Bux mäklare

➡️ Vill du veta vad som är skillnaden mellan typerna av mäklare? Vi vet, om du precis börjar i en värld av handel kan det verkligen vara förvirrande, de är ganska avancerade och tekniska begrepp för en person som inte har rätt kunskap.

I det här avsnittet kommer vi i stora drag att förklara skillnaderna mellan dessa tre typer av mäklare. ➡️ Den ECN-mäklare, Market Maker och STP-mäklare.

 

Få tillbaka dina pengar - vi hjälper dig

➡️ ECN är för elektroniskt kommunikationsnätverk (något som Electronic Communications Network), ➡️ Market Makers är de mäklare som skapar / skapar sina egna marknader och ➡️ STP är för direktbearbetning (något som direkt bearbetning). Nu kommer vi att förklara vad dessa termer verkligen betyder.

Skillnad mellan typer av mäklare

Låt oss titta på de två graferna ovan. Den första bilden till vänster och nummer två till höger. I båda representeras samma valuta, EUR / USD, inom en timme. Den enda skillnaden är att de kommer från två olika mäklare. Nu har vi mäklare nummer 1 till vänster och nummer två till höger. Grafiken ser likadant ut just nu, eller hur? Tja, om vi tittar närmare är priset till vänster 1.35689, medan det till höger är 1.35677.

Det spelar ingen roll vilken mäklare vi använder, priserna för att köpa eller sälja en valuta är desamma, eller hur? Svaret är ja, det borde det vara, men det är det tyvärr inte. Och vi kommer att förklara varför: varje gång en person köper aktier är aktiekursen densamma, det spelar ingen roll genom vilken mäklare du köper den. Anledningen till detta är att aktiemarknadsindustrin är kraftigt reglerad och reglerad, priserna erhålls från ett börscenter, som New York Stock Exchange.

I Forex-världen fungerar saker annorlunda: priserna erhålls inte från ett börscenter, utan de kommer från en marknad som kallas Exchange Market (även känd som Interbank Market of Prices eller Interbank Market). Börsmarknaden är ett konglomerat av olika banker och investeringsfonder av stor betydelse, som ger valutapriser till olika mäklare runt om i världen.

ECN, STP och Market Maker Brokers

Priserna som prisleverantörerna ger till mäklarna beror helt och hållet på förhållandet mellan mäklaren och dessa enheter, så ju bättre förhållande det finns, desto bättre (och billigare) priser kommer också att finnas.

Nu, så att vi kan förklara bättre med detta exempel, låt oss säga att börsmarknaden alltid har samma enheter och låt oss säga att priserna som de ger till mäklare runt om i världen är exakt samma. Så, låt oss säga (kom ihåg att det är ett antagande) att valutamarknaden handlas på valutaparet EUR / USD till 1.4000 / 1.4001, nu gäller detta för nybörjare, skillnaden mellan köpkursen (till vänster) och prisförsäljning (till höger) kallas SPREAD. Eftersom det finns en pipskillnad mellan dessa två priser säger vi att detta valutapar har SPREAD OF 1 PIP.
Sedan tillhandahåller och handlar valutamarknaden ovan nämnda valutapar med en spridning på 1 pip för alla olika mäklare runt om i världen. Nu är dessa olika mäklare ECN-mäklare, Market Makers och STP.

ECN-mäklaren tar denna 1 pip-spridning och lägger till några fler pips till den, vilket totalt ger en 3 pip-spread. Nu är priset 1.3999 / 1.4002 och det skiljer sig från det "ursprungliga" priset på börsmarknaden. Anledningen till att ECN-mäklare lägger till två punkter är att de har en högre spridning och det är så den här typen av mäklare gör vinst, det är rättvist.

Market Maker-mäklaren kommer att göra exakt detsamma, de tar den här 1 pip-spridningen och de kommer att underskrida ECN-mäklaren och lägga till endast 1 pip till den ursprungliga 1 pip-spridningen, med ett totalt värde på: 2 pips, vi skulle då vara på 1.3999 / 1.4001. Priset skiljer sig från originalet på Exchange Market och skiljer sig också från ECN-mäklarens pris. Och det är därför priserna varierar i de diagram som vi såg tidigare.

➡️STP-mäklaren: Det är en blandning av de mäklare som nämns ovan, så de kommer att ge en spridning på 2 eller 3 punkter till sina kunder, beroende på deras framgångsnivå, så den här mäklaren är en blandning av de två mäklarna

Nu, ➡️ECN-mäklaren det ger faktiskt marknadsförhållanden, så även om de är dyrare att driva, kommer de faktiska marknadsförhållandena från valutamarknaden att vara samma marknadsförhållanden eller att tillhandahålla av ECN-mäklaren. Och detta är rättvist, eftersom de hittills ger rättvisa och verkliga marknadsförhållanden.

Nu är det här spelet verkligen förändras, ➡️ Market Maker, även om de är billigare, kommer de inte att ge verkliga marknadsförhållanden, i själva verket kommer dessa mäklare (inte alla, men vanligtvis de som saknar reglering om de gör det) att manipulera marknadsförhållandena till deras fördel. Här är några sätt att göra detta på:

 • Låt oss säga att du har gjort en handel med ett vinstmål på $ 400, och du handlar, din handel går som förväntat och du genererar dessa $ 400. Market Maker-mäklaren kommer också att göra samma operation på Exchange Market, och de kommer också att få 400 dollar i vinst, så när de måste ge dig dina vinster behöver de inte använda sina pengar för att betala dig. I grund och botten kommer de att ta sina intäkter från börsmarknaden och överföra dem till ditt konto, och de pengar de tjänar är förmodligen den provision de har debiterat dig, om de alls debiterar provisioner.
 • Ett annat sätt är att använda det så kallade Virtual Dealer Plugin: (något som "virtuellt mäklare-plugin") är en mjukvaruenhet som gör det möjligt för mäklare att handla mot dig, antingen automatiskt eller manuellt. Nu, till exempel, låt oss säga att vi pratar om samma operation som vi pratade om tidigare, där du, om din operation gick som du förväntat dig, skulle tjäna 400 dollar.
  Varje gång du handlar riskerar du din mäklare så att de faktiskt har ett intresse av att du förlorar, eftersom risken kan vara så stor om du är en mycket bra näringsidkare och hur de försöker kontrollera denna risk fungerar mot du. Så till exempel kommer du att se en köpoperation som stiger, stiger och fortsätter att stiga, men precis när det är på väg att nå ditt mål kommer du att se en stor nedgång på marknaden och det kommer att vända sig mot dig, du kommer att bli "slutade", det vill säga avvecklas. Detta är ett bra bevis på att Market Maker använder den virtuella återförsäljaren.
 • Ett annat exempel är att du kan se en skillnad mellan demokontot och det riktiga kontot. Till exempel, i ditt demo-konto är du en jävla handlare, din verksamhet går super bra, allt går enligt dina strategier, men du använder samma strategier i ditt riktiga konto och du märker att du har stora förluster, du kommer att se enorma marknadsrörelser mot dig utan några verkliga ekonomiska data för att säkerhetskopiera det. Så detta är ett bevis på att Market Maker-mäklaren är emot dig, antingen manuellt eller automatiskt.

Få tillbaka dina pengar - vi hjälper dig

➡️ Anledningen till att en mäklare kan göra detta är att brist på reglering ⛔ . Reglerna förbättras i allmänhet varje år och blir strängare, så när det gäller en Market Maker-mäklare bör du undersöka vidare, eftersom det kan vara en Market Maker-mäklare som arbetar mot dig.

Vi vill inte förvirra dig, det finns många mäklare av denna typ som är bra, bara att det finns några som inte är utan reglering, och som kan fungera mot dig, så i dessa fall måste du vara mer försiktig.

Tillsynsorgan
Här är några regleringsorgan, den brittiska FCA, den amerikanska NFA, Cypern CYSEC (som vi tror inte riktigt väger mycket), Kanadas IIROC, Australiens ASIC och Sydafrikas SDB.

 

STP-mäklaren är en blandning av de andra två typerna av mäklare, men det beror verkligen på vilken typ av näringsidkare du är, om du är en dålig näringsidkare eller inte är mycket framgångsrik kommer de förmodligen att skapa marknaden för dig och tillhandahålla den med en spread låg, men de får dig att handla under manipulerade marknadsförhållanden, där de får dig att tro att du vinner och sedan en dag kommer de att handla mot dig.

Om du är en bra näringsidkare kommer de förmodligen att ge dig verkliga marknadsförhållanden men spridningen blir högre för att säkerställa högsta möjliga vinst, i själva verket kan de till och med göra motsatsen beroende på deras affärsmodell, men vad som än är fallet ., STP-typmäklare, eftersom de kan få det bästa av de andra två typerna av mäklare, har flera algoritmer eller personer som manuellt observerar olika handelskonton och kontrollerar vilken typ av handlare du är.

 


LegacyFX mäklare

Annonsera med oss

29 kommentarer om «Skillnad mellan mäklartyper: ECN, Market Maker och STP»

 1. Kevin svar

  Jag arbetar med en mäklare som heter trader trust, vad kan du berätta om det?

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Kevin, tack för din kommentar om Traders-Trust. Denna mäklare anses vara en BLEDRIGER. Vi föreslår att du INTE skickar pengar, de ljuger för att stjäla från dig, verksamheten är fiktiv, pengarna korsas aldrig med marknaden, de simulerar dem och till slut markerar de dig och säger att du har förlorat allt och de håller det så .

   Du kan läsa en recension och kommentarer om dem här: Traders-Trust

   Om när du begär ett uttag ber de dig om mer för att betala provisioner, skatter, avgifter, legaliseringar, etc. Gör det aldrig!Det är en tydlig varning att du är kund hos en bedrägerimäklare, även om du betalar kommer de aldrig att returnera dina pengar.

   All information du lämnar om företaget kommer att hjälpa de som berörs av denna mäklare, förklara i detalj hur allt hände, vilken reklam du såg, namnen på din rådgivare, nummer, e-postmeddelanden från vilka de har kontaktat dig, etc.

   För att få tillbaka dina pengar, prata med vår chatt eller klicka på denna länk: FRÅGA DINA PENGAR

   Hälsningar.

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej PATRICIO, de är lögnmanipulatorer. Tack för att du delar med dig av din upplevelse med CAPEX, vi försöker bara ge en röst till kunder som fritt vill uttrycka sin åsikt baserat på deras erfarenhet av denna eller andra mäklare och förhindra att de blir lurade av mäklare som HANDLER I DÅLIG TRO och SLUTAR MED SINA KUNDERS PENGAR.

   Hos den här mäklaren tappar nästan 100% av detaljhandelns investerarkonton pengar när de handlar med CFD: er. Att ha ett sponsoravtal med Juventus garanterar inte att det är en bra mäklare, många mäklare använder denna kommersiella taktik för att locka kunder och är sedan mer aggressiva och ber dessa kunder om pengar för att amortera utgifterna och slutligen förlora allt.

   Dessutom ingår CAPEX i samma företag som CFD Global-mäklaren, en mäklare med ett mycket negativt rykte, det ger oss inte en bra känsla, tvärtom.
   Om du har mer information om företaget ber vi dig att dela det med oss, särskilt om det är information som du tror kan hjälpa andra människor att investera i det här företaget.

   Har du namn på rådgivare, nummer, e-postmeddelanden som de har kontaktat dig från? Kommer du ihåg hur du hittade den här mäklaren i första hand?

   För att få tillbaka dina pengar, prova vår chatt eller den här länken: FRÅGA DINA PENGAR, VI HJÄLPER DIG

   Hälsningar.

 2. gioriber shortreal svar

  Så för mig som nybörjare, vilken väljer jag? MT4 STP eller MT4 ECN?

  • Rekommenderademaklare.com svar

   Hej Gioriber, jag rekommenderar personligen ECN, på så sätt kan en ECN-mäklare genom att använda olika likviditetsleverantörer tillåta dessa leverantörers priser att konkurrera om att ge ett bättre pris, vilket generellt innebär att handlare får bättre priser och villkor för fördelaktiga förhandlingar. När man använder en ECN-mäklare tenderar handlare också att verka i en mer effektiv och transparent miljö.
   Du måste dock vara mycket försiktig eftersom det finns flera mäklare som hävdar att de är ECN och det är de verkligen inte, de använder det som ett hook och lurar sina kunder.

   Hälsningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.