Förenkla Ethereum-transaktioner: Visa experimenterar med att betala gasavgifter

ethereum visum

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Betalningsjätten Visa utvecklar experimentell lösning för att förenkla Ethereums gasavgifter

Visa, ett av de mest inflytelserika namnen i världen av globala betalningar, öppnar en innovativ dörr inom kryptovaluta- och blockkedjeområdet. Företaget har arbetat på en experimentell lösning för att tillåta användare att betala gasavgifter på Ethereum-nätverket direkt med kort, vilket tar bort de traditionella hinder som nya användare kan möta när de interagerar med Ethereum blockchain.

Förenkla handel på Ethereum

Behovet av att hålla pengar i Ethereum (ETH) för att täcka transaktionsavgifter har varit en utmaning för många nya användare som vågar sig in i kryptovalutornas värld. Operationer som överföringar och utfärdande av icke-fungibla tokens (NFT) kräver att ETH betalar gasavgifter. Visa undersöker en lösning som radikalt kan förenkla denna process.

En revolutionerande visumlösning

Visas innovativa lösning har testats på Ethereums Goerli-testnät och använder ERC-4337-tokenstandarden. Denna lösning drar fördel av kontoabstraktionsteknik och ett specialiserat smart kontrakt kallat "paymaster", som gör att gasavgifter kan regleras utanför kedjan.

Nyckeln till denna lösning är "betalaren". Denna komponent fungerar som sponsor för gastarifferna i användarnas kontraktskonton. Detta tillåter användare att betala transaktionsavgifter direkt med sina Visa-kort utan att behöva hantera inhemska blockchain-tokens. Processen innefattar beräkningen av kursen, betalningen till Visa via Cybersource, valideringen och den efterföljande digitala signaturen.

Utöka möjligheterna

Visa hanterar inte bara gasavgifter på Ethereum, utan undersöker också möjligheten att betala dessa avgifter med andra tokens, såsom USDC och USDT, knutna till dollarn.

Fortsätter Blockchain-utforskningen

Detta är inte Visas första inhopp i blockchain-utrymmet. Företaget har redan introducerat lösningar som tillåter användare att schemalägga automatiska kryptovalutabetalningar från sina plånböcker och har experimenterat med delegerbara Ethereum-konton. Dessutom har man integrerat USDC stablecoin i sitt servicenätverk för att underlätta konvertering mellan kryptovalutor och dollar.

Detta Visa-initiativ har potential att göra Ethereum-handel mer tillgänglig och bekväm för användare, vilket eliminerar behovet av att förvärva och hantera ETH bara för att täcka gasavgifter. När Visa fortsätter att utforska och experimentera inom blockchain-området är det spännande att se hur traditionella lösningar och framväxande teknologier smälter samman för att skapa helt nya möjligheter.

För att hålla dig uppdaterad med fler nyheter om utvecklingen i världen av kryptovalutor och blockchain-teknik, glöm inte att följa oss på våra sociala nätverk Facebook, Twitter och LinkedIn. Vi inbjuder dig att besöka vår blogg och gå med i vår community för att bli informerad om de senaste nyheterna.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *