Landet med störst vikt i aktieemissioner eller företagsaktier är USA. Här kommer vi att berätta mer om dess topp 5 -börser och hur man investerar på denna aktiemarknad som har mer än 200 års historia.

Amerikas bästa väskor: 1. New York -börsen (NYSE

Denna börs skapades 1792 och utmärker sig för att vara den som hanterar mest pengar i världen, eftersom dess kapitalisering når 21 miljarder dollar. Dessutom består den av några av världens ledande finansiella index, till exempel S&P 500 Index eller Dow Jones Industrials 30 Stock.

Bland de företag som är noterade på New York Stock Exchange har vi inget mer och inget mindre än: Intel, 3M, American Express, Apple, Disney, Walmart, Microsoft, Coca Cola och mer. Som du kan se är en del av framgången för NYSE inte bara dess ålder, det är också det stora antalet företag som utgör det, företag av högsta kaliber, ekonomiskt sett.

2. National Association of Securities Dealers Automatiserad offert (NASDAQ)

Globalt erkänt är NASDAQ -aktiemarknaden en av dem som först kommer att tänka på när det gäller aktier i USA. Det mest kända indexet för detta börs är NASDAQ 100 som grupperar de 100 viktigaste teknikföretagen.

New York Börsen
New York Börsen

NASDAQ är består av teknikföretag som Apple, Amazon, Google, Netflix eller Cisco Systems, även om det också består av andra föremål, även om det också är mycket känt, till exempel Starbucks. En annan punkt att notera är att den är en av få interkontinentala börser, eftersom den har en koppling till Londonbörsen.

3. Amerikanska börsen (AMEX)

Nej, denna börs, AMEX, ska inte förväxlas med det berömda American Express -kortet, eftersom det är olika företag. 10% av all amerikansk verksamhet handlas på den amerikanska börsen, så storleken är mycket stor.

Detta utbyte var en pionjär när det gäller introduktionen av ETF: er samt hade mycket mer tillgängliga noteringskrav. En av huvuddragen är att mindre företag är noterade på AMEX, till exempel mindre än Starbucks eller Facebook, vilket gör det till ett mer ekonomiskt tillgängligt alternativ.

4. Chicago Board Options Exchange (CBOE)

Även om denna väska kan verka relativt mindre, är den faktiskt en av de största i Chicago -regionen. CBOE grupperar cirka 22 aktieindex, driver mer än 2,000 1,200 företag och genererar rörelser på mer än XNUMX XNUMX miljoner dollar.

Chicago börs
Chicago börs

Även om många inte anser detta börs som en av de största eller åtminstone en av de mest kända börserna i USA, kan det faktiskt vara ett bra alternativ att investera i. Genom att inte vara lika konkurrenskraftiga som de på Wall Street visar det sig faktiskt vara mycket mer tillgängligt.

5. Miami International Securities Exchange (MS4X)

Även om denna börs är relativt ung, skulle vissa säga att den är i sin linda, eftersom den föddes 2012. Miami International Securities Exchange, eller MS4X för vänner, växer i relevans och blir en av de viktigaste valutamarknaderna för de 27 Börser i Latinamerika och Karibien (G27).

New York Stock Exchange, USA
New York Stock Exchange, USA

Banker och valutaföretag är de viktigaste företagen som verkar på MS4X. Om din sak är att investera i företag som är engagerade i att verka i valutavärlden, rekommenderar vi att du tittar på Miami Stock Exchange för att investera.

Hur ska man investera på aktiemarknaderna i USA?

För att investera i USA: s börser är det inte nödvändigt att vara expert, det finns några strategier eller metoder som hjälper dig att investera dina pengar i de aktier som varje börs skyddar. Här berättar vi några av de mest värderade och mest populära strategierna bland handlare:

  • ✅ CFD: det finns för närvarande mäklare vars specialitet är CFD, en typ av kontrakt som du enkelt kan komma åt aktiemarknaden och dess aktier. En av de stora fördelarna med denna typ av mäklare är att dess tillgång till den är mycket lättare än i andra investeringslägen. Det är billigare, mer tillgängligt.

En annan punkt till förmån för CFD -mäklare är att det inte bara handlar med dessa kontrakt, det ger dig också tillgång till ETF: er, index och mer. Detta gör att du enkelt kan komma åt amerikanska väskor. Det är en enorm marknad med ett stort utbud av möjligheter att investera, riktigt enormt.

  • ✅ Kontantaktier: ett annat alternativ att investera i USA: s börser är att köpa både aktier och kontanta ETF: er. Du kan göra detta genom en internationell mäklare som måste verka i ditt land, men i sin tur måste erbjuda aktier i nordamerikanska företag.

Det finns nordamerikanska operatörer som gör att du enkelt kan göra dessa inköp, oavsett din nationalitet, även om vi måste nämna att andra inte accepterar mer än amerikanska medborgare. Tänk på att detta kan vara mycket dyrare än andra alternativ, så du bör kontrollera om kostnaden / nyttan är bra.

  • ✅ Futures och optioner: äntligen har vi de instrument eller modalitet som kallas futures och optioner, som utmärker sig med stor likviditet och högt innehåll av tillgängliga tillgångar. Detta är en stor fördel för dem som vill ha mer likvida pengar, liksom fler alternativ att investera.

Dessutom är terminer och optioner ett av de bästa alternativen på grund av deras stora prestige. Och här kan vi hitta stora index, ett av de mest populära i världen, till exempel 📌 S&P 500, Dow Jones, Nasdaq och Russell.

💡 Varför köpa aktier?

En av de bästa anledningarna till att du bör köpa aktier är den relativa stabilitet de erbjuder. Många etablerade företag, som Google eller Coca Cola, har inte så skiftande aktier, liksom garanterar bra värde och bra avkastning för dem som investerar i dessa företag.

📌 Dessutom behöver du inte längre ha mycket pengar för att köpa aktier, eftersom fler och fler mäklare erbjuder nya alternativ som att köpa en bråkdel av det, så att du kan köpa en del av en aktie, det är inte nödvändigt att köp allt. Detta låter dig till exempel ha en del av en Amazon -aktie, som trots att den är en liten del kommer att växa och öka dess värde. 📌

Annonsera med oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *