Ranking av de 5 bästa räntefonderna 2023

investeringsfonder 1

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Om du vill investera i en av de mest stabila investeringsfonderna rekommenderar jag idag de 5 bästa räntefonderna 2023.

Ibercaja

Vi kommer att börja vår ranking av investeringsfonder med detta alternativ, som är extremt attraktivt, främst för att det erbjuder en stor diversifiering av finansiella produkter och instrument.

Dess mål är baserade på olika tillgångsklasser utöver räntebärande, men detta är ett av dess bästa alternativ, tack vare den professionella förvaltningen och framför allt den diversifierade portföljen i denna fond.

CaixaBank

Denna investeringsfond som förvaltas av det spanska finansbolaget är baserad på investeringar i stats-, institutions- eller företagsobligationer.

Anledningen till att det är extremt attraktivt är dess strategi att välja obligationer, som främst är inriktad på att söka stabila inkomstalternativ genom aktiv förvaltning av portföljen av instrument och obligationer som den investerar i.

Vanguard Total Obligationsmarknadsindexfond

En av de mest lönsamma investeringsfonderna är fonden fokuserad på räntebärande, som investerar i ett stort antal skuldobligationer på den amerikanska marknaden, fokuserar främst på att hitta billiga alternativ, men diversifiera investeringen genom att generera återkommande intäkter.

PIMCO Inkomstfond

Denna fond är extremt attraktiv främst för att den är baserad på makroekonomisk analys och mätvärden för att hantera risker och göra uppskattningar på global nivå.

Templeton Global Bond Fund

Det som gör denna ränteinvesteringsfond mer intressant är möjligheten att investera i företag, statsobligationer och andra diversifierade skuldinstrument runt om i världen, för att upptäcka de framväxande skulderna, baserat på valet av historia och uppskattningen av långsiktiga fördelar .


Vad är räntefonder?

Nu när du vet vilka fonder du ska investera i nu, vad som följer är att analysera vad räntefonder är, speciellt så att när du väl förstår konceptet kan du välja vilka som ger större möjlighet att generera vinster.

Först och främst bör du veta att denna typ av fonder är baserad på urvalet av obligationer, andra skuldinstrument som innehas av regeringar, icke-statliga institutioner och företag.

Anledningen till att dessa obligationer genererar inkomster beror på räntebetalningar, och de representerar en konstant inkomstström, tills skulden är betald.

Räntebegreppet innebär att fonden, beroende på typ av obligation, erhåller en räntebetalning under den tid som fastställts för betalningen därav, vilket är ett återkommande och attraktivt alternativ att investera.

Egenskaper för ränteinvesteringsfonder

De viktigaste egenskaperna hos ränteinvesteringsfonder är:

  • Till skillnad från andra alternativ som söker långsiktiga inkomster, erbjuder dessa möjligheten att tjäna inkomst på regelbunden basis.
  • Kanske är de till en början en stor investering, men i framtiden kommer du att få hela kapitalet och mer till bekostnad av ränta.
  • Det kan vara extremt riskabelt att investera i obligationer, men att vara en del av en fond kommer att diversifiera din risk.
  • Om du behöver snabb likviditet och inte kan vänta på det tidsintervall som fonden bestämmer kan du alltid handla med dina aktier.

Hur fungerar räntefonder?

Nu när du vet vilka egenskaper som gör fonder mer lönsamma kommer jag att förklara hur de fungerar nedan.

Först och främst bör du veta att en fond är baserad på investeringar från olika investerare förenade i en grupp, som köper skuldobligationer.

Med detta klart är det viktigt att du vet hur kapitalet tillförs, främst genom deltagande av en grupp med möjlighet att göra investeringar, eller med stor kunskap om marknaden.

Att vara en del av en koncern innebär att denna investering kommer att diversifieras, en fond kan investera i olika skuldinstrument, efter sina möjligheter.

Som en del av fonden kan du aktivt hantera ditt deltagande, öka eller minska dina positioner; eller passiv, ta emot förmånerna över tid.

I motsats till andra finansiella instrument som är beroende av spekulation och andra ekonomiska faktorer är denna typ av investeringsfond vanligtvis mer stabil, eftersom denna skuld redan är förhandlad, och det finns vissa parametrar som du kan basera dig på så att gäldenären efterskänker sin skuld .

Om du vill veta vilka fonder du ska investera i nu är det bekvämt att ta hänsyn till kostnaden för dina aktier och om det faktiskt kommer att ge dig tillräckligt med vinst på lång sikt, så att du riskerar din likviditet, till förmån av en lågavlönad men återkommande vinst.

Vanliga frågor:

Vilken är den bästa ränteinvesteringen?

Den bästa ränteinvesteringskostnaden beror mycket på marknadsförhållandena, eftersom det finns säsonger då bolån blir omöjliga att betala och även andra typer av skulder. Istället för att välja en säker investering, investera tid i forskning.

Vilka investeringsfonder är mest lönsamma?

De mest lönsamma investeringsfonderna är de som har visat sig vara stabila och regelbundna över tid, främst baserade på det team av experter som väljer marknaderna att investera på.

Vilka är de sämsta investeringsfonderna

Som allt annat i investeringsvärlden är de sämsta investeringsfonderna de som blir populära och växer, men på mycket kort tid kollapsar de.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *