Topp 10 bästa investerings- och finansfilmer

bästa finansfilmer

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Tack vare filmens värld kan människor få tillgång till miljöer som vi aldrig hade kunnat föreställa oss att vara en del av.

I det här fallet är företagssektorn på hög nivå en av de världar som väcker mest uppmärksamhet, främst på grund av dess excentriciteter och hur svårt det är att komma åt den. Därför kommer vi idag att göra en lista över våra 10 rekommenderade investeringsfilmer.

Introduktion till investeringsfilmer

Det finns gott om filmer där ute om en värld av investeringar och finans, som berättar olika historier från olika perspektiv.

Några av dem handlar om de största investerarnas berättelser, visar oss hur de kunde ta sig till toppen och vid andra tillfällen visar de också fallen för investeringsvärldens stora tycoons.

Även om den främsta anledningen till att se en film av vilket ämne som helst är underhållning,

De bästa Wall Street-filmerna låter oss se längre och bli bekanta med en värld av investeringar och finans på hög nivå.

Varför titta på investerings- och finansieringsfilmer?

Om du brinner för vinster, rikedom och, naturligtvis, investeringar och finanser, kommer de viktiga filmerna om investeringar att hjälpa dig att inte bara bekanta dig med, utan också ta steget in i denna underbara värld och skaffa dig kunskapen som de kommer att leda dig att skaffa. det tankesätt som krävs för att bygga välstånd.

Det är viktigt att vi ser investeringsfilmer för vad de verkligen är, fiktiva exempel, så många av dessa händelser kan ha en känsla av överdrift eller till och med fantasi, så du ska inte ryckas med till 100 % av vad som händer i dessa filmer och har kriterier för att välja vad som är bekvämt att anta och vad som inte är det.

Naturligtvis är livsstilen som återspeglas på investeringar extremt attraktiv, främst för nybörjare som börjar fördjupa sig i denna värld, men du måste se detta med försiktighet.

Topp 10 investeringsfilmer

Nu ja, vi kommer att prata om de bästa filmerna om affärer och finans.

1. The Wolf of Wall Street

Den här filmen har en av de bästa regissörs- och skådespelarduos i filmhistorien, regisserad av Martin Scorsese och med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, denna film släpptes 2013 och berättar om livet för den kontroversiella investeraren Jordan Belfort.

Den här filmen baserad på sanna händelser visar hur livet för en Wall Street-börsmäklare blir extremt extravagant och även hamnar i korruption och olagliga finansiella metoder.

2. Wall Street

Denna film släpptes 1987 i regi av Oliver Stone och utspelar sig i Wall Streets finansvärld, med Charlie Sheen i huvudrollen, som spelar Bud Fox, en aktiemäklare som drömmer om att lyckas inom investeringssektorn.

Den ikoniska rollen går dock till Michael Douglas, som spelar Bud Foxs idol i filmen, Gordon Gekko, en investerare som på grund av sin stora utstrålning och stora framgång har blivit en sann finanshaj.

3. Marginalsamtal

Vi kommer att fortsätta vår lista över stora finansiella filmer med denna filmproduktion som släpptes 2011, som utforskar en av händelserna som präglade investeringsvärldens historia, finanskrisen 2008.

I motsats till tidigare filmer som visar extravagansen i livsstilen för stora investerare, visar den här handlingen tidsperioden före finanskrisen, där en grupp anställda hittar kritisk information som kan leda till företagets kollaps under denna tid. .

Handlingen visar oss hur huvudpersonerna måste fatta beslut, trots de återverkningar de kan få, på grund av den stora ekonomiska förlusten.

4. Det stora tricket

Om du är intresserad av att utforska den mörka sidan av investeringar som manipulation och illusion, kommer denna film från 2006 i regi av Christopher Nolan att vara ett bra sätt att fördjupa dig i den här världen.

Även om filmen inte handlar om investeringar som sådana kan vi se hur den ekonomiska världen påverkas av andra områden, i det här fallet ett magiskt trick.

5. The Big Short

Det här är nästa av filmerna vi ska prata om, släppt 2015, där fastighetsbubblan som resulterade i finanskrisen 2008 utforskas.

Med den här filmen kommer vi att kunna utforska marknadens fall, men med en underhållande touch, långt från dramatiken i andra produktioner som behandlar ämnet.

6. Inuti jobbet

Den här filmen ingår också i finanskrisen 2008, och analyserar vad som hände mellan Wall Street och den amerikanska regeringen.

7. Rogue Trader

Det här är en av våra rekommenderade investeringsfilmer eftersom den handlar om hur en av de största aktiemäklarna går i konkurs, tillsammans med en av de största bankerna i England.

8.Moneyball

Den här filmen som släpptes 2011 med Brad Pitt i huvudrollen visar hur data och statistik kan hjälpa till att bygga ett kraftfullt basebolllag, särskilt genom att länka till parametrar som ofta används i finansvärlden.

9. Det sociala nätverket

Även om den här filmen inte enbart handlar om finansiering och investeringar, hjälper Facebooks framväxt oss att förstå tillväxten av storföretag och hur investerare bör vara fördomsfria när ett nytt verktyg kommer.

10. Pannrum

Slutligen berättar den här filmen hur karaktären Seth Davis faller i oetiskt beteende för att sälja via telefon, vilket visar oss den mörkare sidan av aktiemäklare.

Slutsatser och lärdomar om investeringsvärlden

Som jag sa, dessa filmer kan vara en utmärkt referens för att fördjupa dig i en värld av investeringar och finanser, men du bör inte se dem som en manual att följa, främst för att dessa filmer visar den här världens ytterligheter och framför allt, många gånger faller de in i fiktion.

Men om du kan få en uppfattning om de mest chockerande fallen genom historien, så att du kan utbilda dig själv och göra mer forskning på egen hand om dessa frågor.

Berätta för mig om du vill att vi ska göra en lista över de fem bästa handelsfilmerna, jag hoppas att du gillar den här toppfilmen om finans, och vi ses i en nästa artikel.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *