För att garantera korrekt genomförande av dina handelsstrategier är det nödvändigt att känna till sådana grundläggande begrepp som vad som är kapital eller hävstång. Tyvärr tar många människor, på grund av brist på tid eller brist på kunskap, inte hänsyn till de grundläggande begreppen och börjar fungera, vilket kan generera många förluster.

❌Här kommer vi att förklara på ett enkelt sätt vad som är kapital, hävstång och balans, tre av de mest grundläggande och enkla koncept som alla som strävar efter handelns värld bör överväga. Således kommer de inte att bli kvar med ett förvirrat ansikte när de läser dessa ord i en handelsblogg.

📌 Vet balansen

Innan vi går vidare till de andra begreppen måste vi veta grunden för allt, balansen, som är nödvändig för att utföra alla typer av operationer. Och är det saldot är den summa pengar vi har för att utföra operationer - handel.

Med andra ord är saldot de pengar du har på ditt konto när du inte har öppna positioner, men om du öppnar positioner ändras det vanligtvis inte förrän de stänger. Det vill säga att saldot kommer att vara detsamma tills positionen är definierad, i resultaträkningen.

Hävstång, kapital och balansräkning förklarad (handel)

Anta till exempel att du sätter in $ 1,000 för att börja handla, ja, ditt saldo är $ 1,000. Antag nu att du gör några operationer och de stänger ackumulerade 200 dollar i förluster, då blir ditt saldo 800 dollar, eftersom det första kontot måste subtrahera förlusterna.

Å andra sidan, om dina positioner stängs med vinst och dessa ger upp till 300 dollar i vinst, kommer ditt saldo att öka till 1,300 dollar, 1,000 300 av den första insättningen plus XNUMX av vinsterna i din verksamhet.

Som med kapital, till exempel, är balansen aldrig fast, den är alltid dynamisk eller föränderlig.

📌Tips att ta hänsyn till om ditt saldo

 • OuDu måste förhindra att detta faller till ett minimum där verksamheten inte längre är hållbar.
 • ❌ Håll koll på ditt saldo så att du kan avgöra om din strategi genererar fler förluster än vinster.
 • ❌Investera i ditt saldo, så att du har tillräckligt med pengar för att generera ny verksamhet.
 • ❌Du kan göra en balansräkning varje månad för att veta hur dina handlingar, investeringar och resultat har presterat. Använd redovisningsbalanser som exempel.
 • BalanceSaldot kommer alltid att vara dynamiskt, du måste lägga till vinster eller subtrahera förluster från varje operation.

Hat Vad är kapital?

Förutom saldot, som i grunden är det belopp som finns tillgängligt i dina fonder, har vi eget kapital eller kapital. Equity är ett koncept som många förbiser, men som kan påverka ditt beslut att öppna ny verksamhet eller stänga den du redan har.

Enligt handelsexperter är balansen när vi lägger till eller subtraherar pengar från vår verksamhetsbalans som är aktiva eller i realtid. Eget kapital eller kapital är som en dynamisk version av din balansräkning, det är som en kameleont som ändrar färg beroende på omständigheterna.

Vad är kapital och balans i handeln

Bättre förklarar vi det för dig med ett praktiskt exempel: Anta att du har satt in $ 1,000 på ditt konto och ditt saldo är $ 1,000, så du bestämmer dig för att öppna vissa operationer i realtid. Så dessa affärer ger dig $ 100 vinst och $ 50 förlust.

Då kommer ditt kapital att vara 1,000 dollar (saldo) + 100 dollar (vinst) - 50 dollar (förluster), detta kommer att resultera i 1,050 dollar av kapital, vilket skulle vara din första 1,000 dollar plus de vinster eller förluster som operationerna lämnar kvar. Detta kan till exempel variera om vi investerar tidningarna och du vinner 50, men du förlorar 100, du skulle ha 950 kapital eller eget kapital.

En av de punkter som mest orsakar huvudvärk i arv eller kapital är att det varierar mycket. Och det är att medan du har öppen verksamhet, kommer kapitalet att fluktuera i enlighet med marknaden praktiskt taget i realtid, om marknaden kollapsar och två minuter senare stiger kommer du att se det i ditt kapital.

Även om ja, de verkliga effekterna som summan av vinster eller subtraktion av förluster kommer du att se när verksamheten avslutas. Det är därför du från ett ögonblick till ett annat kan gå från marken till himlen i din huvudstad, beroende på marknadens variationer.

NdOch hävstången?

Å andra sidan har vi en hävstångseffekt i handeln, en unik investeringsmetod som låter dig praktiskt taget investera utan att behöva lägga dina pengar. Det stämmer, hävstång är en investeringsstrategi där du arbetar med pengar som inte är dina, relativt, utan mäklarens.

Hävstång representerad
Hävstång representerad

Tänk på ett banklån, i grunden är detta en hävstång. Och mäklaren ger dig ett tillfälligt lån så att du kan göra investeringar med en mycket mindre summa pengar än ditt saldo.. Detta enligt en andel som varierar beroende på mäklaren.

Det finns mäklare som ger oss hävstångseffekter på 1:30, 1: 2, 1:50 eller vice versa, beroende på vilken plattform och mäklare du arbetar med. Antag att du bestämmer dig för att köpa tillgångar som guld i hävstångseffekt och mäklaren erbjuder dig en multiplikator från 1 till 50, det betyder att för varje euro du sätter in får du 50 som hävstång, ett tillfälligt lån, från mäklaren.

Så du bestämmer dig för att utnyttja 2 dollar av ditt saldo i guld, tack vare andelen kommer du faktiskt att utnyttja 100 dollar. Tänk på att det finns vissa gränser som du måste ta hänsyn till, eftersom hävstångseffekten har begränsningar och villkor som ska uppfyllas.

📌 Fördelar med hävstång

 • ✅Handel i handel gör att du kan börja göra investeringar utan att spendera mycket pengar.
 • ✅Det är idealiskt för att komma åt marknader som kräver en hög investering som är svår att möta direkt.
 • TDet låter dig få mycket högre vinster, vilket motiverar risken som kan innebära handel med pengar från mäklaren.

📌 Risker med hävstångseffekt i handeln

 • Förluster kan multipliceras vid handel med pengar från mäklaren.
 • Detta tillfälliga lån innebär mycket större ansvar, eftersom du praktiskt taget använder pengar som inte är dina.
 • Räntorna är varierande så det finns en hög risk att du måste betala mycket höga provisioner.
 • En möjlighet att förlora mycket mer pengar än vi faktiskt har.

Annonsera med oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *