För att dra full nytta av den fulla potentialen som erbjuds av handelsplattformar måste vissa koncept beaktas. En av dem är Slippage som påverkar din upplevelse av användning och resultat, det är därför vi här kommer att berätta allt om detta koncept.

➜ Definitionen av Slippage

Kallas även slipPå grund av översättningen till spanska är Slippage ett koncept som du kanske känner till i praktiken, men som sådant är namnet ibland svårt att komma ihåg.

Definiera Slippage är väldigt enkelt eftersom det handlar om skillnaden mellan det förväntade köp-säljpriset, som visas när du lägger en operation eller en order, och det pris till vilket det faktiskt genomförs. Och vi måste komma ihåg att om det är något som utmärker marknader är deras dynamik, eftersom de förändras plötsligt och kontinuerligt.

Vi måste komma ihåg att den tid det tar oss att göra en beställning, till exempel har marknaden redan förändrats många gånger. Det är därför sändningstiden mellan användaren och mäklaren, även känd som latens eller hastighet, måste vara minst för att minska glidning. Detta innebär större effektivitet och säkerhet (och snabbhet) i din verksamhet.

Vad är glidning eller glidning

Glidningar kan hända när som helst, även om de är vanligare när det är större volatilitet och mindre likviditet; till exempel är CFD -marknaden den som tenderar att visa störst glidning. Vi måste vara uppmärksamma på nyheterna och förändringarna, eftersom marknaderna alltid är i ständig utveckling med många upp- och nedgångar, med ständiga svängningar.

➜ Varför genereras glidningar?

Det finns många situationer som genererar glidning, dessa är de viktigaste:

  • Asset Tillgången eller säkerheten ändrar plötsligt priset medan du lägger din beställning, vanligtvis på grund av att andra handlare utför operationer.
  • ✅ Mäklaren där du verkar kan helt enkelt inte hitta en motpart, så lägg din beställning till bästa möjliga pris, vilket händer på grund av marknadernas volatilitet. Här kan vi också hitta klyftorna mellan priserna.
  • ✅ Det finns inga GAPS (mellanslag) mellan slutkursen och startpriset för verksamheten.
  • ✅ Det finns mäklarplattformar som glider eller glider med lägsta möjliga pris för att tjäna mer vinst.
  • ✅ Datahastigheten och internetnätet är mycket viktigt. Om anslutningen är långsam kan detta leda till mer glidning.
  • ✅ Du skapar inte beställningarna korrekt.

Du måste komma ihåg att marknaderna är mycket volatila, särskilt under situationer som ekonomiska eller politiska kriser eller konflikter (som med olja och guld). Det är därför orsakerna till Slippage kan variera betydligt med tiden, den nuvarande situationen och mäklaren.

➜ Typer av halka

Det finns olika glidningar som, tro det eller ej, kan vara till nytta, även om det också är det Det finns glidningar som är negativa, så du måste veta och veta hur du identifierar jordskred för att vara försiktig, eller tvärtom dra nytta av dem om de är positiva glidningar.

En negativ glidning inträffar när du till exempel öppnar en handel för $ 1 och den slutar utföras till $ 2. Det betyder att det ursprungliga priset och det slutliga priset förändrades avsevärt, vilket var en förlust för dig. Graden av negativ glidning kan variera beroende på marknadsläget.

Glidning förklaras

Å andra sidan uppstår positiv glidning när detta fenomen sker i omvänd riktning, det stämmer att du köper en tillgång eller en order till ett lägre pris än väntat. Denna typ av glidning är sällsynt och naturligtvis återger många mäklare inte balansen till din fördel.

To 💡 Hur undviker du glidning?

För att undvika glidning, tänk på följande punkter:

  • 🖐️Låg volatilitet och mer likvida marknader

En av de vanligaste orsakerna till glidning beror på den stora volatiliteten på marknaderna. För att minska risken för halka bör du leta efter marknader som är mycket mindre instabila och fluktuerande.

Exempelvis kan Forex vara ett bra alternativ, eftersom denna marknad erbjuder mindre volatilitet. Att ha hög likviditet är en annan punkt som du måste ta hänsyn till, eftersom detta hjälper dig att minska glidningen.

  • 🖐️Undvik stunder av osäkerhet

Vad händer när du köper tillgångar som olja mitt i kriget i Mellanöstern? Eller vad händer när du bestämmer dig för att investera i aktier i företag mitt i handelskriget? Det är rätt, du kan bli offer för en negativ glidning, eftersom dessa tillgångar kommer att vara i en sväng av upp- och nedgångar på grund av marknadens instabilitet.

För att undvika att bli offer för jordskred måste du lära dig att vidta åtgärder, så långt det är möjligt, i ögonblick med mindre osäkerhet, eller åtminstone på marknader som inte är i full kris. Även om detta kan vara svårt i början, kommer övning att hjälpa dig att förbättra.

  • 🖐️Rätt order

Det finns olika typer av order som kan hjälpa dig att göra handel hos din mäklare mycket säkrare genom att undvika glidning. Till exempel utförs väntande order endast när vissa villkor täcks som du tidigare har satt som ett pris eller viss stabilitet.

En annan typ av beställning som kan hjälpa dig att minska risken för halka är begränsningsinmatningsordern. Denna typ av order är ett slags programmering där ordern bara utförs om tillgången når det angivna priset eller om det är ännu bättre än vad vi sätter som en gräns.

  • 🖐️En pålitlig mäklare 🔍

Slutligen är en av de tekniker som hjälper dig mest för att minska risken för halka att handla via en pålitlig mäklare som har möjlighet att undvika glidning. Detta är viktigt för att din verksamhet ska gå smidigt.

Ett bra exempel är mäklare med höghastighetsanslutningar som gör dataöverföring och order snabbare och minskar risken för halka.

📌 Du bör också ta hänsyn till hastigheten på ditt internet, hastigheten på din enhet (vare sig det är en dator, surfplatta, mobiltelefon), plattformens villkor och dess funktioner samt marknaden där de verkar. 📌

Annonsera med oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *