Tänk på att inte alla plånböcker kan användas med Zcash.

 

Är Zcash värt det? ✨

Här hittar vi en skillnad på marknaden, för medan vissa säger att det är värt det, andra anser att det är okänt. Baserat på data kan teknisk innovation för anonymitet vara en bra anledning att lita på Zcash.

En annan punkt att ta hänsyn till är att valutaens stabilitet är mycket bra, med relativt låg volatilitet, även om den har en tendens till inflation. På samma sätt måste vi ta hänsyn till att kryptografiskt skräp kan spela mot Zcash eftersom det kan skapa sårbarhet.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Zcash: Allt du behöver veta»

 1. Camila Gold svar

  Det här företaget är inte pålitligt. Jag försäkrar dig, de lät mig inte dra mig tillbaka, gör det inte, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Camila Oro, tack för att du kommenterar Zcash: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *