Bitcoin-adoption i låginkomstländer: ett växande fenomen

bitcoin växande fenomen

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

I en tid präglad av finansiell teknologi och kryptovalutor har Bitcoin dykt upp som en ledstjärna för hopp för dem som kämpar med ekonomisk turbulens och instabilitet. Chainalysis senaste adoptionsindex kastar ljus över ett fascinerande fenomen: Bitcoin-adoption i låginkomstländer leder vägen i kryptovalutornas värld.

Bitcoin: A Hope for Economies in Crisis

De senaste åren har Bitcoin sett en imponerande tillväxt när det gäller adoption och värdering. Sedan dess erkännande 2021, när det nådde nästan 70,000 XNUMX USD, fram till idag, har vi sett dess exponentiella tillväxt. Denna tillväxt har dock inte varit utan utmaningar.

Björnmarknaden och fallen av Terra och FTX-börsen påverkade Bitcoin-antagandet, vilket återspeglas i den senaste rankningen för adoption av Chainalysis för 2023. Trots en nedgång i den globala användningen av kryptovalutor observeras ett intressant fenomen: adoption i låg- och medelinkomstländer det ökar.

Låg- och medelinkomstländer i framkant av Bitcoin-adoption

Rangordningen av låg- och medelinkomstländer baseras enligt Världsbanken på föregående års bruttonationalinkomst (BNI) per capita. Vi noterar att de flesta av dessa länder ligger i Asien och Afrika. I denna grupp sticker tre nationer ut i Bitcoin-antagandegraden: Indien, Nigeria och Vietnam.

Intressant nog, i dessa länder, där antagandet av kryptovalutor har ökat avsevärt, har majoriteten av befolkningen relativt låga inkomster, som inte överstiger 4,000 40 USD. Enligt Chainalysis faller cirka XNUMX % av världens befolkning i denna kategori.

Den indiska upplevelsen: motståndskraft och massadoption

När det gäller Indien har dess massiva befolkning på över 1,400 miljarder människor drivit Bitcoin-antagandet. Dessutom bor cirka 18 miljoner indier utomlands, och 2020 fick landet 83,000 miljarder dollar i remitteringar. Många av dessa migranter vände sig till Bitcoin för att skicka hem pengar på grund av de lägre avgifterna.

Cirka 15 % av den indiska befolkningen är utan bank, vilket motsvarar cirka 200 miljoner människor. Inflation och devalvering av rupier har också ökat intresset för kryptovalutor.

Trots initiala regeringsrestriktioner fortsatte Bitcoin-adoptionen i Indien att växa. 2022 hävde regeringen förbudet och föreslog ett skattesystem för kryptovalutor. Som ett resultat har Indien blivit världsledande i användningen av centraliserade plattformar, enligt Chainalysis.

Nigeria: Bitcoin som en tillflykt i tider av ekonomisk instabilitet

Nigeria är ett annat framträdande exempel på Bitcoin-antagande i ett ekonomiskt oroligt land. 2021 förbjöd Nigerias centralbank banker att tillhandahålla tjänster till kryptovalutaplattformar, med hänvisning till oro för finansiell stabilitet.

Beslutet skapade missnöje bland befolkningen, som redan stod inför en prekär ekonomisk situation på grund av inflation och dålig penningpolitik. Den höga efterfrågan på kryptovalutor fortsatte, och Nigeria blev världsledande i användningen av decentraliserade (peer-to-peer) plattformar.

Användningen av Bitcoin har blivit ett avgörande sätt att hantera den ekonomiska krisen i Nigeria, med 32% av befolkningen som använder BTC dagligen och en ökning av transaktioner. Trots bristen på tydlig reglering fortsätter adoptionen.

Bitcoin och finansiell inkludering i utvecklingsländer

Indien och Nigeria erbjuder värdefulla lektioner om Bitcoin-adoption i utvecklingsekonomier. Bitcoin har blivit ett pålitligt och säkert alternativ, särskilt i regioner som drabbats av ekonomisk instabilitet.

För de i låginkomstländer representerar Bitcoin förmågan att genomföra internationella transaktioner och fungera som en långsiktig reservtillgång. Dessutom, genom att vara decentraliserad, erbjuder Bitcoin människor som är utestängda från det traditionella finansiella systemet möjligheten att få tillgång till finansiella tjänster.

Bitcoins kraft i tillväxtekonomier

Bitcoin spelar en viktig roll i den ekonomiska omvandlingen av låginkomstländer. Indien och Nigeria illustrerar hur Bitcoin har blivit en fristad och ett verktyg för ekonomisk inkludering mitt i ekonomiska motgångar. Följ våra sociala nätverk för att hålla dig informerad om de senaste trenderna inom Bitcoin och kryptovalutor.

Vill du hålla dig uppdaterad?

Följ oss på våra sociala nätverk:

Facebook

Twitter

LinkedIn

Och se till att besöka vår blogg för de senaste nyheterna och trenderna i världen av Bitcoin och kryptovalutor. Missa det inte!

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *