Dogecoin: Allt om denna kryptovaluta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Det vi kanske tror är en avlägsen framtid, i verkligheten är det inte det, eftersom vi idag ser ankomsten av kryptokurvor som Dogecoin närmare och närmare. Även om det fortfarande är en lång väg kvar innan de överträffar ett kort, så vinner de lite efter lite.

Sådan har varit högkonjunkturen för kryptovalutor att det som verkade som ett skämt idag har blivit verklighet. Det stämmer, idag kommer vi att berätta mer om en av de roligaste, bisarra och snabbast växande kryptovalutor som vi kan hitta i virtuella pengar.

"Vad är Dogecoin?"

Dogecoin är en kryptovaluta som framträdde som ett skämt, eftersom den är inspirerad av den berömda hunden Doge, en meme inspirerad av Shiba Inu -rasen. Denna valuta, som verkar vara ett internetskämt, har gradvis fått relevans i världen av digitala valutor.

Utvecklad från Litecoin Blockchain och dess öppna kod, fungerar denna kryptovaluta under P2P -schemat som har en decentraliserad kod. Målet med denna valuta är att skapa ett mycket renare, öppet och framför allt tillgängligt mynt för användare.

Detta enkla och billiga transaktionssystem blir en mycket mer relevant alternativ betalningsmetod än andra kryptovalutor. Faktum är att dess skapare säger att Dogecoin faktiskt föddes som en parodi på Bitcoin, så det var inte en produkt av ett försök att tjäna pengar som är fallet med företag.

Förutom att vara utformad för att vara mycket mer transparent, denna virtuella valuta har varit en av de främsta drivkrafterna för vinstprojekt. Och det är att dess utvecklare har lanserat initiativ som att finansiera vattenprojekt i Kenya, till exempel, eller marknadsföra paralympiska idrottare.

➡ Skillnader mellan Dogecoin och Bitcoin✨

Även om det föddes som en parodi på Bitcoin och de har ett liknande system, eftersom Dogecoin är inspirerat av Litecoin som i sin tur använder den förbättrade Bitcoin blockchain, kan vi hitta viktiga skillnader. Här kommer vi att berätta vilka som är de viktigaste skillnaderna mellan valpens kryptovaluta och resten.

 1. Transaktionshastighet: En av de viktigaste egenskaperna hos Dogecoins är det hastigheten med vilken transaktioner görs är mycket bra. Litecoin kräver 2.5 minuter för att validera, Bitcoin 10 minuter, Dogecoin behöver bara en minut för att göra det.
 2. säkerhet: Även om det inte är mycket känt om säkerhetssystemen bakom Dogecoin, satte en Reddit -användare igång med forskning för att avgöra vilka som är de säkraste kryptovalutorna. Det japanska valpmyntet, som vi pratar om här, smög sig in på andra plats.
 3. Tillgänglig gruvdrift: En annan stor fördel är att Jämfört med andra kryptovalutor är det mycket lättare att bryta denna valuta. Allt du behöver är en enkel dator och lite programmering och gruvkunskap. Istället kräver Bitcoin mycket komplex och dyr utrustning för att fungera.
 4. prestanda: Ett av målen för skaparna av Dogecoin var att skapa en virtuell valuta som var mycket mer tillgänglig, inte bara i komplexitet, utan också i kostnad. Vi kan se detta med de mycket låga provisioner som denna valuta har, vilket gör dess drift mycket ekonomisk.
 5. Transaktionsvolym: Slutligen borde du veta det transaktionsvolymen som Dogecoin kan stödja är mycket hög. Medan Bitcoin överträffar det, genomsnittet av denna virtuella valuta är 40 tusen dagliga transaktioner vilket gör att volymen blir mycket stor och vinner mer och mer mark.

dogecoin

✨Teknik bakom✨

Man kan säga att skaparna av Dogecoin tog det bästa från båda världarna. Från Bitcoin tog de sin Blockchain som har en mycket beprövad verksamhet. Å andra sidan tog de öppen källkod för Litecoin i syfte att skapa en öppen, funktionell och högre kapacitet plattform.

För att erbjuda användare säkerhet, införlivade Dogecoin ett Proof of Work- eller PoW -system som ansvarar för att förhindra hackarattacker. Utöver detta införlivades Scrypt- och SHA-256-algoritmerna för att förbättra driften av kryptovalutan och dess gruvdrift.

➡Mining✨

Arbetet bakom Dogecoin -gruvdrift är mycket enkelt. Gruvarbetarna ansvarar för att validera transaktionerna i Blockchain -systemet, i gengäld får de ett mynt för dess validering. På detta sätt, ju fler användare som deltar i processen, desto mer Dogecoin är de genererar.

För att utföra Dogecoin -gruvdrift behöver du inte en komplex utrustning, som det händer med andra typer av kryptovalutor. Enligt användarna är allt du behöver för att ha en konventionell dator och ett speciellt program. Dessutom måste du ha viss kunskap för att hjälpa dig att programmera datorn för att bryta automatiskt.

➡Hur använder du det? ✨

Som en av de mest använda kryptovalutor på marknaden, bara överträffad av Bitcoin, Dogecoin används ofta i webbutiker. Och det är att fler och fler platser accepterar denna typ av virtuella valutor som betalningsform.

Det är därför du borde veta att en fördel med den japanska valpens virtuella valuta är att det varje dag finns fler företag som accepterar dem som betalningsform. Detta gör dem användbara för köp, försäljning och till och med som betalning för tjänster eller växlingstransaktioner etc.

dogecoin

➡Hur får man Dogecoin? ✨

Det finns två sätt att få Dogecoin. Den första är att bryta denna kryptovaluta, för detta måste du gå med i Blockchain och börja validera transaktioner. Således får du en virtuell valuta för var och en av transaktionerna som validerats och läggs till i blockchain, vilket ger dig en Dogecoin.

Även om detta mynt inte är ett av de mest värderade, är det ett av de mest populära på marknaden. Det är därför Dogecoin finns nästan i alla de bästa byteshusen eller Exchange. På detta sätt kan du enkelt förvärva eller byta ut dessa kryptovalutor.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Dogecoin: Allt om denna kryptovaluta»

 1. Ana Maria svar

  Det här företaget är en bluff. Min man blev lurad, gör inte det, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Ana María, tack för att du kommenterar Dogecoin: Allt om denna kryptovaluta. Den här mäklaren är en BLUFFÄR. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *