Topp 10 bästa investerings- och finansböcker

bästa böcker

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

En av nyckelpremisserna som du måste ta hänsyn till innan du ger dig in i investerings- och finansvärlden är naturligtvis att ha en grundläggande förståelse för detta område. Även om det är svårt att skaffa sig eftersom det inte finns någon utbildning för att bli investerare på universitetet, är ett av de bästa sätten att skaffa sig denna kunskap att lära av de stora finansiella böckerna.

Introduktion till investeringsböcker

Böcker om investeringar och finansiering kan vara extremt komplexa att förstå, speciellt om du har en inledande nivå och du är på väg att gå in i denna spännande värld.

De bästa böckerna om affärer och finans är dock väldigt varierande, några av dem för tekniska med begrepp som är svåra att förstå; men andra är enkla och inledande, privatekonomi och till och med fiktion eller sanna berättelser om de bästa investerarna i världen.

Varför läsa investerings- och finansieringsböcker?

Om du vill lära dig av de mest hyllade aktie- och investeringsböckerna bör du tänka på att du aldrig kommer att slösa tid, eftersom du kan skaffa dig stor kunskap som:

  • Personlig ekonomi
  • Finansiell utbildning
  • förmögenhetsskapande
  • Investeringar
  • Förmögenhets- och skuldförvaltning
  • Förståelse för finansvärlden.

Med denna grundläggande kunskap kommer du också att kunna införliva de metoder som gör att du kan fatta de mest lämpliga besluten, de väsentliga böckerna om investeringar är en obestridlig del av din utbildning.

De 10 bästa investeringsböckerna

Nu när du vet dess betydelse kommer vi att granska de bästa böckerna om affärer och ekonomi, från den första, till den mest tekniska och till och med några om skönlitteratur.

1. The Wolf of Wall Street

Innan den här texten var en av de mest hyllade filmerna på Wall Street är den en av de stora finansböckerna, främst för att den berättar historien om Jordan Belfort själv, publicerad 2007.

I den här boken förklarar Belfort hur han gick in i finansvärlden, blev en sann vinnare, använde bedrägliga metoder, lurade andra investerare, men genererade stora vinster i hans kölvatten.

Den här boken var så viktig att den filmades 2013.

2. Den intelligenta investeraren

Vi kommer att fortsätta våra bästa finansböcker med denna ojämförliga klassiker, som berättar om det viktigaste rådet som getts av en av de stora investerarna i historien, som Benjamin Graham.

Denna klassiker som lanserades 1949 är fortfarande viktig för att analysera riskerna med en investering och framför allt fatta de mest lämpliga besluten.

3. Liar's Poker

Denna bok publicerad 1989 skriven av Michael Lewis utforskar hur Wall Street fungerade 1980, berättar om författarens egna erfarenheter, utforskar girigheten, överdrifterna och rivaliteten som finns i dessa miljöer.

4. För stor för att misslyckas

Den här boken av Andrew Ross Sorkin fortsätter med våra rekommenderade investeringsböcker och tar upp finanskrisen 2008 och utforskar faktorerna som ledde till den finansiella kollapsen, främst beslut som fattats av toppinvesterare på Wall Street.

5. Rik pappa, fattig pappa

Naturligtvis är den här klassikern en av de viktigaste böckerna om investeringar, skriven av Robert Kiyosaki, och är ett verkligt riktmärke för privatekonomi.

Med den här berättelsen kommer du att lära dig de grundläggande principerna för finansiell utbildning och alltid tänka på hur en investering kan hjälpa dig att generera välstånd.

6. Ett steg före Wall Street

Det här är en av de bästa böckerna på Wall Street, skriven av en ledande investeringsfondförvaltare, som delar sin kunskap och erfarenhet med dig, och hjälper dig att identifiera de bästa investeringsmöjligheterna.

7. Den lilla boken som slår marknaden

Den här texten skriven av Joel Greenblatt hjälper dig att skapa en strategi som gör att du kan hitta kvalitetsaktier till ett utmärkt pris, och är ett extremt tydligt och begripligt verktyg för hur du kan fatta dina egna beslut baserat på tillämpliga kriterier.

8. En slumpmässig promenad nerför Wall Street

Den här klassikern undersöker hur investerare kan fatta beslut baserade på effektiv marknadsteori, främst med hjälp av information, som gör att de kan välja korrekta investeringar på lång sikt och framför allt diversifiera sina portföljer.

9. Tänkande, snabbt och långsamt

I den här texten får du lära dig av Daniel Kahneman, en nobelpristagare i ekonomi, som, även om han inte kommer att ge dig lektioner om finans och investeringar, hjälper dig att förstå hur den mänskliga hjärnan fungerar och hur du kan göra misstag på grund av fördomar. kognitiv.

Om du vill ta dina beslut längre och inte bara ryckas med av känslor, kommer du med den här boken att kunna förstå hur en investerare fattar beslut tack vare psykologiska aspekter.

10. KASSAFLÖDESkvadranten

För att avsluta vår lista över viktiga böcker om investeringar, kommer vi att prata om denna andra Kiyosaki-klassiker, där du kommer att lära dig mer om de begrepp som tidigare återspeglas i Rich dad, poor dad.

I den här boken kommer du att kunna lära dig hur du genererar tillgångar och utifrån detta genererar välstånd, även när du är i en inledande fas av anställning.

Slutsatser och lärdomar om investeringsvärlden

Som jag sa i inledningen är det viktigt att lära sig om investeringsvärlden, särskilt eftersom det inte finns några utbildningsprogram baserade på denna aktivitet.

I det här fallet måste du lära dig på egen hand, men det betyder inte att du gör det ensam, eftersom du kan lära dig av mentorer och även av böcker, som är lättillgängliga och extremt billiga.

Med de mest hyllade aktie- och investeringsböckerna kan du lära dig grunderna för investeringar, aktier, obligationer, investeringsfonder och andra instrument.

Dessutom får du lära dig att basera en investeringsstrategi och framförallt generera djup kunskap om marknaden, anpassa all denna information till din egen investeringsstil.

Som om det inte vore nog kommer du att kunna lära dig hur risk påverkar dina egna investeringar, lära dig nyckelverktyg för att undvika att förlora allt, tack vare portföljdiversifiering, sätta investeringsmål, förstå marknadsfluktuationer och andra verktyg som gör att du kan skydda dina kapital. .

Slutligen kommer du att lära dig vikten av psykologin bakom att investera, undvika att falla in i kognitiva fördomar och framför allt förhindra känslor från att fatta beslut åt dig.

Om du gillar den här texten, lämna oss en kommentar, så att vi i framtiden kan prata om de fem bästa handelsböckerna.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *