Chartism: Hur ska man tolka finansiella diagram? 📊


Bux mÀklare

En av nycklarna till framgÄng inom ekonomi Àr kartism. Och det Àr att statistik och siffror kan vara din bÀsta allierade om du vet hur man lÀser dem och hur man drar slutsatser av dem. Det Àr Ätminstone sÄ som experterna uttrycker det.

För att bÀttre förstÄ ekonomiska diagram mÄste du lÀra dig att tolka dem, eftersom dessa vanligtvis inte kommer i form av slutsatser. Det Àr dÀrför vi hÀr berÀttar hur tolka finansiella diagram vilket hjÀlper dig att förbÀttra dina beslut nÀr du investerar pÄ aktiemarknaden eller handeln.

✹ Kartism

Kommer frĂ„n det engelska ordet Chart, kan man sĂ€ga till Chartism Ă€r tekniken eller en metod för att tolka grafer och rutor med finansiell data. Även om detta ord inte Ă€r sĂ„ vanligt, Ă„tminstone inte i populĂ€rt slang, Ă€r det en solid och vĂ€ldefinierad metod.

Detta grafiska analyssystem lÄter dig tolka och kÀnna till priserna pÄ en tillgÄng korrekt. AnvÀndningen av kartism gör det möjligt för oss att noggrant analysera svÀngningarna pÄ marknaderna samt hur tillgÄngarna förÀndras i vÀrde.

kartism

 

✹ Peka ett för att analysera: Trender

Trenden Àr en nedÄtgÄende eller uppÄtgÄende rörelse som sammanfogar minst tvÄ punkter och det kan fungera som en referens, enligt Melchor Armenta, expert pÄ handel. Inom trenderna hittar vi tre huvudtyper:

 • UppĂ„t eller haussant trend: Denna trend hĂ€nför sig till prisökningen pĂ„ en tillgĂ„ng pĂ„ en hĂ„llbar basis under en viss tidsperiod. I grund och botten Ă€r det en linje som stiger och stiger stadigt, det Ă€r dĂ€rför det Ă€r kĂ€nt som hausse eller hausse, eftersom det gĂ„r upp.
 • Bearish trend: Liknar den tidigare trenden, men i omvĂ€nd ordning handlar nedgĂ„ngen om ett trend som minskar i vĂ€rde stadigt och stadigt. Kort sagt, en trend som faller eller minskar nĂ€r tiden gĂ„r och tillgĂ„ngen deprecieras.
 • Neutral eller lateral trend: Även om det Ă€r sĂ€llsynt att möta denna trend, Ă„tminstone inte i vĂ€rlden med mer volatila aktier och tillgĂ„ngar, Ă€r det viktigt att förstĂ„ dess koncept. I grund och botten Ă€r det en trend dĂ€r tillgĂ„ngens vĂ€rde bibehĂ„lls, det vill sĂ€ga den stiger inte eller sjunker.

✹ Punkt tvĂ„ för att analysera: Figurer i diagram

En av nycklarna till att analysera diagram och diagram Àr mönster. Chartistfigurer eller mönster Àr en serie figurer som bildas i samma diagram, som en effekt av trender. Deras analys Àr viktig för att lÀra sig mer om förÀndringar pÄ marknaden, för detta har de grupperats i följande kategorier:

 • TrendĂ€ndringar: Dessa formationer manifesteras nĂ€r det sker en förĂ€ndring i en trend, till exempel om den stiger, faller och plötsligt stiger igen. De vanligaste mönstren Ă€r: Double Top, Double Bottom, Triple Top, Triple Bottom, Reversal Day, Island Reversal, Shoulder - Head - Shoulder, Diamond and Shoulder - Head - Inverted Shoulder, etc.
 • Kontinuitet eller trendkonsolidering: Till skillnad frĂ„n de tidigare, som förekommer i uppĂ„t eller nedĂ„tgĂ„ende trender, visas dessa siffror under neutrala eller laterala trender. Dessa sĂ€ger oss det lInvesterare accepterar priset pĂ„ tillgĂ„ngar positivt.

Medan analysen av siffrorna kan ge dig en bra överblick garanterar detta inte framgÄngsrik tolkning och förutsÀgelse. Det Àr dÀrför du bör ta hÀnsyn till nÄgra tekniska analysverktyg som:

 • Stöd och motstĂ„ndsnivĂ„er för en sĂ€kerhet: Dessa indikatorer Ă€r de högsta och lĂ€gsta dĂ€r offerten stöds innan du fortsĂ€tter eller Ă€ndrar riktningen för en trend.
 • Tekniska indikatorer: Dessa uppgifter Ă€r matematiska formler som Ă€r baserade pĂ„ historiska aktiva data. De vanligaste indikatorerna Ă€r: Momentum (MOM), MACD (Moving Average Convergence / Divergence), Ichimoku och Heikin-Ashi.
 • volym: Dessa volymer Ă€r antalet kontrakt som korrigerar eller avvisar tillförlitligheten hos en siffra.

Slutligen har vi bakslag som Àr rörelser som strider mot den naturliga trenden för en tillgÄng, antingen uppÄt eller nedÄt.

✹ Punkt tre för att analysera: Typer av finansiella diagram

Du bör ocksÄ veta att en av nycklarna till framgÄng i kartism Àr att lÀra sig att lÀsa diagram. För att göra detta mÄste du veta vilka huvudtyper av diagram som anvÀnds i finansvÀrlden.

 • Linjediagram: Detta Ă€r det enklaste diagrammet av alla, eftersom det Ă€r en linje som sammanfogar det aktuella stĂ€ngningskursen med nĂ€sta stĂ€ngningskurs för en tillgĂ„ng. Dess största fördel Ă€r att det Ă€r vĂ€ldigt enkelt, visuellt och ocksĂ„ vĂ€ldigt lĂ€tt att tolka.
 • Stapeldiagram: Mer fullstĂ€ndigt Ă€n föregĂ„ende diagram visar stapeldiagrammet öppnings- och stĂ€ngningspriser samt höga och lĂ„ga priser under en viss tidsperiod. Var och en av staplarna i diagrammet De representerar tillgĂ„ngens pris under den valda tidsperioden.
 • Japanskt ljusstake-diagram eller ljusstake: Hela kroppen (ljuset) i detta diagram representerar skillnaden mellan öppnings- och stĂ€ngningsvĂ€rdena. De smĂ„ linjerna pĂ„ varje ljus, sĂ„ kallade wicks, representerar de höga och lĂ„ga priserna för dagen pĂ„ tillgĂ„ngen i frĂ„ga.

✹ Tips för att förbĂ€ttra din kartism

Om det du vill Àr att lÀra dig att lÀsa ekonomiska diagram och datatabeller effektivt mÄste du ta hÀnsyn till nÄgra punkter. Den första Àr att övning gör perfekt, det vill sÀga för att bli expert mÄste du öva mycket.

Den andra saken Àr att teori Àr en grundlÀggande del av all övning, det Àr dÀrför du mÄste ha lÀmplig kunskap. Vi rekommenderar att du lÀser böcker och undersöker allt du kan för att utveckla din förmÄga att lÀsa och tolka denna typ av data mycket mer effektivt.

Cannabis


LegacyFX mÀklare

Annonsera med oss

2 kommentarer om «Chartism: Hur ska man tolka finansiella diagram? đŸ“ŠÂ»

 1. daniela svar

  Detta företag kommer inte att lÄta dig dra dig ur. Jag sÀger dig av min egen erfarenhet, gör det inte, du kommer att tacka mig senare. HÀlsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Daniela, tack för din kommentar om Chartismo: How to interpret financial graphs?📊. Den hĂ€r mĂ€klaren Ă€r en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill fĂ„ sĂ„ mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten Ă€r inte verklig, de lĂ€gger inte ut pengarna pĂ„ marknaden, de fĂ„r det bara att se ut och till slut berĂ€ttar de att du har förlorat och de behĂ„ller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det Àr ett tydligt tecken pÄ att de vill stjÀla dina pengar och de kommer inte att returnera nÄgot Àven om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det Àr information som du tror kan hjÀlpa andra mÀnniskor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn pÄ rÄdgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig frÄn? Kommer du ihÄg hur du hittade den hÀr mÀklaren i första hand?

   För att fĂ„ tillbaka dina pengar, prova vĂ„r chatt eller den hĂ€r lĂ€nken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hÀlsningar

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.