Ranking av de 10 bästa investeringsfonderna 2023

investeringsfonder 1

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

En av de mest utbredda sanningarna i investeringsvärlden är att de är det bästa sättet att få ekonomisk frihet, eftersom de är det sätt med vilket vi kan investera och öka våra vinster, men det är extremt komplicerat när vi ger oss till uppgift att välja. Idag ska jag berätta vilka fonder du ska investera i nu, och rekommendera de 10 bästa investeringsfonderna.

Bankinter USA Nasdaq 100

Denna investeringsfond följer ett aktieindex som kallas Nasdaq 100, fokuserat på de största tekniska företagen, inklusive Apple, Microsoft, Amazon, Google och Facebook.

Amundi SP 500 ESG

I denna rankning av investeringsfonder kunde denna fond inte saknas, som verkar med 500 av de största företagen i USA, mäter deras storlek och likviditet, och även, med tanke på miljömässiga och sociala förhållanden och övervakning av regeringens regler, så de är en säker investering.

JP Morgan Asset Management Global Bond Opportunities Fund

Denna investeringsfond fokuserar på globala obligationer, som inkluderar stats-, företags- och till och med framväxande obligationer, vilket är ett utmärkt alternativ speciellt för investerare som söker verksamhet med en hög risk.

American Funds Growth Fund of America

Nästa av investeringsfonderna som vi kommer att prata om i den här rankingen är denna fond baserad i USA, som fokuserar på långsiktig verksamhet och investerar i amerikanska stora företag.

Fidelity Contrafund

Denna fond är inte baserad på stora och välkända bolag utan baserar sin makt på att identifiera undervärderade bolag, men som har stor potential för framtida tillväxt.

PIMCO Total Return Fund

Denna fond är baserad på statliga medel, företagsobligationer och förvärvar även bolåneskulder, letar efter de som är mest attraktiva baserat på kreditbredden.

Dodge & Cox aktiefond

Denna fond är fokuserad på långsiktiga förmåner, grundad i USA, som fokuserar på att leta efter de aktier i företag som har sjunkit i pris avsevärt.

Fondens investering bygger inte bara på att investera i billiga aktier, utan det görs omfattande studier för att se om de verkligen har potential, analysera riskerna och göra en grundlig undersökning av branschen.

T Rowe Price Growth Stock Fund

Denna fond fokuserar på aktieinvesteringar, vars bolag kan ha stor långsiktig tillväxtpotential, utvärderar affärsmodellen, konkurrensen och långsiktiga trender.

T Rowe Price Equity Income Fund

Till skillnad från den tidigare fonden är denna baserad på att söka utdelning och fokuserar också på hållbar tillväxt, genererar kassaflöde genom att välja uttömmande försiktiga investeringar, men de tenderar att tas som investeringar med högre risk.

BlackRock Global Allocation Fund

Denna investeringsfond är en fantastisk möjlighet för de investerare som vill diversifiera sig, med fokus på sökandet efter regionala tillgångar över hela planeten, bland annat: aktier, obligationer, kontanter och andra finansiella instrument, främst med fokus på de framväxande marknaderna.


Vad är investeringsfonder?

Nu när vi analyserat vilka som är de mest lönsamma investeringsfonderna är det bekvämt att du vet hur de fungerar, så att du själv kan välja vilken som passar dina behov på kort, och speciellt på lång sikt.

En investeringsfond innebär att flera investerare genererar en samling, för att skapa en gemensam tillgång.

Fördelarna med dessa fonder gör att en investerare kan diversifiera sina finansiella tillgångar, inte bara fokusera på en typ av instrument, tack vare att genom att slå samman kapitalet ökar investeringskapaciteten avsevärt.

Naturligtvis, som alla investeringar, medför detta risker, men de antas av ett större antal människor, vilket är en av investeringsfondernas huvudattraktioner.

Är indexfonder detsamma som ETF:er?

Om du letar efter vilka fonder du ska investera i nu och du är förvirrad med att särskilja vad de är, bör du veta att de inte är samma sak, eftersom indexfonder replikerar resultatet av ett index och använder sin egen tillväxt som referens.

När det gäller ETF:er kan dessa fonder handlas på aktiemarknaden, det vill säga de köps och säljs på samma sätt som andra finansiella instrument, men de replikerar också utvecklingen av ett index.

Att de replikerar ett annat index kan vara den största förvirringen, men för att lätt kunna identifiera dem kan indexfonder köpas eller säljas på traditionellt sätt, handlas på aktiemarknaden.

Mest lönsamma indexfonder 2023

Kanske på grund av expansionen av Trading och ankomsten av investeringar på den digitala marknaden kan vi tro att indexfonder ligger långt under i placeringsfondernas rangordning; Men de är fortfarande en utmärkt investeringsmöjlighet, eftersom de är en lönsam investering över tid, och historiskt sett erbjuder de ett stort antal alternativ för att förstå marknaden.

Hur kan jag investera i indexfonder?

Nu när du vet vilka som är de mest lönsamma investeringsfonderna undrar du förmodligen hur du kan investera i dem. Det finns 3 grundläggande alternativ, men du måste först definiera dina ekonomiska mål och baserat på det, välja en onlinemäklare om din önskan är att investera i ETF:er.

I vilka fonder ska man investera nu?

Fonderna är som sagt fortfarande väldigt attraktiva och man kan använda de index som försöker replikera de företag som har flest tillgångar idag. Det självklara valet är förstås att välja de företagen inom tekniksektorn, men alltid kan man använda de som replikerar råvarubranschens index.

Vanliga frågor:

Vilken bank har den bästa investeringsfonden?

Det är svårt att betygsätta en bank framför alla andra, främst för att vissa till och med använder flera investeringsfonder. Det är tillrådligt att välja amerikanska banker, eftersom de flesta av dem är skyddade av staten.

Vilka investeringsfonder är mest lönsamma?

De mest lönsamma fonderna är de som har visat sig vara konsekventa över tid.

Vilka är de sämsta fonderna?

De sämsta investeringsfonderna är de som bygger på att replikera index för mode, eller helt enkelt för att ansluta sig till börstrenden.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *