Ethereum: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Så småningom blir kryptovalutornas värld mer konkurrenskraftig med lanseringen av fler och fler alternativ på marknaden. Ethereum är ett exempel på hur du kan bli en obekväm konkurrent genom att sätta branschjätten, Bitcoin, i allvarliga problem.

Och det är att med en kamp som påminner oss mycket om kampen mellan Coca Cola och Pepsi, så har Ethereum satt marknaden i uppmärksamhet med sitt värdeutbud och dess betydande förbättringar av kryptovalutateknologin. Det är därför vi här kommer att prata om denna virtuella valuta.

HatVad är Ethereum? ✨

Som vi redan räknat med är Ethereum en virtuell valuta som är utformad enligt nya koncept. Vi kan säga så är en kryptovaluta som är utformad under en decentraliserad öppen källkodsplattform byggd under en integrerad miljö med Turing-programmeringsspråket.

Huvudegenskapen för Ethereum är att denna kryptovaluta går utöver att vara en kryptovaluta. Detta beror på att det har utvecklat ett ekosystem där det möjliggör utveckling av plattformar och lagring av data utan att vara värd på en server, vilket minskar effekten av tekniska fel.

Kedjan som Ethereum arbetar under har betydande förbättringar jämfört med andra kryptovalutor som Bitcoin. Detta beror på det faktum att integreringen av Blockchain har gjort det möjligt att lösa problem såsom blockens skapande hastighet, skalbarhet eller tillåtna transaktionsvolymer.

Vidare är det känt att Ethereum är en av de mest använda baserna för konstruktion av nya kryptovalutor. Det räcker att se hur många plattformar som använder både Ethereum Blockchain och dess ERC-20-token för att bygga sina miljöer. Detta visar kvaliteten på designen av denna kryptovaluta.

ethereum

Points4 poäng du borde veta✨

 • Dapps eller distribuerade applikationer: Ethereum fungerar inte bara som en kryptovaluta, det har också skapat en miljö för utveckling av applikationer baserade på Blockchain. Det bästa sättet att beskriva det är att se Ethereum som en appbutik, till exempel App Store, och de applikationer som utvecklats här som vanliga appar.
 • Smarta kontrakt: Smarta kontrakt gör det möjligt att skapa olika typer av kontrakt med Blockchain som en säkerhetskopia. Man kan säga att dessa kontrakt är nyckeln till tillgång till Blockchain, eftersom de fungerar som mekanismer för alla typer av betalningar och tjänster.
 • Världsdatorn: För att Dapps ska kunna fungera integrerat i Blockchain används ett system som heter EVM of Ethereum Virtual Machine eller The World Computer. Detta protokoll gör det möjligt för Dapps att fungera ordentligt på blockchain genom att skapa tusentals olika Dapps istället för att skapa specifika block.
 • Eter: Man kan säga att Ether är bränslet bakom denna kryptovaluta. Detta är det officiella namnet som detta token eller mynt får och som används som betalning för transaktioner och belöningar. Till exempel när du bryter Ethereum får du en eter för dina tjänster.

➡Pros of Ethereum✨

 • Tillgänglighet i utvecklingen av Dapps: En av poängen till förmån för denna kryptovaluta är det faktum att dess plattform gör det enkelt att utveckla Dapps. Och du behöver inte vara en expertprogrammerare för att kunna dra nytta av verktygen för utveckling av appar som Ethereum erbjuder.
 • Smarta kontrakt: Du kommer inte bara att kunna skapa smarta kontrakt för olika kategorier eller koncept. Dessa körs automatiskt utan att en tredje part behöver delta i spelet, vilket gör deras verksamhet inte bara mycket säkrare utan också mycket mer anonym.
 • Obegränsade alternativ: Till skillnad från andra plattformar som begränsar parametrarna för att skapa appar, händer det motsatta i Ethereum. AHär har användaren friheten att utveckla Dapps som hans fantasi tillåter. Detta är en stor fördel genom att bidra till skapandet eller utvecklingen av mycket mer innovativa miljöer.
 • Transaktionshastighet: Ett annat vanligt problem i många virtuella valutor är transaktionernas hastighet. När det gäller Ethereum, Ett protokoll som kallas Ghost har implementerats som gör det möjligt att påskynda bearbetningshastigheten och uppnå transaktioner på bara cirka 14 sekunder.
 • Belöningar för gruvdrift: Slutligen borde du veta att belöningarna för gruvdrift som Ethereum erbjuder är bland de mest attraktiva. Detta beror på att Ethereum POW, som kallas Ethash, ofta belönar 5 etrar för varje block som den lyckats dechiffrera och verifiera. Detta gör gruvdrift av Ethereum mycket attraktivt för gruvarbetare.

Skillnader mellan Ethereum och Bitcoin✨

Ethereum

 • Antal mynt: De flesta kryptovalutor på marknaden har en maximal gräns för mynt som ska genereras eller brytas. När det gäller Ethereum, Denna gräns finns inte, så du kan skapa så många mynt som marknaden kräver.
 • Brytning: Mer än gruvdrift är Ethereum-processen annorlunda, eftersom du här får belöningar för utvecklingen av Dapps. Det stämmer, gruvarbetare får sina etrar för att utveckla och köra Dapps och betona att, till skillnad från Bitcoin, går belöningarna inte ner utan förblir desamma.
 • Transaktionshastighet: Ett av de största problemen som Bitcoin står inför är det faktum att verifieringshastigheten för varje block är mycket långsam, upp till 10 minuter. Istället, I Ethereum kan vi hitta att valideringen av transaktionen sker på bara 12 sekunder, eftersom den använder Ghost-protokollet för att påskynda den.
 • Användningskostnader: För att utvärdera driftskostnaderna använder Bitcoin en metod där den utvärderar samma sak, eftersom blocket är begränsat av dess storlek. Ethereum utvärderar provisionskostnaden beroende på resurser som förbrukas från nätverket.
 • Språk: Till skillnad från resten av kryptovalutor, Ethereum möjliggör utveckling av Dapps på smarta kontrakt och Blockchain-teknik. Detta är möjligt tack vare integrationen av Turing-språket i utvecklingen och programmeringen av Ethereum-miljön eller plattformen. Detta gör Dapps skapande och länkning mer effektiv.
DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Ethereum: Allt du behöver veta»

 1. Agus svar

  Det här företaget kommer att lura dig. Min man blev lurad, gör inte det, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Agus, tack för att du kommenterar Ethereum: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *