SE UPP FÖR HANDELSGURUSAR! BEDRÄGERIER GENOM WHATSAPP, TELEGRAM, SIGNAL OCH ANDRA LIKNANDE TJÄNSTER

Alltmer är antaganden i rampljuset. investeringsguruer, handlare eller investeringsexperter som marknadsför sina tjänster genom de olika applikationerna för snabbmeddelanden.

Telegram är mycket vanligt eftersom det anses vara en mycket säker applikation för meddelandehantering, och det är inte så lätt för myndigheter eller tredje part att upptäcka det. Det är en ganska anonym krypterad applikation och av denna anledning är den mycket vald av dessa bedragare, eftersom de kan försvinna och det är mycket svårt att spåra dem. Det är därför det kan vara ett av de föredragna kommunikationsmedlen för dessa så kallade gurus som vet allt om konsten att generera pengar. Likaså finns det fall av dessa på Instagram, Twitter, YouTube, Facebook och andra sociala nätverk.

Jo, redan i apparna kommer det att finnas så många grupper med verkliga aspekter att det de gör är stjäla grafik och bilder från andra sidor eller skapa falsk grafik, bilder eller chattar. De är väldigt vanliga, till exempel chattar där du kan delta, normalt ledda av en ung, rik man, som kan visa sin lyx genom gruppen för att "motivera" människor att sätta in pengar och ha ett liv som hans.

Dessa handels- eller investeringsgenier kommer att visa dig allt från lyxiga sportbilar till dyra klockor, hans liv med kvinnor, lyxresor till privata jetplan och mängder av pengar, allt som passar i en rik persons fantasi.

telegram whatsapp signal bedrägerier
Telegram, en av de mest använda meddelandeapplikationerna för att begå bedrägerier, på grund av dess anonymitet och kryptering.

Dessa bedragare kommer att försöka få så många människor att försäkra sig om att de är dedikerade till handel (finansiell spekulation för att få fördelar) och kommer att visa förmodade bevis på deras framgång.

dessa gurus, de säger att de har många års erfarenhet av finansiella aktiviteter, de säkerställer deras framgång och multiplicering av människors inkomster på rekordtid. De kan till och med skicka ett DNI så att folk blir försäkrade om att det är någon verklig och att de visar sina ansikten (vilket så klart kommer att vara falskt). De kan också berätta att du har deras namn och deras ansikte, att om det är en bluff skulle de inte visa sitt ansikte. Tänk att de kan vara (och förmodligen är) foton av en annan person, falska bilder.

Nyckeln är att veta hur man känner igen en falsk guru och en riktig handlare. En riktig handlare kommer aldrig att kunna försäkra dig om hög avkastning, han kommer inte att uppmuntra dig att sätta in pengar eller visa ett liv i lyx för andra människor i chatten.

Gurus kommer att ha:

 • Diagram i en handelsapp som visar hur dina vinster går upp och upp och lovar dessa resultat om någon vill "investera".
 • Konversationer med andra användare (som bara själva skriver från ett annat nummer) och tackar dem. 
 • Livehandelsvideor där du inte kan se verkliga kontosaldon eller verifiera affärer som stöder att de är lönsamma.
 • Lyx och extravagant livsstil. 
 • De säger att eftersom de hittade nyckeln till framgång, nu vill de dela den med hela världen.

Med medlidande, allt detta är falskt och personen kommer inte att göra något mer än att få sina kunder att tro att de vinner och att de lägger in mer och mer pengar så att de fortsätter att multiplicera dem. När de väl får en stor summa kommer de att försvinna.

Här nedan är ett exempel på en grupp av en guru som heter Señor Sanchez (@Alberto_crypto – Señor Sanchez), han har sin Telegram-grupp och sitt eget Telegram. Det kan ses att de visar mycket pengar, lyx, förmodade framgångsrika operationer av sina kunder.

Exempel på bluff, i det här fallet gruppen med Mr. Sanchez och hans guru Mr. Alberto Sánchez Gómez
Exempel på bluff, i det här fallet gruppen med Mr. Sanchez och hans guru Mr. Alberto Sánchez Gómez

Många räkningar kan ses, framgångsrik drift av sina kunder, lyxbilar. Om han är en så framgångsrik handlare, varför behöver han marknadsföra sin kanal och be dig om pengar? Det är obegripligt.

Å andra sidan är många av handelsgurus specialiserade på förment pedagogiskt innehåll som ibland är det slutar med att länka användare till en mäklare av tvivelaktigt ursprung (deras riktiga chef eller arbetsgivare eller den som betalar dem provisioner för att komma in på nya kunder och sätta in pengar), där de kommer att fortsätta investera där och sedan förlora allt.

Det finns de som undrar, var kommer så mycket pengar ifrån? Varför skickar den personen videor i sin privata jet eller lyxbil? Svaret är enkelt, din inkomst kommer vanligtvis från:

 • Oreglerade mäklarkommissioner för att marknadsföra dem. 
 • Användarnas "investeringar". 
 • Inkomst från personer som köper deras kurser (som inte har något du inte kan läsa själv på internet). 
 • Seminarier eller klasser med mycket dåligt innehåll.

Dessutom, dessa människor använder alltid klyschiga fraser som: "vara din egen chef", "börja leva livet fullt ut", "jobba var som helst i världen", "bli rik på rekordtid", "nå ekonomisk frihet" osv. Därför, när du väl har identifierat några av dessa egenskaper, RAMLA INTE!

Återigen är det värt att komma ihåg det lätta pengar finns inte och att för att ge dig in i investeringsvärlden måste du vara mycket försiktig, misstro människor du inte känner och inte tro att det finns magiska formler för att vara miljonär. Vägen till att bli en framgångsrik handlare (investerare) uppnås inte över en natt, det tar lång tid. Lita inte på dem som lovar dig stor avkastning snabbt. I 99,9 % av fallen är det en bluff.

Bland innehållet som erbjuds av handlare är:

 • Online handel kurser. 
 • Kapitalförvaltningstjänst. 
 • Finansiella rådgivare. 
 • Livesamtal eller seminarier 
 • "Handelssignaler" tjänster
 • handelssessioner

Här är en lista med grupper, nummer, gurus och personer som bluffar genom Telegram, Whatsapp, Signal, Viber:

@Alberto_crypto (Telegram) (Mr. Sanchez)

@Hugo_Reey (telegram)

@jacob_smith (telegram)

@Invms_bot (Telegram) "Investors Money Seeds"

@OneBillonTrade_Bot (telegram)

Känner du till någon telegram-, whatsapp-, viber-, signalbedrägeri? Dela det med oss ​​för att lägga till det i vår lista över bedrägerier!

Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

27 kommentarer om «Telegram, Whatsapp, Signalbedrägerier...»

 1. mariana svar

  God eftermiddag, det finns en grupp på telegram som heter @carlos_dinero @carlos_inversiones.
  Han säger att minimiinvesteringen är 700.000 8.000.000 och man kommer att få en förmån på ungefär 3 4 XNUMX, han skapar inte en användare för en, utan snarare att han arbetar från sina personliga konton, att resultatet ses på XNUMX eller XNUMX timmar, ja något går fel, han har en försäkring för att returnera pengarna, han har många många videorecensioner av folk som rekommenderar honom och fångar konversationer.
  Jag vet inte, jag tvivlar fortfarande på att det är sant, snälla undersök det för att ta reda på om det är pålitligt.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Mariana, alla de som erbjuder dessa otroliga avkastningar är bedragare, en seriös handlare använder inte falska telegramprofiler, det är en bluff, det är säkert och om du investerar dina pengar kommer du att förlora allt, det är också säkert.

   Hälsningar.

 2. Carlos svar

  Hej, det finns en telegramgrupp som heter bettercent network som lovar inkomst inom 24 timmar som utan att investera 200 får du 2 ect jag kan inte hitta recensioner om dem men det verkar som att folk är nöjda med dem.Jag vet inte om de är pålitliga eller inte. Kan du hjälpa mig? Administratören heter David Ramon

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Carlos, vi kommer att granska informationen för att göra en recension, dessa telegramgrupper är vanligtvis bedrägerier, du kan inte lita på den här typen av bedrägerier det minsta.

   Hälsningar.

   • Carlos

    Hej, finns det några nyheter eller information om dessa förmodade mäklare som jag berättade om?

   • Rekommenderademaklare.com

    Hej Carlos, de är bluffar, du kan inte lita på dessa som finns på Instagram och som ger otrolig avkastning, allt är en bluff för att fånga de oförsiktiga som tror på den här typen av lögner.

    Hälsningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.