Cardano: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

Utformade för att erbjuda värde och ekonomiskt stöd tack vare användningen av en kedja av datablock, blir kryptokurvor mer relevanta för varje dag som Cardano. Det finns människor som tror att dessa mynt snart kommer att bli framtidens guld eller pengar.

Med så många alternativ på marknaden är det mycket viktigt att utvärdera var och en av dem för att lära känna dem noggrant och bättre förstå hur de fungerar. Det är därför vi här kommer att prata om Cardano, en kryptovaluta som sticker ut för att vara ofta i toppen av de mest kapitaliserade virtuella valutorna.

"Vad är Cardano?"

SOm vi ​​kan säga att Cardano är en kryptovaluta är detta i verkligheten en unik virtuell valuta. Och det är att det är en Blockchain -plattform och ett protokoll som lanserades som en kryptovaluta till marknaden. Detta gjordes av Exchange Bittrex, en Blockchain -teknikleverantör.

Född som ett projekt av en grupp japanska investerare 2015, Cardano anses vara ett av de mest realistiska försöken att hitta och skapa den mest avancerade Blockchain av alla. Det är därför många experter klassificerar detta mynt som en forskningsfokuserad kryptovaluta.

Förutom att ha en avancerad blockchain -teknik har Cardano också ett programmeringsspråk som heter Haskell, vilket hjälpte till att skriva om koden helt. Detta för att erbjuda mycket större säkerhet för användaren och därmed garantera en säker drift och fri från hackare.

En annan av de mest slående egenskaperna hos Cardano är att detta mynt är uppdelad mellan tre företag: Cardano-Foundation, IOHK-företagen och Emurgo. Var och en ansvarar för att bidra med mycket större finansiell stabilitet och säkerhet till projektet. Dessutom erbjuder detta en större räckvidd med bättre kapacitet och även framtida innovationer.

✨ Skillnader mellan Bitcoin och Cardano✨

Cardano

 • Architecture: En av de mest slående funktionerna i Cardanos konstruktion finns i dess flerskiktade arkitektur. Detta ger mycket större säkerhet vid transaktioner. Blockchain möjliggör också snabbare kodverifiering.
 • Produktion: En annan punkt att ta hänsyn till är det faktum att Cardano beräknas generera många fler kryptovalutor eller mynt än andra valutor. Enligt användaruppskattningar kommer cirka 45 miljarder ADA att produceras jämfört med de 21 miljoner Bitcoin som för närvarande existerar.
 • operationer: Cardano -utvecklare arbetar för närvarande med att utveckla en plattform för drift av kryptovalutaprotokoll och finanssamhället. Detta med målet att göra arbetet och förhandlingen med ADA mycket lättare, detta utan behov av fiat -pengar i processen.
 • Mer tillgängliga driftskostnader: Dessutom använder Cardano Epochs (Time Divisions) i sitt Proof of Stake -system, som sticker ut för att vara mycket billigare. Om vi ​​jämför dem med den berömda Ethereum- eller Bitcoin -gasen är kostnaden mycket lägre vilket gör operationerna mer tillgängliga.

✨Teknik bakom✨

Som med ett stort antal kryptovalutor, Cardano har en Blockchain av en annan valuta som bas. Och det är att Bitcoin Blockchain i sin utveckling användes som grund för skapandet av Ada Blockchain.

Naturligtvis kan vi här hitta betydande förbättringar som en utveckling av Blockchain -algoritmen, liksom införandet av ett system med mycket större kapacitet. ADA -arkitekturen är tänkt på i flera lager, var och en med en specifik funktion som gör att systemet fungerar snabbare.

Det första lagret, till exempel, rymmer ADA -mynten, i ett annat lager utförs de smarta kontrakten och i ett annat utförs beräkningsfunktioner. Detta gör att samma struktur i Blockchain snabbt kan uppdateras, liksom att reparera fel. Allt utan att påverka ADA -myntens funktion och värde.

Även om vi för närvarande har ett par lager, ett fokuserat på beräkningsprocesser och andra på valutor, hoppas vi att detta kan förändras. Och om Cardano -utvecklarna har en sak i åtanke är det att algoritmen och blockchain hela tiden utvecklas.

"Är det möjligt att bryta ADA -mynt?"

Detta är en av de vanligaste frågorna som vi kan hitta och svaret är att ja, det kan brytas, även om processen ändras. Här används en unik gruvalgoritm som kallas Ouroboros som är baserad på att Proof of Stake -systemet ersätter Proof of Work.

Således väljs gruvarbetaren slumpmässigt för att lösa motsvarande matematiska pussel. Genom att inte använda hela nätet utan bara en gruvarbetare minskar driftskostnaden och energiförbrukningen. Det betyder att den nödvändiga utrustningen inte heller behöver vara så krävande.

✨Hur kan jag få Cardano -kryptovalutor? ✨

Det finns två alternativ för att ha dina egna Coin ADA -mynt. Det första alternativet är att jämföra Cardano -mynt, även om detta alternativ endast är begränsat till vissa utbyteshus, eftersom inte alla har ADA. Det andra alternativet är att köpa dem från en individ, även om det kan vara väldigt dyrt.

Det andra alternativet för att få en Cardano -kryptovaluta är att bryta dem. Gruvdrift kan vara enkelt tack vare den låga driftskostnaden som dess algoritm kan ge dig, liksom den lägre energiförbrukningen. Naturligtvis måste du ta hänsyn till att valet av gruvarbetare kan vara slumpmässigt.

cardano

"Är det värt att spela?"

En av de saker du bör veta är att det finns många förväntningar kring Cardano. Och experterna är överens om att projektet kan bli en stor framgång. Även om vi inte får glömma att detta är ett projekt under utveckling.

Tack vare sin innovativa teknik och låga drift- och gruvkostnad, Cardano anses vara en av de 10 mest värderade digitala valutorna. Det är därför Cardano utan tvekan kommer att bli ett av de viktigaste kryptovalutaalternativen under de följande åren.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Cardano: Allt du behöver veta»

 1. Santi svar

  Det här företaget är en bluff. Min man blev lurad, gör inte det, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Santi, tack för att du kommenterar Cardano: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *