Utan tvekan ökar populariteten för handel med Forex, CFD och andra tillgångar som en form av investering. Och faktum är att ankomsten av plattformar och internet som blir snabbare varje dag, eftersom enheter som blir allt mer tillgängliga och förbättrade, har gjort det möjligt för denna verksamhet att bli mycket mer tillgänglig.

För att handla ordentligt, få bättre vinster och utveckla en bra investeringsstrategi i allmänhet finns det några koncept att tänka på. ️ Här Vi kommer att förklara några grundläggande men verkligen viktiga begrepp: vad är marginal, ledig marginal, marginalnivå, marginalanrop och stopp, så att du kan utveckla de bästa handelsstrategierna i handelsvärlden.

Marginal

Mäklare utmärks inte av att vara väldigt tydliga i början, detta eftersom var och en kan kalla samma koncept annorlunda. Marginal, till exempel, är också känd som obligatorisk marginal, använd eller använd marginal, initialmarginal, bland andra variationer.

Marginal är en summa pengar som mäklaren behåller som en fond vid förluster medan du har öppna positioner med hävstång. Detta belopp avsätts och fryses, medan din verksamhet är öppen är det inte en provision, det är bara en slags säkerhetsreserv som återlämnas när verksamheten är stängd.

Varje mäklare hanterar en annan procentandel av marginalen. Till exempel kan du öppna en handel på $ 1,000 med 20: 1 hävstång. Mäklaren kommer att begära 5% av transaktionen ($ 50) som marginal eller garanti medan han kommer att driva de återstående $ 950, behålla marginalen medan verksamheten är öppen.

Marginal, fri marginal, stopp: Förklaras

Det finns två huvudtyper av marginal:

  • ❌ Initial eller insättningsmarginal: Denna marginal är det minsta initiala beloppet du behöver för att öppna en handel eller position. Om du inte har pengar på ditt konto kommer du inte att kunna inleda en hävstång eller operation, eftersom denna typ av marginal krävs för att börja handla.
  • ❌ Underhållsmarginal: Verksamheten är i konstant fluktuation så denna marginal måste hålla jämna steg med den vid förluster. Om din verksamhet är negativ och initialmarginalen tar slut får du ett samtal från din mäklare, så kallad Marginalanrop, för att sätta in mer pengar i din underhållsmarginal.

➜ Fri marginal

Denna marginal är också känd som Free Margin med sitt namn på engelska. I grund och botten är det en fond eller fri marginal som du kan använda för att öppna nya positioner och täcka förlusterna (som en traditionell marginal) för dina öppna affärer.

🖐️ Dess namn härrör från friheten eller tillgängligheten du måste använda den. Beräkningen är mycket enkel, du måste bara subtrahera från ditt kapital (totala pengar tillgängliga i realtid) din nödvändiga marginal (tidigare koncept) för att bestämma din fria marginal. Vid förluster eller vinster måste dessa adderas eller subtraheras.

Till exempel, om du har $ 2,000 100 av totalt kapital och $ 1,900 som en nödvändig marginal, skulle din fria marginal vara $ 2,000 100 ($ 60 - $ 1,840). Nu, om du har förluster på 2,000 dollar, kommer din fria marginal att vara 100 60 dollar ($ XNUMX XNUMX - $ XNUMX - $ XNUMX), om de är vinster läggs de till.

➜ Marginalnivå

🖐️ Marginalnivån uttrycks som en procentandel (%) och representerar hur mycket ledig marginal du måste använda, antingen för att täcka förluster från din öppna verksamhet eller för att starta nya. Detta beräknas med följande formel:

  • ❌Kapital (insättning + vinst eller - förlust) / marginal x 100

Om vi ​​till exempel har ett kapital på 2,000 50 - 60 dollar i förluster och en marginal på 1,950 dollar, ser operationen ut så här: 60 32.5 dollar / 100 dollar = 3,250 x XNUMX = XNUMX%. Det skulle vara din tillgängliga marginal för att utföra nya affärer eller stödja befintliga.

En stor fördel med mäklare är att det ger dig möjlighet att konfigurera din marginalnivå. Det vanliga är att när detta faller till 100% (ditt kapital och din marginal är lika) får du det berömda marginalsamtalet för att sätta in mer pengar, för om du inte hade det skulle du inte längre ha tillräckligt med utrymme att manövrera, det vill säga där skulle inte längre vara medel för att säkerhetskopiera din verksamhet och öppna nya.

Vad är marginal, fri marginal, stopp

➜ Marginalsamtal

Som vi redan har berättat för dig är Marginalanrop eller marginalanrop en mycket vanlig resurs i hävstångsoperationer. Och det är att denna avisering vanligtvis tas emot när din marginal faller brådskande.

Det vill säga Marginalsamtalet är ett meddelande, meddelande eller e -postmeddelande som du kommer att få från mäklaren när det inte längre finns tillräckligt med pengar på ditt konto för att stödja din verksamhet eller öppna nya. Det normala är att detta samtal sker när din marginal faller till 100%, som vi redan berättade för dig, även om vissa mäklare skickar meddelanden innan de når denna punkt.

När du får detta samtal har du två alternativ, antingen investera mer pengar i din fond eller stänga med förlust. Om du ignorerar det här samtalet kan du fortsätta att förlora pengar annars stänger mäklaren dina positioner och når Stop Out.

➜ Stäng nivå eller Stop Out

🖐️ Stop Out eller stängningsnivån är som en slags nödbroms som är utformad för att undvika förluster för både dig och mäklaren. Denna nivå uppnås normalt vid kritiska punkter, när din marginal sjönk under 100%är den vanligaste 50%.

När du kommer till denna punkt börjar mäklaren stänga dina affärer med de som har flest förluster. Detta låter dig frigöra pengar och din marginal för att börja återhämta sig. Till exempel, genom att släppa en marginal på $ 50, kan detta gå från 50 till 60%.

Vanligtvis uppnås denna punkt när varningarna inte har varit tillräckliga, till exempel ignorerade du Margesamtalen. Genom att inte sätta in mer pengar eller inte stänga dina affärer började marginalen sjunka och sjunka, vilket gjorde både befintliga affärer och öppna nya ohållbara.

Experter rekommenderar att du inte når Stop Out, eftersom detta kan påverka din ekonomi allvarligt och förlora mycket pengar. Dessutom skulle det påverka din image och ditt rykte hos mäklaren som använder denna mekanism för att säkerställa att du aldrig är skyldig dem pengar, samtidigt som du skyddar dig.

Annonsera med oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *