Chartism: Hur ska man tolka finansiella diagram? 📊

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

En av nycklarna till framgång inom ekonomi är kartism. Och det är att statistik och siffror kan vara din bästa allierade om du vet hur man läser dem och hur man drar slutsatser av dem. Det är åtminstone så som experterna uttrycker det.

För att bättre förstå ekonomiska diagram måste du lära dig att tolka dem, eftersom dessa vanligtvis inte kommer i form av slutsatser. Det är därför vi här berättar hur tolka finansiella diagram vilket hjälper dig att förbättra dina beslut när du investerar på aktiemarknaden eller handeln.

✨ Kartism

Kommer från det engelska ordet Chart, kan man säga till Chartism är tekniken eller en metod för att tolka grafer och rutor med finansiell data. Även om detta ord inte är så vanligt, åtminstone inte i populärt slang, är det en solid och väldefinierad metod.

Detta grafiska analyssystem låter dig tolka och känna till priserna på en tillgång korrekt. Användningen av kartism gör det möjligt för oss att noggrant analysera svängningarna på marknaderna samt hur tillgångarna förändras i värde.

kartism

 

✨ Peka ett för att analysera: Trender

Trenden är en nedåtgående eller uppåtgående rörelse som sammanfogar minst två punkter och det kan fungera som en referens, enligt Melchor Armenta, expert på handel. Inom trenderna hittar vi tre huvudtyper:

 • Uppåt eller haussant trend: Denna trend hänför sig till prisökningen på en tillgång på en hållbar basis under en viss tidsperiod. I grund och botten är det en linje som stiger och stiger stadigt, det är därför det är känt som hausse eller hausse, eftersom det går upp.
 • Bearish trend: Liknar den tidigare trenden, men i omvänd ordning handlar nedgången om ett trend som minskar i värde stadigt och stadigt. Kort sagt, en trend som faller eller minskar när tiden går och tillgången deprecieras.
 • Neutral eller lateral trend: Även om det är sällsynt att möta denna trend, åtminstone inte i världen med mer volatila aktier och tillgångar, är det viktigt att förstå dess koncept. I grund och botten är det en trend där tillgångens värde bibehålls, det vill säga den stiger inte eller sjunker.

✨ Punkt två för att analysera: Figurer i diagram

En av nycklarna till att analysera diagram och diagram är mönster. Chartistfigurer eller mönster är en serie figurer som bildas i samma diagram, som en effekt av trender. Deras analys är viktig för att lära sig mer om förändringar på marknaden, för detta har de grupperats i följande kategorier:

 • Trendändringar: Dessa formationer manifesteras när det sker en förändring i en trend, till exempel om den stiger, faller och plötsligt stiger igen. De vanligaste mönstren är: Double Top, Double Bottom, Triple Top, Triple Bottom, Reversal Day, Island Reversal, Shoulder - Head - Shoulder, Diamond and Shoulder - Head - Inverted Shoulder, etc.
 • Kontinuitet eller trendkonsolidering: Till skillnad från de tidigare, som förekommer i uppåt eller nedåtgående trender, visas dessa siffror under neutrala eller laterala trender. Dessa säger oss det lInvesterare accepterar priset på tillgångar positivt.

Medan analysen av siffrorna kan ge dig en bra överblick garanterar detta inte framgångsrik tolkning och förutsägelse. Det är därför du bör ta hänsyn till några tekniska analysverktyg som:

 • Stöd och motståndsnivåer för en säkerhet: Dessa indikatorer är de högsta och lägsta där offerten stöds innan du fortsätter eller ändrar riktningen för en trend.
 • Tekniska indikatorer: Dessa uppgifter är matematiska formler som är baserade på historiska aktiva data. De vanligaste indikatorerna är: Momentum (MOM), MACD (Moving Average Convergence / Divergence), Ichimoku och Heikin-Ashi.
 • volym: Dessa volymer är antalet kontrakt som korrigerar eller avvisar tillförlitligheten hos en siffra.

Slutligen har vi bakslag som är rörelser som strider mot den naturliga trenden för en tillgång, antingen uppåt eller nedåt.

✨ Punkt tre för att analysera: Typer av finansiella diagram

Du bör också veta att en av nycklarna till framgång i kartism är att lära sig att läsa diagram. För att göra detta måste du veta vilka huvudtyper av diagram som används i finansvärlden.

 • Linjediagram: Detta är det enklaste diagrammet av alla, eftersom det är en linje som sammanfogar det aktuella stängningskursen med nästa stängningskurs för en tillgång. Dess största fördel är att det är väldigt enkelt, visuellt och också väldigt lätt att tolka.
 • Stapeldiagram: Mer fullständigt än föregående diagram visar stapeldiagrammet öppnings- och stängningspriser samt höga och låga priser under en viss tidsperiod. Var och en av staplarna i diagrammet De representerar tillgångens pris under den valda tidsperioden.
 • Japanskt ljusstake-diagram eller ljusstake: Hela kroppen (ljuset) i detta diagram representerar skillnaden mellan öppnings- och stängningsvärdena. De små linjerna på varje ljus, så kallade wicks, representerar de höga och låga priserna för dagen på tillgången i fråga.

✨ Tips för att förbättra din kartism

Om det du vill är att lära dig att läsa ekonomiska diagram och datatabeller effektivt måste du ta hänsyn till några punkter. Den första är att övning gör perfekt, det vill säga för att bli expert måste du öva mycket.

Den andra saken är att teori är en grundläggande del av all övning, det är därför du måste ha lämplig kunskap. Vi rekommenderar att du läser böcker och undersöker allt du kan för att utveckla din förmåga att läsa och tolka denna typ av data mycket mer effektivt.

Cannabis

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Chartism: Hur ska man tolka finansiella diagram? 📊»

 1. daniela svar

  Detta företag kommer inte att låta dig dra dig ur. Jag säger dig av min egen erfarenhet, gör det inte, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Daniela, tack för din kommentar om Chartismo: How to interpret financial graphs?📊. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *