Varför investera i teknikfonder?

teknikfonder

✔️ Information granskad och uppdaterad i juli 2024 av Pedro Martínez González

Det råder ingen tvekan om att teknologiinvesteringsfonder är en av de bästa, främst på grund av sin stora tillväxtpotential, på grund av innovationen och störningarna som kommer från tekniken. Denna marknad skapar möjligheter över hela världen och trots att den ibland är volatil är den ett utmärkt investeringsalternativ. Det är därför vi idag berättar vilka som är de mest lönsamma tekniska fonderna.

Nycklar för att välja de bästa teknikfonderna

  diversifiering

En av anledningarna till att de bästa tekniska fonderna är extremt lönsamma är att de låter dig diversifiera din portfölj. Tekniska fonder täcker ett brett spektrum av företag och fokuserar inte längre bara på råvaror eller obligationer från andra typer av företag.

Aktiv eller passiv förvaltning

Innan vi fortsätter med att prata om de bästa investeringsfonderna i teknikföretag är det också värt att lyfta fram en av dess bästa fördelar, såsom aktiv eller passiv förvaltning.

Precis som andra typer av investeringar beror det på din investeringsstil, den tid du kommer att ge var och en den tillväxtpotential som den kommer att ha, men bäst av allt, du kan utföra passiv förvaltning, få vinster över tid, eller aktivt förvalta dina tillgångar, så att du kan köpa och sälja så snart teknikinvesteringsfonderna stiger.

Historisk avkastning och risk

Teknikföretag är en störande förändringsagent i praktiskt taget alla samhällssfärer, varför de bäst presterande teknikfonderna ofta är de företag som hoppar in i framtiden.

Även om vi inte kan satsa 100% på vad som kommer från teknikens hand, om du kan göra en linje av historisk lönsamhet, för att analysera om dessa investeringsfonder är lämpliga för dig.

Avgifter och utgifter

En av anledningarna till att du bör välja det bästa sättet att investera är att analysera provisioner och utgifter, baserat på en jämförelse av tekniska investeringsfonder, hand i hand med experter och proffs som hjälper dig att göra en heltäckande analys och utvärdera potentialen för de mest lovande företagen.

Även om denna information kan generera provisioner och plattformskostnader, kommer vinstpotentialen att vara en utmärkt investering.

Topp 10 bästa tekniska investeringsfonder för 2023

Nu när du vet fördelarna med att investera i en investeringsfond av den här typen kommer vi att prata om vår ranking av teknikfonder.

JP MORGAN FUNDS – US TECHNOLOGY FOND

Man investerar främst i amerikanska teknikföretag som media och telekommunikation.

 ALLIANZ GLOBAL ARTIFICIAL INTELLIGENS

Hans huvudsakliga fokus ligger på utvecklingen av artificiell intelligens, och investerar även på tillväxtmarknader exklusive Hongkong och Taiwan.

AB SICAV I-INTERNATIONAL TECH. PORTFÖLJ

Den här fonden finns i våra främsta teknologiinvesteringsfonder eftersom dess huvudsakliga expertis är inom vetenskaps- och tekniksektorn.

FRANKLIN TEKNIKFOND

Du kommer att kunna investera i teknologiapplikations- och mjukvaruutvecklingsföretag.

TRÄNÅL (LUX) – GLOBAL TEKNIK

Dess huvudsakliga fokus är företag relaterade till teknikindustrin från hela världen.

FIDELITY FUNDS – GLOBAL TEKNIK

Detta är en av de enastående teknologiinvesteringsfonderna främst för att du kan investera ditt långsiktiga kapital i företag fokuserade på tekniska förbättringar, vad gäller processer och tjänster.

T.ROWE GLOBAL TECHNOLOGY EQUITY FUND

Du kommer att kunna öka dina långsiktiga investeringar i denna fond specialiserad på tekniksektorn.

DWS TEKNIK TYP O

Detta är en av de bästa teknikfonderna att investera främst på grund av dess diversifiering i företag runt om i världen, relaterat till information, bioteknik och halvledare.

BNP PARIBAS DISRUPTIVE TECH. PRIVILEGIUM

Du kommer att kunna investera i företag som verkar inom tekniksektorn.

AXA WORLD FUNDS – FRAMLINGTON DIGITAL ECONOMY

Denna investeringsfond fokuserar på nordamerikanska företag inom tekniksektorn, speciellt rekommenderad för den europeiska marknaden, eftersom dess huvudvaluta är euro.

Hur man investerar i teknikfonder

För att investera i teknikfonder är det mycket viktigt att du noggrant analyserar jämförelsen av teknikinvesteringsfonder, särskilt genom att historiskt utvärdera vinstpotentialen som du kommer att ha, eftersom dessa typer av företag vanligtvis är väldigt volatila.

Investeringskonton och onlineplattformar

Det finns olika onlineplattformar som gör att du kan verka i investeringsfonder, men vi rekommenderar att du använder flera mäklare, speciellt så att du kan ha alla dina investeringar på ett ställe.

Var hittar du information om fonder

Att hitta information om de bäst presterande teknikfonderna är avgörande för dina investeringar och även om det kan vara relativt svårt att hitta adekvat information, är de flesta av dessa företag offentliga, så du kan göra dina egna utvärderingar baserat på de intäkter var och en har. .

Du kan också använda investeringsböcker och, naturligtvis, realtidsinformationen från din betrodda mäklare.

Skatteöverväganden

Om du bestämmer dig för att investera i fonder bör du ta hänsyn till att varje land har olika skattelagar, men de flesta av dem tar ut skatt direkt från kapitalvinster.

Tips för att investera i teknikfonder

Nu när du vet vilka som är de bästa investeringsfonderna i teknikbolag kommer jag att ge dig några råd om du bestämmer dig för att investera i den här typen av fonder.

Långsiktig investering

Du måste ha det tålamod som varje smart investerare har. Även om investeringar i tekniksektorn kan vara mycket volatila, kommer de verkliga vinsterna att ses på lång sikt.

Dessutom, för att undvika förluster, bör du tänka på att ha långsiktiga investeringsvinster, snarare än att bäras med av mode.

Skräddarsy din portfölj efter din riskprofil

Som investerare måste du alltid ta hänsyn till den risknivå du kan möta. Framför allt måste du vara lugn när vi är på en björnmarknad.

Se över dina investeringar med jämna mellanrum

Tillgång till data och information i realtid är den grundläggande grunden för att fatta bra beslut, så jag rekommenderar att du väljer en pålitlig mäklare, som ger dig adekvat information och du kan granska den hela tiden.

Vanliga frågor

Vad är Teknikfonden?

En teknologisk fond är en inriktad på denna sektor, främst inriktad på teknologiska områden, för att investera i framväxande och till och med konsoliderade företag.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *