Krusning: Allt du behöver veta

✔️ Information granskad och uppdaterad i februari 2024 av Pedro Martínez González

En av de vanligaste framgångsformlerna i näringslivet, och särskilt inom teknik, är föreningen mellan det traditionella och det nya som Ripple gjorde. Operationen är enkel, det handlar om att ta något som redan finns, integrera teknik, innovation och förbättra det, samtidigt som det behåller dess essens.

Bland alla kryptovalutor som vi kan hitta på marknaden har vi Ripple, en av de virtuella valutor som har överraskat mest när det gäller sitt erbjudande. Här hittar vi föreningen mellan det traditionella och det digitala, det är därför vi här kommer att berätta vad allt handlar om.

➡Konceptet Ripple✨

Om det kommer i början Ripple föddes som en programvara som fokuserar på att lösa problem med transaktioner eller överföringar mellan banker. Idag har Ripple blivit en plattform som blandar möjligheten att göra traditionella banköverföringar med kryptovalutornas värld.

För detta har Ripple sin egen kryptokurrency som kallas XRP. Genom användning av kryptovalutateknik Ripple tillåter transaktioner med lägre drift- och servicekostnader, högre hastighet och även bättre kapitalhantering, vilket gör processer effektivare.

Detta decentraliserade system fungerar genom olika protokoll och algoritmer tillsammans med Blockchain -teknik för att stödja det. Detta gör operationerna här inte bara enklare, det gör dem också säkra. Du behöver inte oroa dig för hackningsproblem eller säkerhetsöverträdelser.

En av de stora fördelarna som Ripple har framför andra konkurrenter är det faktum att denna plattform har erfarenhet inom två sektorer. Å ena sidan har du kunskapen om att ha samarbetat med det traditionella banksystemet. Å andra sidan har du din egen kryptovaluta och du vet hur den virtuella världen fungerar.

Ripple

➡ Skillnader mellan Ripple och Bitcoin✨

 • Bankacceptans: Även om banker inte är särskilt förtjusta i kryptovalutor, i Ripple hittar vi undantaget från regeln. Och det är att denna kryptovaluta har en allmän acceptans bland banker som ger den mycket mer stöd och även värde.
 • Interbankbetalningssystem: En annan stor fördel är att på grund av denna acceptans, Ripple har skapat ett interbankbetalningssystem. Denna plattform som kallas Global Payments Steering Group (GPSG) möjliggör betalningar mellan användare av flera banker som Bank of America Merrill Lynch, Santander, Standard Chartered, Westpac Banking Corporation, Royal Bank of Canada eller CIBC.
 • Tjänster för banker: Ripple har stor prestige eftersom denna plattform erbjuder banker olika tekniska lösningar. Fler och fler institutioner förlitar sig på detta ekosystem för att minska den tid det tar för deras transaktioner att genomföras. Detta händer inte med Bitcoin eller Ethereum.
 • Antal transaktioner: Bitcoin tillåter endast högst 6 operationer per sekund istället Ripple har kapacitet att utföra upp till 1,500 transaktioner. Detta innebär att den är lika stor som andra betalningsprocessorer som Visa i transaktionsvolym.
 • Gruvdrift: En annan tydlig skillnad som vi ser är att Ripple inte accepterar gruvdrift av sin kryptovaluta XRP, detta eftersom plattformen styr deras utfärdande. För att undvika översvämningar och obalans, Ripple ansvarar för att varje månad släppa ut en viss mängd tokens till marknaden.
 • Allianser: Slutligen bör du veta att Ripple har allianser med banker och finansinstitut. Detta gör att valutans värde, åtminstone indirekt, ökar. På samma sätt har du stöd för att veta att denna plattform har Ok av många banker internationellt.

➡ Operationen✨

Liksom de flesta kryptovalutor, Ripple fungerar med en kedja av block eller Blockchain. Varje transaktion blir ett block som registrerar all information om rörelserna. Efter att varje transaktion har bekräftats går det med i en kedja av block. Skillnaden är att Ripple Blockchain är exklusiv för denna plattform.

Istället för att arbeta med värdepapper, finner vi här att driften av Blockchain utförs genom IOU, ett slags kryptolån. Ett system som kallas betalningsgateways används för att överföra de faktiska värdena bakom dessa skuldebrev.

En annan funktion att ta hänsyn till är det Ripple fungerar under en algoritm som kallas Ripple (kallad SHA-512) som fungerar genom ett konsensussystem som är baserat på ett beslutsträd. Detta system gör godkännande av transaktioner snabbare genom att gynna Ripple -myntet i sin transaktion med andra valutor.

Inom strukturen i Blockchain är det värt att notera att var och en av användarna bildar en nod. Var och en av noderna ansluter sig till nätverket, vars huvudsakliga uppgift är att fungera som ett slags lokalt utbytessystem.

"Hur kan vi använda dem?"

Som vi redan berättade för dig, Ripple har allianser med stora bankinstitut runt om i världen. Visa och American Express är ett perfekt exempel, eftersom dessa företag har börjat utveckla betalningsmetoder baserade på Ripple Blockchain för att kunna använda dessa tokens.

Ripple blir lite efter lite en av de mest accepterade virtuella valutorna när man gör betalningar och transaktioner. Införandet av ett hybridbanksystem mellan traditionella och digitala valutor hjälper Ripple att bli mycket mer använd varje dag. På samma sätt hittar vi varje år nya bankallianser.

Ripple

"Är det värt det?"

På grund av den stora potential som Ripple har, är detta utan tvekan ett av de bästa alternativen på marknaden. Vi har en kryptovaluta som arbetar med sin egen Blockchain och det senaste inom bankintegrationsteknik och transaktionsförbättring.

Transaktionsvolymen lika med Visa, liksom den har viktiga allianser med banker som American Express. Allt detta ger oss en överblick över den lovande framtid som Ripple kan ha om det lyckas integrera det traditionella banksystemet med framtiden för kryptokurvor och betalningar på ett virtuellt sätt baserat på Blockchain.

DELA MED SIG!
Om författaren: Pedro Martinez Gonzalez

Jag ska berätta lite om mig själv! Jag är finansanalytiker och ekonom med en masterexamen i finans.
Om mina studier: Jag studerade vid universitetet i Salamanca för en examen i ekonomi och gjorde sedan en masterexamen i finans i Madrid.
Vill du ha mer information? Du kan läsa mer om mig här i min biografi.

2 kommentarer om «Krusning: Allt du behöver veta»

 1. Gabriel svar

  Det här företaget är en bluff. Jag får inte betalt än, gör det inte, du kommer att tacka mig senare. Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Gabriel, tack för att du kommenterar Ripple: Allt du behöver veta. Den här mäklaren är en SCAM. Skicka inte pengar till dem, de vill få så mycket pengar som möjligt med lögner, verksamheten är inte verklig, de lägger inte ut pengarna på marknaden, de får det bara att se ut och till slut berättar de att du har förlorat och de behåller det.

   Om du vill ta ut dina pengar ber de dig om mer för att betala skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det inte!Det är ett tydligt tecken på att de vill stjäla dina pengar och de kommer inte att returnera något även om du betalar. Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela den med oss, speciellt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor genom att investera hos detta företag.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *