✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Pedro Martínez González

SE UPP FÖR HANDELSGURUSAR! BEDRÄGERIER GENOM WHATSAPP, TELEGRAM, SIGNAL OCH ANDRA LIKNANDE TJÄNSTER

Alltmer är antaganden i rampljuset. investeringsguruer, handlare eller investeringsexperter som marknadsför sina tjänster genom de olika applikationerna för snabbmeddelanden.

Telegram är mycket vanligt eftersom det anses vara en mycket säker applikation för meddelandehantering, och det är inte så lätt för myndigheter eller tredje part att upptäcka det. Det är en ganska anonym krypterad applikation och av denna anledning är den mycket vald av dessa bedragare, eftersom de kan försvinna och det är mycket svårt att spåra dem. Det är därför det kan vara ett av de föredragna kommunikationsmedlen för dessa så kallade gurus som vet allt om konsten att generera pengar. Likaså finns det fall av dessa på Instagram, Twitter, YouTube, Facebook och andra sociala nätverk.

Jo, redan i apparna kommer det att finnas så många grupper med verkliga aspekter att det de gör är stjäla grafik och bilder från andra sidor eller skapa falsk grafik, bilder eller chattar. De är väldigt vanliga, till exempel chattar där du kan delta, normalt ledda av en ung, rik man, som kan visa sin lyx genom gruppen för att "motivera" människor att sätta in pengar och ha ett liv som hans.

Dessa handels- eller investeringsgenier kommer att visa dig allt från lyxiga sportbilar till dyra klockor, hans liv med kvinnor, lyxresor till privata jetplan och mängder av pengar, allt som passar i en rik persons fantasi.

telegram whatsapp signal bedrägerier
Telegram, en av de mest använda meddelandeapplikationerna för att begå bedrägerier, på grund av dess anonymitet och kryptering.

Dessa bedragare kommer att försöka få så många människor att försäkra sig om att de är dedikerade till handel (finansiell spekulation för att få fördelar) och kommer att visa förmodade bevis på deras framgång.

dessa gurus, de säger att de har många års erfarenhet av finansiella aktiviteter, de säkerställer deras framgång och multiplicering av människors inkomster på rekordtid. De kan till och med skicka ett DNI så att folk blir försäkrade om att det är någon verklig och att de visar sina ansikten (vilket så klart kommer att vara falskt). De kan också berätta att du har deras namn och deras ansikte, att om det är en bluff skulle de inte visa sitt ansikte. Tänk att de kan vara (och förmodligen är) foton av en annan person, falska bilder.

Nyckeln är att veta hur man känner igen en falsk guru och en riktig handlare. En riktig handlare kommer aldrig att kunna försäkra dig om hög avkastning, han kommer inte att uppmuntra dig att sätta in pengar eller visa ett liv i lyx för andra människor i chatten.

Gurus kommer att ha:

 • Diagram i en handelsapp som visar hur dina vinster går upp och upp och lovar dessa resultat om någon vill "investera".
 • Konversationer med andra användare (som bara själva skriver från ett annat nummer) och tackar dem. 
 • Livehandelsvideor där du inte kan se verkliga kontosaldon eller verifiera affärer som stöder att de är lönsamma.
 • Lyx och extravagant livsstil. 
 • De säger att eftersom de hittade nyckeln till framgång, nu vill de dela den med hela världen.

Med medlidande, allt detta är falskt och personen kommer inte att göra något mer än att få sina kunder att tro att de vinner och att de lägger in mer och mer pengar så att de fortsätter att multiplicera dem. När de väl får en stor summa kommer de att försvinna.

Här nedan är ett exempel på en grupp av en guru som heter Señor Sanchez (@Alberto_crypto – Señor Sanchez), han har sin Telegram-grupp och sitt eget Telegram. Det kan ses att de visar mycket pengar, lyx, förmodade framgångsrika operationer av sina kunder.

Exempel på bluff, i det här fallet gruppen med Mr. Sanchez och hans guru Mr. Alberto Sánchez Gómez
Exempel på bluff, i det här fallet gruppen med Mr. Sanchez och hans guru Mr. Alberto Sánchez Gómez

Här nedan är ett exempel från en annan investeringsguru som heter @deeniel.traiding (Instagram) eller @danieelllllllllj (Telegram). I följande skärmdumpar från hans Instagram kommer vi att märka att han förmodligen har en livsstil med olika lyx och prylar. Och det lär få hans följare att tjäna mycket pengar.

guru bedragare instagram

Många räkningar kan ses, framgångsrik drift av sina kunder, lyxbilar. Om han är en så framgångsrik handlare, varför behöver han marknadsföra sin kanal och be dig om pengar? Det är obegripligt.

exempel på telegraminvesteringsbedrägerier
bedrägerier telegramkanaler ekonomisk bluff

Här är fler exempel på vad dessa förmodade geniinvesterare och miljonärer visar på sina Telegram-kanaler.

Å andra sidan är många av handelsgurus specialiserade på förment pedagogiskt innehåll som ibland är det slutar med att länka användare till en mäklare av tvivelaktigt ursprung (deras riktiga chef eller arbetsgivare eller den som betalar dem provisioner för att komma in på nya kunder och sätta in pengar), där de kommer att fortsätta investera där och sedan förlora allt.

Det finns de som undrar, var kommer så mycket pengar ifrån? Varför skickar den personen videor i sin privata jet eller lyxbil? Svaret är enkelt, din inkomst kommer vanligtvis från:

 • Oreglerade mäklarkommissioner för att marknadsföra dem. 
 • Användarnas "investeringar". 
 • Inkomst från personer som köper deras kurser (som inte har något du inte kan läsa själv på internet). 
 • Seminarier eller klasser med mycket dåligt innehåll.

Dessutom, dessa människor använder alltid klyschiga fraser som: "vara din egen chef", "börja leva livet fullt ut", "jobba var som helst i världen", "bli rik på rekordtid", "nå ekonomisk frihet" osv. Därför, när du väl har identifierat några av dessa egenskaper, RAMLA INTE!

Återigen är det värt att komma ihåg det lätta pengar finns inte och att för att ge dig in i investeringsvärlden måste du vara mycket försiktig, misstro människor du inte känner och inte tro att det finns magiska formler för att vara miljonär. Vägen till att bli en framgångsrik handlare (investerare) uppnås inte över en natt, det tar lång tid. Lita inte på dem som lovar dig stor avkastning snabbt. I 99,9 % av fallen är det en bluff.

Bland innehållet som erbjuds av handlare är:

 • Online handel kurser. 
 • Kapitalförvaltningstjänst. 
 • Finansiella rådgivare. 
 • Livesamtal eller seminarier 
 • "Handelssignaler" tjänster
 • handelssessioner

Mer information om bedrägerier via sociala nätverk


Svartlista för bluff

Här är en lista med grupper, nummer, gurus och personer som bluffar genom Telegram, Whatsapp, Signal, Viber:

@Alberto_crypto (Telegram) (Mr. Sanchez)

@Hugo_Reey (telegram)

@jacob_smith (telegram)

@Invms_bot (Telegram) "Investors Money Seeds"

@OneBillonTrade_Bot (telegram)

@carlos_dinero (telegram)

@magictradersignals

@Francisca_binarias (Telegram) även känd som "francisca handlare”, med Youtube-kanalen https://www.youtube.com/@franciscatrader och Instagram-konto https://instagram.com/francisca_trader_?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

@deeniel.traiding (Instagram-användare) eller https://t.me/danieelllllllj på Telegram. Det lovar omöjlig avkastning och vinster. Det visar en förmodad livsstil full av lyx och prålig. Enligt meddelanden från personer som har litat på honom med sina pengar håller han inte vad han lovat.

@BenAustinfx (Telegram) från gruppen EURUSD GBPUSD GBPJPY CADJPY och @Prince_Amir1 (Telegram)

Telegramgrupp kallad "Forex Billionaire EA Bot"

@inversion_lisa eller "Luna Lisa R" eller "Sra Lisa": en Instagram-profil som inbjuder dig att investera i kryptovalutor. Enligt kundkommentarer kan du då inte ta ut någon av de förmodade vinsterna eller de investerade pengarna.

Känner du till någon telegram-, whatsapp-, viber-, signalbedrägeri? Dela det med oss ​​för att lägga till det i vår lista över bedrägerier!

Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

84 kommentarer om «Telegram, Whatsapp, Signalbedrägerier...»

 1. JORGE svar

  Hej, jag har blivit kontaktad och jag pratar med en mäklare från https://escryptotrade.com/
  Faktum är att jag investerade lite pengar och från din ansökan gör vi investeringar och jag gjorde verkligen vinster, men faktum är att för att tjäna mer måste du investera mer och för tillfället litar jag inte på det.
  Jag pratar med henne i telefon, hon ringer mig från Storbritannien och allt är bra, men jag föredrar att se till

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej JORGE, när du ber om dina pengar kommer du att se hur de inte returnerar dem till dig, det är ett bedrägeri. Vi har fått flera klagomål och det verkar helt klart vara bedrägerier, om de insisterar, ha inte bråttom, skicka inte pengar, bedragare brukar sätta stor press på dig så att du inte tänker. Vi granskar flera recensioner för tillfället, men vi kommer att prioritera din för att kunna betygsätta denna mäklare. Tack.

 2. jsls svar

  Gå in här för att undersöka, enligt dina uppgifter så finns det en på Telegram som heter: https://t.me/magictradersignals som också måste vara en bluff, kan du snälla undersöka

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Jsls, vi har fått flera klagomål och de verkar helt klart vara bedrägerier, om de insisterar, ha inte bråttom, skicka inte pengar, bedragare brukar sätta stor press på dig så att du inte tänker . Vi granskar flera recensioner för tillfället, men vi kommer att prioritera din för att kunna betygsätta denna mäklare. Tack.

 3. marie gabriela svar

  Det finns en kille på Instagram Deeniel.traiding som också säger att man ska skicka honom 100 och han skickar dig en vinst på $500 dollar och sedan säger han att han ska skicka honom $180 mer för enligt vinsterna var de mer. Var mycket försiktig

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Marie, tack för att du rapporterade denna bluff.

   Hälsningar.

 4. pak serr svar

  Var försiktig med dessa telegramgrupper och deras chefer.
  @BenAustinfx —- från gruppen EURUSD GBPUSD GBPJPY CADJPY
  @Prince_Amir1

  Telegramgrupp kallad "Forex Billionaire EA Bot"

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Pakserr, alla dessa erbjudanden från Telegram är bedrägerier, du bör inte falla för dem eftersom de alla är bedrägerier.

   Hälsningar.

 5. pakserr svar

  I Telegram finns det flera forexgrupper som arbetar med robotar och de berättar att med din investering kan du få extraordinära vinster, de ber dig om en insättning enligt planen att investera, det kan vara 48 timmar, 1 vecka, etc. och de försäkrar dig att du kommer att ha din vinst utan problem, vad händer härnäst? Efter denna tid berättar de att du har fått din vinst som de lovat... men att du behöver sätta in mer pengar för att kunna aktivera dina uttag , om du inte gör en insättning kommer du INTE att kunna ta ut något.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Pakserr, alla dessa erbjudanden från Telegram är bedrägerier, du bör inte falla för dem eftersom de alla är bedrägerier.

   Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Ledys, han är en skådespelare men vi vet inte om han har ett signalkonto.

   Hälsningar.

 6. Caesar svar

  Hej, nyligen kontaktade en tjej som heter Roberta Delgado mig via Ig roberta_delgado och bad mig investera 100 USD i att bryta kryptovalutor och om 7 dagar skulle jag ha en vinst på 300 USD minus hennes provision, vilket är 60 USD, och företaget där hon arbetar heter primhubmarket. net och som förmodligen finns i USA.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej César, tro inte på dessa förslag, ingen får den avkastning de erbjuder och ännu mindre på telegram, det finns många bedrägerier på sociala nätverk. BRA OMHÄNDERTAGANDE!.

   Hälsningar.

 7. Jair svar

  Hej...vad vet du om följande företag? Blir det bedrägeri? https://creatjoy.com/

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Jaír, tro inte på dessa förslag, ingen får den avkastning de erbjuder och mindre på telegram, det finns många bedrägerier på sociala nätverk. BRA OMHÄNDERTAGANDE!.

   Hälsningar.

 8. Yoleimy svar

  Hej, jag skulle vilja veta om "Diego trading signal" om den är legitim eller falsk

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Yoleimy, tro inte på dessa förslag, ingen får dessa returer och ännu mindre på telegram, det finns många bedrägerier på sociala nätverk. BRA OMHÄNDERTAGANDE!.

   Hälsningar.

 9. Liren Gastelum svar

  Är det någon som vet något om cryptomax.ink?

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Liren, tack för din kommentar om Cryptomax. Den här mäklaren är en SCAM. FCA (Financial Regulator of the United Kingdom) har redan varnat för dem, för bedrägeri och att de inte är reglerade (Se FCA -länk). Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, operationerna är inte riktiga, de släpper inte ut pengarna på marknaden, de visar det bara och till slut säger de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du tar ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatt, avgifter, legaliseringar etc. Gör det inte! Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera någonting även om du betalar.

   Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela det med oss, särskilt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor att investera i det här företaget.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   Hälsningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *