Bux mäklare

Hur skyddas man mot ekonomiska bedrägerier? Enkla tips ✓

Ökningen av ekonomiska bedrägerier över hela världen är det en latent fara, eftersom de ständigt växer och förökar sig dag efter dag. Bedragare använder sig av avancerade och trovärdiga metoder som använder teknik för att lura och stjäla pengar och/eller personuppgifter från tusentals människor som faller i deras fälla.

Även om panoramat verkar dystert finns det mycket att göra på nivån av självskydd och även för att ta hand om dem omkring oss.

Praktiska råd:

❌ Kom aldrig åt dessa typer av situationer:

 • De hör av sig (via telefon, post, textmeddelande eller sociala nätverk) utan att du har begärt denna information, tjänst eller samtal. Lägg på omedelbart och ge inte den andra personen en chans att prata vidare. 
 • De informerar honom om att han kommer att ha mycket att vinna, mycket att förlora (en stor möjlighet) och att denna möjlighet är unik och att den inte kommer att presentera sig själv i framtiden. Allt detta för att bjuda in dig att leverera information eller pengar så snabbt som möjligt.

Öga! I verkligheten kommer alla seriösa företag alltid att ge dig tid att tänka på alla köp- eller investeringsalternativ.

 • De begär data oväntat: De verkar seriösa företag eller till och med några kan vara företag eller organisationer som du har eller har haft någon form av relation med, men de begär ytterligare information från dig som de inte bör, såsom: kredit- eller betalkortsnummer, fullständigt ID.

Kom ihåg: Dessa uppgifter kan aldrig begäras av någon typ av institution och mindre ekonomiskt, det enda sättet är när du ringer direkt och begär råd eller service.

 • Begär bråttom eller akut att anlita deras tjänster, att ta ett lån på banken för att kunna investera eller delta i ett företag eller att be vänner eller släktingar om pengar för att komma in så snabbt som möjligt.

gör det aldrig! Dessa skrupelfria människor vet att ju fler alternativ de ger dig att stanna och analysera, desto färre alternativ har de att lura, så de kommer att försöka få allt att hända så snabbt som möjligt.

Vanliga fall av bedrägerier:

 • Från familj eller vänner: personer mycket nära dig har tillgång till dina lösenord, din ekonomiska information eller dina pengar och använder dem för sina personliga ändamål. Du måste alltid ta hand om den ekonomiska informationen och byta lösenord ofta.
 • Ring från någon i nöd: Bedragare poserar som en vän eller familjemedlem i en situation där du är i fara eller behöver en stor summa pengar för att undvika fängelse, avsluta en affär eller betala en vän som var skyldig dig pengar. 
 • Romantiska bedrägerier: bedragaren eller bedragarna börjar väva en förtroendefull och sentimental relation med en person, vanligtvis ensam. Denna kontakt genereras genom en dejtingsajt, en dejtingapp eller sociala nätverk i allmänhet. Bedragaren berättar att de bor i ett annat land eller en annan stad så de kommer säkert inte att se varandra fysiskt, de använder foton som inte är deras eller så ser de bara varandra på video. Plötsligt hamnar den personen i lås och behöver akut pengar (när han redan har förtjänat sitt förtroende), detta kommer att begäras genom en överföring, hans kortdata, sändning av kryptovalutor. Be sedan om mer, mer tills personen inser att de blir lurade. 
 • Förskottsbetalningsbedrägerier:  Under denna modalitet ber de dig att betala prispengar eller pengar av större värde som du kommer att få (som du aldrig får). Detta är ofta relaterat till lotterier, lotterier och opålitliga investeringsmöjligheter. 
 • Priser eller tävlingar: le rapporterar de att du har varit den lyckliga vinnaren av en tävling eller ett pris (som du inte deltog i) och de förklarar att för att göra anspråk på det måste du betala skatt, tull eller något belopp för att kunna göra anspråk på ditt förmodade pris. De frågar vanligtvis efter dina bankkontouppgifter eller ber dig att göra en överföring. De säger också att du kan använda presentkort på grund av deras ospårbarhet.

✓ Vad ska man göra om man blivit utsatt för en bluff?

 • Sitt inte sysslolös det är den första. Det finns föreningar eller konsumentskyddsmyndigheter i den här typen av situationer som kan ge hjälp och vägledning. 
 • Rådgör med rådgivare pålitliga finansiärer eller med din bank av inbjudningar att investera för att ta reda på om de är legitima eller inte. 
 • Prata med din bank så snart som möjligt, det finns mekanismer för att skydda dig som bankkund och du kan få tillbaka dina pengar. 
 • Rapportera till behöriga myndigheter, kan hjälpa många andra att inte göra samma misstag.

✓ Hur tar man hand om sig själv och undviker att bli lurad?

 

 • Lita inte på någon kommunikation som kommer till dig som du inte har begärt. Svara inte på meddelanden från personer du inte känner, eller samtal.
 • Kontrollera webbsidorna du besöker, till exempel adresser som börjar med http utan (s), är inte särskilt säkra, så du bör inte ge din information där.  
 • Byt regelbundet dina lösenord e-post, bankkonton, amazon, gmail osv. Använd inte samma lösenord till allt. 
 • Gå aldrig med på att betala något med presentkort, är ett av de mest använda alternativen av bedragare.  
 • Acceptera inte tjänster som du från början inte ville anställa. 
 • tar inte emot priser tävlingar där han inte deltog. 
 • klicka inte på länkarna på webbsidor som säger "KLICKA HÄR" eller öppna e-postmeddelanden från främlingar. 
 • Ta reda på om alla företag som begär information, ringer dig direkt till de officiella numren eller på den officiella webbplatsen. 
 • kontrollera detaljerna: dålig stavning, lite teknisk kunskap, dåligt sätt att uttrycka sig.


Bux mäklare

Annonsera med oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.